RSS

Включете се в първото гейминг проучване на България

05 мар.

Предполагам, че почти всеки един от вас който се вълнува от игри се е сблъсквал с предразсъдъците, че „игрите се играят само от деца“, „големите хора не се занимават с такива неща“ и прочие глупости. Това е отношение което може да чуете от приятели, познати, медии и т.н. Аз лично не се вълнувам много от мнението на „нубовете“ но „проблемите“ изникват когато тръгнеш да търсиш финансиране за дадено гейминг ориентирано събитие и т.н. Обикновено от другата страна има хора които са били облъчени от същото „игрите са само за деца“ отношение и не биха искали да инвестират в подобни проекти, макар ние с вас добре да знаем, че в доста случай именно аудиторията която търсят може да бъде намерени на въпросните места.

Та покрай тези мисли и разсъждения преди много време се роди идеята за тъй наречения „гейм рисърч“. Едно проучване целящо да създаде адекватен профил на гейминг аудиторията в БГ. Протекоха разговори, колелата се завъртяха и тадааам – първото гейминг проучване на България е вече факт.

gamingpoll

Идеята е, че ако се смятате за геймър и имате желание да помогнете, можете да попълните анкетата (клик) и по този начин да спомогнете в опитите за по-добро представяне на аудиторията към която ние с вас (след като сте тук, предполагам сте от нашите) 😀 се числим.

Попълването не би трябвало да ви отнеме много време (около 5 – 10 минути*), а като бонус петима от попълнилите ще спечелят билет за ON! Fest 2013.

Та да, както казах ако се смятате за геймър – клик.
След като въведете имената и електронната си поща във формата, до 10 часа на следващия работен ден ще получите линк към анкетата в пощата си.

Специални благодарности на всички които решат да се включат.

*мен ми отне 8, понеже имах затруднени да си спомня на колко точно години станах. 😀

 
16 коментара

Публикувано от на 5 март, 2013 в Games

 

Етикети: , , , , ,

16 отговора на “Включете се в първото гейминг проучване на България

  1. Red Master FFX

    5 март, 2013 at 14:26

    Благодаря за известието , с удоволствие ще се включа !

    Харесвам

     
  2. WTF

    5 март, 2013 at 14:39

    Kато чета подканващия текст на проучването и силно започвам да се усъмнявам дали наистина пък не е писано от деца.

    Харесвам

     
    • Strangera

      5 март, 2013 at 15:30

      Начи, за тролирането в гейм комюнититата ще направим отделно проучване. 😀

      Харесвам

       
  3. ErotCFluffY/TedoM

    5 март, 2013 at 17:23

    Хубаво е да видиш, че в България почват да нашумяват такива проучвания и т.н. 😀
    PS: “игрите се играят само от деца”, “големите хора не се занимават с такива неща” ВСЕКИ БОЖИ ДЕН го чувам от майка ми и баща ми. Даже искаха да ме бият, че ще дам 140лв за SC2: HotS 😀

    Харесвам

     
  4. Sniff

    5 март, 2013 at 17:29

    Извинявам се за тъпия коментар, обаче къде са условията за участие, с които трябва да се съгласим? Нещо май липсват, а напоследък стават злоупотреби

    Харесвам

     
    • Strangera

      5 март, 2013 at 18:54

      Няма „условия с които да се съгласяваш“. За да участваш в проучването трябва да се запишеш през линка и да отбележиш, че си съгласен да участваш.
      След това, обобщените резултати от проучването ще бъдат публикувани на http://www.gaming.bg (това го пише в мейла който ще получиш след като се запишеш).

      Всички данни минават директно през системата на агенция Прагматика който са професионалисти в областта, а не през някакви рандом квартални организации, така че всичко от към сигурност на данните е издържано.

      Освен това, самото проучване не изисква от попълващите го някакви строго секретни лични данни, т.е. не знам как могат да станат каквито и да е злоупотреби. 😀

      Харесвам

       
  5. madurko1

    5 март, 2013 at 18:09

    И аз чувам редовно същите глупости насам, натам… Българина е далеч от цивилизацията.

    Харесвам

     
    • Strangera

      5 март, 2013 at 18:55

      Аз не мисля, че това е проблем само в БГ. Принципно това е цялостна нагласа на много места по света.

      Харесвам

       
  6. grigortodorov

    5 март, 2013 at 18:53

    Пак споменавате on fest тук и ми е чудно как така никой друг не го е грижа къде са качени лекцийте от миналата година. Бях попитал в facebook страницата още през януари и ми казаха, че ще ги качат към средата на февруари, да ама не…
    Качване на тези лекций ще е в пъти по-полезно от организирането на това посредствено проучване. Губите си времето с такива простотий, само и единствено за да докажете на дадени хора (който по-принцип вобще не ги *бе за гейминга в България) нещо, което е доказвано вече на всякъде по цял свят.

    Харесвам

     
    • Strangera

      5 март, 2013 at 19:00

      Много на офтопки го избиваме, но подозирам, че имаш предвид лекциите от GDS, не лекциите от ON! Fest. 😀 Аз също искам да знам \и питам ли питам\ кога ще ги качат, но и на мен не ми казват. 😀

      За останалата част от поста ти – въобще не съм съгласен, но оценявам опита ти за анализ на това кой с какво си губи времето. 😀 За щастие това, че даден индивид не намира смисъл в нещо, не го прави безсмислено по принцип. 😛

      Харесвам

       
  7. Shadowmar

    5 март, 2013 at 19:47

    ПРОТЕСТ! Пише, че анкетата ще дойде до 10 на другия ден, моята дойде чак в 12!!! ЛЪЖАТ ВИ!!!

    Харесвам

     
  8. Dean Learner

    8 март, 2013 at 12:51

    Според мен трябваше да са отделни въпроси от къде се информираме за хардуера и игрите. Има огромна разлика между Anandtech и IGN например макар и двете да се водят професионални сайтове бих се доверил на първите за ревю на видеокарта или SSD, но не се доверявам на ревютата на игри на IGN. TL;DR отговорите са коренно различни за двете категории.

    Харесвам

     
    • Strangera

      8 март, 2013 at 13:31

      Мда, прав си. Може да се направи още малко по подробно разбиване на
      въпросите. Това е нещо което определено ще се вземе под внимание, при
      евентуални последващи издания на анкетата. 🙂

      Харесвам

       

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.