RSS

Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

15 февр.

Ахахахахахха – Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов @dnes.bg

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Снимка: Impact Press Grouр

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

„Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА“, отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

„Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес“, ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

„Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA“, завърши премиерът.

Ще се опитам да Ви обобщя накратко казаното от премиера. Разбира се, това е моята трактовка, и не мога да съм сигурен, че господин Борисов е искал да каже точно това. Все пак ето какво прочетох аз в статията по-горе: АЗ (Бойко) ще поема цялата отговорност пред Брюксел. Аз съм герой за това си дело (браво господин Борисов, БРАВО!).

Ние от ГЕРБ няма да подкрепим ратифицирането на споразумението защото „Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA“. Което в светлината на „разкритията“, че всъщност БСП са виновни (едва ли не) за приемането на АСТА, ме навежда на мисълта, че господата от ГЕРБ са били против (едва ли не) АСТА от самото начало. #ROFL

БУРНИ АПЛОДИСМЕНТИ В ЗАЛАТА.

Аз обаче продължавам да чакам господин Явор Колев да обясни кой бяха тези телекоми и защо ни подтикнаха да излезем на площада в събота (за протокола, „репортажа“ ми от протеста продължава да е тук)

 
13 коментара

Публикувано от на 15 февруари, 2012 в Интернет

 

Етикети: , , , , , , , , , , ,

13 отговора на “Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

  1. Венцислав Сотиров

    15 февруари, 2012 at 13:32

    Аплодисменти за мъжа който каза, „НЕ“!

    Харесвам

     
  2. syndbg

    15 февруари, 2012 at 13:40

    Вярно е че БСП са започнали всичко това и може да се каже, че до някаква степен и те са виновници, но ГЕРБ можеха да го прекратят всичко това преди да се стигне до бурните реакции на хората и всички протести, които се случиха през изминалите дни.
    Все пак Марто, ГЕРБ не са казали че БСП са изцяло виновни за това, те просто са го започнали, а ГЕРБ поради някаква странна и глуповата идея на Трайков са го продължили.
    П.П няма да се очудя ако махнат Трайков

    Харесвам

     
    • Strangera

      15 февруари, 2012 at 13:44

      Ти май не прочете нищо от статията по-горе особено внимателно. 😀

      И да, знам че ГЕРБ на са казали, че БСП са „изцяло виновни“, но благодаря за това пояснение. 😉

      Харесвам

       
    • syndbg

      15 февруари, 2012 at 14:21

      Просто казвам че всички имат по равно вина, вместо да кажа че са виновни БСП или ГЕРБ, както казват по-голяма част от хората, които клонят към едната или другата партия.

      Харесвам

       
  3. Eneya

    15 февруари, 2012 at 15:19

    Много ме кефи как отговорността за АСТА се превърна в горещ картоф.
    Пък им беше виновна Кунева, пък БСП, пък ЕС, пък на баба ми хвърчилото…
    Изумявам как едва ли не, всяка партия си е за себе си и си наляга парцалите, не казва нищо и мълчи като пукал, дори, както твърди Борисов, да не са съгласни с поведението и отношението на другите партии.
    Все едно си участват в някакво вътрешно състезание, а не са на тези позиции, за да подпомагат държавата и хората, които са ги избрали.
    Този човек като си отвори устата и започват да се ръсят…. глупости от нея. Или причини защо всичките трябва да бъдат строени в редичка и… накачулени на някой кораб и изстреляни в неизвестна посока сред звездите.

    Харесвам

     
  4. kainy

    15 февруари, 2012 at 16:07

    Тълкуванията на нечие изказване, е много забавно нещо 🙂 Ама ако във всяко изказване търсите причина да се заядадете, става тъпо… Сигурно има по-политически начин, ББ да каже, това което казва (това важи за всичките му изказвания), но аз и на това съм доволен. Какво обаче каза (според моето тълкование): „Те (предишните партии и тем подобни) започнаха преговрите, а ние ги продължихме, без да се заинтересуваме, какво точно продължаваме. Затова сега поемаме политическата отговорност“

    И сега се почва:

    – ама това е пиар
    – ама той обвинява другите
    – ама той се прави на голям
    – и т.н.

    Лично предпочитам всичко горе, с всичките тълкования, пред:

    „Ние не сме направили никаква грешка и през цялото време бяхме на страната на гражданите, ама просто се правехме, че обмисляме договора. Сега ще се изправим пред тях и ще кажем „НЕ!“…“ или там казано по-политически замазано, както е прието да изглежда изказването на един политик…

    Какво ви дреме в крайна сметка, кой крив кой прав? Нали накрая видяха, че сме недоволни, погледнаха по-сериозно на нещата и оправиха работата (поне засега). По-добре е от нищо или пък от това, което преди сме виждали.

    Харесвам

     
  5. Toshu

    15 февруари, 2012 at 16:58

    Великият проблем с БСП е по отношение на това че великите БСП оспамиха медиите и всичко което можаха да оспамят че ГЕРБ са тъпаци че вземат такива решения, докато те самите са били винаги против това и за това дори подкрепяха протеста, до колкото ми е известно. Но всичко това беше ясно че е долнопробно подбиване и в изказването на ББ вече е ясно в крайна сметка 😉 Лично според мен за това е са намесени в изявлението, но определено ГЕРБ са виновни за подписа, определено те са виновни за недоглеждането или подценяването на документа. But what’s done, is done… For now 😉

    Харесвам

     
  6. MoDDD

    15 февруари, 2012 at 17:40

    Е … българи, българи. Излезли веднъж да протестират и веднага много направели. Нека не бъдем хейтъри, излезли сме, протестирали сме, постигнахме това което искаме. СЕГА КАКВО ПИШЕТЕ ТУК !!! Тоя бил виновен, ония бил виновен “ прехвърляне на горещ картоф“, това ли е най-големят проблем на нашата “ скъпа “ държава, а ? Огледайте се, вижте за какво става въпрос на улицата! Радвайте се! АКТА е отхвърлена!

    П.П: Марто,и към всички останали, извинявам се ако по някакъв начин съм наранил чувствата на някои, това е моето мнение и силно държа то да не бъде разбрано погрешно!
    Представата за България всички си я имаме, и знаем за какво иде реч. Искам да изразя моята радост в това че АКТА е отхвърлена!

    Харесвам

     
    • Strangera

      15 февруари, 2012 at 18:29

      Че и аз се радвам… но не разбира защо трябва да толерирам геройствата на господин Борисов, към който съм и изразил недоволство.

      Харесвам

       
  7. плодове и зеленчуци

    16 февруари, 2012 at 10:34

    Ех баце добре, че си ти да застанеш с голи гърди срещу АСТА!

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.