RSS

Видео ревю: Razer Hydra

25 юли

Както знаете, от известно време разцъквам Razer Hydra – PC моушън контролера на Razer. Ънбоксинга, и първата ми „игрова среща“ с него са тук. Та през уикенда, най-накрая ми остана време да запиша малко по подробни впечатления, и да подготвя едно видео ревю на въпросния.

Razer Hydra

Принципно се постарах да направя ревюто максимално сбито, но същевременно исках да ви покажа контролера в няколко различни игри и в крайна сметка пак ударих общо около 30 минути. 😀

За да ви е по лесно „храносмилането“ на въпросното обаче (и за да се събера в 15 минутното ограничение което имам в YouTube), 😀 съм разделил ревюто на 3 части.

В първата част говоря общи неща за контролера – дизайн, изработка на стиковете, магнитни полета, позициониране и т.н., и показвам едно от адванст моушън DLC нивата в Portal 2:

Във втората част демонстрирам как се справям с контролера в Call of Duty: Black Ops, и правя кратко представяне на контролите в The Witcher 2: Assassins of Kings.

Във финалната част говоря за съвместимост, драйвър, от къде да си свалите допълнителни такива за дадена игра, как да си преконфигурирате сегашните и най-вече – заключавам 😀 какви са впечатленията ми от Razer Hydra. За да не ви е скучно докато говоря, съм „запълнил“ с геймплей от Battlefield: Bad Company 2 \сингъл, защото имаше някаква драма със сървърите точно когато тръгнах да записвам\ и Crysis 2 \отново сингъл\.

Между другото форума който споменах, и който съдържа информация как да си напишете собствени драйвъри или да ремапнете сегашните (поне докато Razer не пуснат официална ремап опция) се намира ето тук – sixense.com/forum/. Там ще намерите и споменатите бета драйвъри.

Нещо което видях, че съм пропуснал да спомена във видео ревюто, е факта, че в момента в 99% от случайте, ако аут и табна от дадена игра, след като се върна обратно контролера спира да работи (обикновенно единия от двата стика), и се налага да рестартирам играта. Въпросното нещо е доста малоумно, но предполагам, че ще бъде фикснато в следващата версия на драйвърите.

Също така, трябва да имате предвид, че към момента Razer не предлагат отделни компоненти за хидрата. Тоест ако си счупите един от стиковете… GG. Надявам се, това да се промени в бъдещ периоди от време. 😉

Другото което забравих да кажа, е че на следващият ден, след първата ми игра с Razer Hydra (едночасовата с Portal 2 от предния пост), имах мускулна треска на дясната ръка… 😀 При последващи гейминг сесии, не съм имал подобни драми, но определено нещото ми е една идея по натоварващо от цъкане с мишка и клавиатура. 😀

За протокола, ревюто е базирано на тестова бройка на Razer Hydra, изпратена ми от Razer с Driver и Firmware версия 1.00.

Това е за сега, ако имате въпросчета давайте, ако мога ще отговарям. 🙂

 
16 коментара

Публикувано от на 25 юли, 2011 в Ревю, Хардуеър, Games, Razer

 

Етикети: , , , , ,

16 отговора на “Видео ревю: Razer Hydra

  1. razerfanzerik

    26 юли, 2011 at 0:37

    Тъкмо се чудех, дали ще да е скоро постването на ревюто, а то взе че се появи днес…!
    Скоро и аз ще се сдобия с една бройка, и може би един Ironclad ,но все още се чуда за
    пада защтото се появиха много случаи на изтриването или премахване на част от покритието му,но гледам че при теб е на ниво..(ревю маи няма да видиме както стана с Анансито..)
    Razer взеха че се сетиха и направиха такав тип контролер за ПС..С времето дано пуснат поне още няколко драивера, за да подобрят това с “калибрирането“ и да внесат още малко ексклузив контент като този в Портал..Малко не разбрах ще си го запазиш ли за себи си
    или не…
    И продължавай все така да пишеш или правиш видео ревюта на такива технологий и на Razer, защото в Бг незнам ама има много малко хора които се занимават с подобни неща..
    П.С Нещата на Razer не ти ли ги изращат от Асбис които са представители на Razer за Бг, а не директно от Razer..
    Гледам е останала по някоя чаша от Бобър Мусака..ама маи само ти и някои други ще можете да и се насладите а за другите или поне за мен да се надявам да взема да спечеля
    една от страницата на Razer в Facebook ама няма да е така май..Мерси за ревюто и чакаме
    някои друг продукт на Razer.

    Харесвам

     
    • Strangera

      26 юли, 2011 at 9:15

      Ми за сега няма проблеми с Ironclad-а (скоро ревю), като това с изтриването на покритието ми звучи леко съмнително, но няма как да съм сигурен, при положение, че го ползвам от има няма 2 седмици.

      На ананаисто ревю ще има, само да остане време.

      Иначе да, продукта ми е даден от представителите на Razer за БГ (ASBIS България) защото те отговарят за всичко рейзърско на родна територия. 😉

      За чашата – който играе пичели… Който не играe… ама каства, пак пичели. 😀

      Харесвам

       
  2. WabbittX

    26 юли, 2011 at 1:17

    Добри са.. но някакси немога да си ги представя в 2те си ръце (wtf? :D) може би защото не съм ги пробвал , но определено Razer са направили уникален контролер.

    Харесвам

     
    • Konvict

      31 юли, 2011 at 23:39

      Уникален?! Че ти виждал ли си Плейстейшън Муув? Иначе не е лош, ама не е първия по рода си.

      ПС – Стрейнджъре, при положение, че сме 2011 г. и че контролера хем не е безжичен, хем е с обхват има/няма метър се очаква да е „прецизен до милиметри“ 🙂

      Харесвам

       
    • Strangera

      1 август, 2011 at 1:32

      @Konvict – плейсеишън мулв? PC… Хъмм. За PC e първи по рода си, сори. 😉

      Не виждам как годината, безжичността и обхватат имат отношение към прецизноста но карай. 😉

      И за протокола, точно защото съм „виждал“ плейстешън мулв, разликата в прецизността на двата контролера е повече от осезаема. Не че това има знаечние де, но все пак…

      Харесвам

       
  3. Jimi

    26 юли, 2011 at 4:58

    Needs more TF2.. NOW!

    Харесвам

     
  4. Banev

    29 юли, 2011 at 23:40

    Много як контролер 🙂 А дори и знам какъв ще му е респаун-а 😀 – Няма да има кабели само за док станцията и ще хваща от 5 метра разстояние . И още някоя мания като му сложат и става СУПЕР . И ся , когато Razer Mamba Respawn дойде в България направо ще откача 😀 Само цената ми идва множко , ама ще събера и ще продам малко gold от wow – а (World of Warcraft) .
    Кажи на swifty да научи български и да направи 1 българско видео ревю на anansi (rofl) 😀 . Stranger почни да играеш wow 🙂 и да правиш клипчета като swifty (в истинския живот) 😀 😀 Ако си му гледал клипчетата ще разбереш 🙂 Някъф скача на батут (в тази дума „батут“ може да имам правописна грешка ,защото не знам как се пише 😦 )

    Харесвам

     
  5. Ferrari

    10 септември, 2013 at 14:36

    Днес си взех контролера от голям онлайн магазин и се оказа последния там на цена от 39.99 лв (мислех си, че има уловка, но всичко беше точно) и се оказа страшно зарибяващ. Съгласен съм на 100 % със Strangera и определно е добра покупка

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.