RSS

„Професионалистите“ от България Здраве!

07 ное.

Както сигурно знаете, това е блог, в който се пише основно и преобладаващо за компютърни игри. От време на време, обаче, се натъквам на някакви фрапиращо малоумни неща, които нямат общо с гейминга но някак си се чувствам длъжен да ги споделя.

Е, днес ще си говорим точно за едно такова нещо, което най-общо казано мога да обобщя с „българска простотия“.
Компанията, в която работя има имаше сключен двугодишен договор за допълнително здравно осигуряване с Здравно осигурителна компания България здраве. Идеята е проста – компанията ни налива едни пари на България Здраве, в замяна на което всеки един от нас (служителите) ползва определени здравни услуги. Най-общо казано – когато някой от нас има някакви здравословни проблеми, вместо да се разправя с лични лекари и висене по поликлиники, се обажда на централата им, казва какво му е и получава час при съответния специалист. Като изключим някои откровени малоумия, с които съм се сблъсквал покрай комуникацията си с тях (особено със задължителните годишни прегледи), впечатленията ми от тях са… поносими. Защото каквото и да си говорим, друго си е да не трябва да висиш и пред кабинета на личния ти лекар. 😉

Та договорът ни е сключен на 25.04.2010 г., а ето какво се случи година и половина по-късно:

Уважаема госпожо „еди коя си“,

Зок България Здраве АД има сключен двугодишен договор с групата на „еди кой си“, считано от 25.04.2011 г. със съдействието на „еди кой си“.

Поради лошото развитие на риска в групата през първата година се предприеха някой мерки за подобряване на създалата се ситуаци. След анализ на състоянието на договорите през 4-те месеца на втората година се оказва, че щетимостта не намалява и развитието на риска в групата е над 100%.
Във връзка с това ЗОК България Здраве АД предлага на вниманието на обслюжващия Брокер „Еди кой си“ с едномесечно предизвестие да прекрати договорите на: „еди кой си“, считано от 25.10.2011 г.

При желание от страна на Вашия клиент да запази социалните си придобивки в ЗОК България Здраве АД месечната премия за остатъчния период по пакет „Извънболнична медицинска помощ“ ще се завиши на „еди колко си“.

Съвсем „професионално“ и без излишни обяснения България Здраве прекратиха договора си с нас. Освен нашата компания жертва на „бизнес модела“ им са станали още няколко сравнително големи компании (за справка, осигурените лица при нас бяха около 200). В общи линии наблюдаваме интересният феномен – Вие ползвате нашите услуги, съответно сте нерентабилни. 🙂 A.k.a, ми ние не можем да смятаме, затова, ако искате да си запазите „социалните придобивки“, плащайте повече, иначе сбогом.
Смятайте за какъв „професионализъм“ става въпрос тук. Просто респект пред управленческия гений на господин Пламен Минков (неговият подпис седи под писмото) и компанията му, които демонстрират нови нива в сферата на клиентските услуги. #респект

Та, в заключение – ако случайно сте представител на компания, която търси подходящото здравно осигурително дружество за служителите си, не ви препоръчвам България Здраве. Те са „твърде добри“ за Вас.

UPDATE: Поради любезна молба от засегнати институции скана на докомуента е премахнат. 😉

 
39 коментара

Публикувано от на 7 ноември, 2011 в Bg Style, Плюнка

 

Етикети: , , ,

39 отговора на “„Професионалистите“ от България Здраве!

  1. Ikarus

    17 ноември, 2011 at 19:01

    тази колко е проста, не е смешно дори..

    Харесвам

     
  2. Strangera

    17 ноември, 2011 at 22:04

    @Марина Симеонова – здравейте, госпожо/госпожице Някоя (очевидно). Принципно бих Ви отговорил „подобаващо“, но си направих труда да хвърля едно око на IP адреса Ви (понеже живота ми е скучен) и, тъй като въпросният показва Grad Sofiya, Bulgarian, ми стана мъчно… явно сте се прибрали от Лондон-ВЕЛЕкобритания (за празниците) и Софийският въздух Ви се е отразил много неприятно, в следствие на което Ви е избило на хейт. Което ме натъжи. Не е хубаво човек да таи толкова необоснована омраза в себе си… Но аз ви прощавам.

    Мартин Тонев,
    София-България

    #LOL

    Харесвам

     
  3. Баба Яга

    18 ноември, 2011 at 12:14

    Исрено се надявам този форум да бъде посетен от работодателите ви, уважаеми, пишещи изключително и само в работно време.
    Започнте от това – коклко време отнемат писането и четенето на отговорите.
    А някои от вас, както виждам кесят нонстоп тук.
    Засрамете се.
    Първо вижте себе си – мързи ви да си гледате работата и висите по форумите.
    Нали знаете кой пише и се КРИЕ зад мониторите – най-вече КОМПЛЕКСАРИТЕ.
    Марш на работа.

    Харесвам

     
    • Strangera

      18 ноември, 2011 at 12:40

      Ахахаха. Здравейте Бабо яго. Това не е форум, а блог. Моля правете разлика.

      Сега ще направя няколко прости заключения (и ще Ви дам няколко безплатни съвета).
      1. Това че използвате различни мейли и никове, не променя факта, че коментарите ви излизат от едно и също IP. Така че дали ще коментирате като sweet, Марина Симеонова (която както установихме не е в Лондон) или Баба Яга няма значение, IP-то Ви е едно и също. За това, ако искате да тролирате по форуми и блогове (анонимно) използвайте прокси сървър;
      2. Другия вариант е просто да страдате от разстроение на личността, за което Ви съветвам да потърсите консултация със специалист.

      3. Последния вариант е, да се окаже, че сте 3-ма различни човека работещи на едно и също място (Офиса на България Здраве примерно) което би било доста, доста тъжно.

      При всички случаи, аз никога не съм се крил за монитора си, за разлика от Вас sweet, Марина Симеонова или Баба Яга. За това, преди да продължите с безумията и епитетите, моля, вижте себе си… и марш на работа.

      PS: А ако случайно вашата работа е да висите по форуми и да следите дали някой някъде не очерня името на Вашата компания – не се справяте много добре. 😀

      Харесвам

       
  4. Ikarus

    18 ноември, 2011 at 12:57

    Мда, един от най-смехотворните „PR“ „демидж контрол“ избилици, които съм виждал. Това е коя точка от вашия крайсис мениджмънт план? Или във вашата компания не са чували за подобно нещо, както не са чували и за бизнес етика.. все едни такива мъгляви термини.

    Искам непрекъснато да съдите Мартин Тонев – който като повечето нормални, интелигентни и най-вече – културни хора, из родния интернет си има и истинско име, което не крие зад измислени за 3 секунди псевдоними между 2 активии и 1 вкусна чаша (мозъчна диария е резултата от тези субстанции за незапознатите).

    Спрете да се излагате повече отколкото е необходимо. Само не се заблуждавайте, че забавната добавена стойност на вашата глупост автоматично значи, че някой трябва да ви толерира тъпизмите – родния интернет е пълен с олигофрени, както и цялата ни държава. Соченето с пръст и изобличаването на подни тежки малоумщини като обсъжданата в поста всъщнсот е единствения цивилизован и разумен начин за действие. Нещо, което хора като вас никога няма да разберат. Не се опитвайте, че може да ви заболи главицата и да ви трябва и ношпа.. или просто нож да се нарежете.

    Харесвам

     
  5. Ikarus

    18 ноември, 2011 at 13:14

    И една молба към ПР и маркетинг отдела на ЗОК България Здраве АД (http://www.bgzdrave.bg) – спрете да си бъркате засмислено в носа, съберете се и решете как трябва да подходите – може би с едно официално изказване без да криете кои сте, в което да обясните кое точно ви позволява да предприемате подобни РАДИКАЛНО МАЛОУМНИ и противоречащи на добрите бизнес практики и етика едностранни решения. Навярно има оневиняващи ви обстоятелства, които могат да породят разбиране, поднесени по правилния начин. Можете да започнете и с едно публично извинение за малоумните си изблици и смехотворни нападки в стил „къв си ти бе мухъл, тука кака ти от Англия ти казва“.. Защото първо изглеждате нелепо, и второ този блог се индексира МНОГО добре от гугъл и това ви фиаско вече е 6-тия резултат при търсене на името на вашата компания. Също така изпратете работещите при вас ПР стажанти да си довършат първо образованието, пък после ги пуснете да пасат.

    Харесвам

     
  6. Гого

    16 януари, 2012 at 17:08

    xaxaxa

    Харесвам

     
  7. moni

    31 януари, 2012 at 12:10

    Тези са много зле..,
    само перат пари ->
    Фараони, пирамиди и перални!

    Харесвам

     
  8. Един измамен

    2 февруари, 2012 at 18:28

    Не ви препоръчвам България Здраве. Те са „твърде добри“ за Вас. Не наливайте пари в бездънна яма, защото никой не възстановява разходите упоменати в подписаните договори.
    Поздрави на д-р Андонова, тел: 088******* – шефа на пирамидата

    Харесвам

     
    • Strangera

      2 февруари, 2012 at 19:54

      Макар да не съм фен на господата от България Здраве, не съм ок с подобен начин на действие, така че съм редакитар публикувания от вас телефонен номер.

      За протокола, докато аз им бях клиент не съм имал проблеми с възстановяването на разходи.

      Харесвам

       
  9. b>boksev

    25 октомври, 2012 at 10:47

    Като чета всичко това,стигам до различно мислене!1. Нацията ни все по-вече застарява!
    2.Младите,все по-вече углопяват/сигурно това се дължи на продължителното джиткане на компютъра,правенето на по-малко секс и други съвсем човешки похвати,които не сте научили/!3.Все по-често вече и мъжете и жените обръщат резбата,та се чудиш какво става!
    4. Най ВИП-ове са курви и педераси с празни глави!Е…. има и много други неща, но в край-
    на сметка– Нацията ЗАГИВА!Това е най трагично!Нито ЗОК,нито МОК и други измислени
    групировки ще ни спасят!

    Харесвам

     
  10. MorN

    21 март, 2013 at 19:01

    България Здраве са меко казано „некоректни“! Техните т.нар корпоративни представители са професионално обучени да лъжат с невероятен цинизъм и наглост. Впечатлен съм от поста Ви, напълно съвпада с моите впечатления от техния маниер на работа.

    Харесвам

     
  11. Горан Балканджиев

    8 ноември, 2013 at 10:56

    Доста аматьорска фирма- приближена до Олигархичните кръгове на властта. (Виваком, НЕК и т.н.)
    Основната дейност е ПРАНЕ НА ПАРИ..

    Харесвам

     
  12. Агент Минков

    8 ноември, 2013 at 10:59

    ДС, дс, дс ., дай_пари и скрий_се !
    –––––––––––––––-

    Харесвам

     
  13. Goro

    29 април, 2014 at 14:50

    Много доуни хора! =))

    Крадат яко..- като за Световно.
    Трябва да са свързани с ДС,
    защото въпреки „мизерийките“
    които вършат (досущ като ИнвестБанк),
    от КаФеНето не ги барат…

    поздрави на троловете, гномовете и орките,
    от тази Еврейска организация.

    Харесвам

     
  14. Vasil Georgiev

    16 февруари, 2019 at 14:30

    Не си правете застраховки в България здраве! Те са измамници и мошеници! Не си струва да се застраховате и да имате работа с тях! Чуете ли за „България здраве“ си плюйте на петите и бягайте далеч от тия „измислени здравни застрахователи“. Те са бездънна яма за крадене на пари! Жена ми се напати с техните „измислени здравни услуги“!!!

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.