RSS

I don’t even… 2013

26 дек.

В края на година хората обичат да правят класации – това на годината, онова на годината. Днес реших да Ви представя „I don’t even…“ класацията ми на годината. Принципно доста често ми пишат най-различни хора – някой искат съвет за определен продукт, други имат нужда от помощ с някоя игра и т.н. Аз нямам нищо против да помагам (стига да мога). От време на време обаче на Skype, FB, Steam и т.н. се появяват хора които а) нямат елементарно възпитание; б) са изключително нагли и смятат, че всички са им длъжни за нещо; в) мързи ги да цъкнат един гугъл сърч; г) просто биват покъртително тАпи и т.н.

koga

Аз имам висок праг на търпимост, но когато да речем играя нещо и някой започне буквално да ме спами с малоумни въпроси… се изнервям.

Та по долу, ще видите скромната ми колекция от… съобщения стигнали до мен през годината. За съжаление вдъхновението ми да направя подобен списък дойде твърде късно (някъде през ноември) и много от бисерите родили се през годината ще останат вечно забравени. Догодина обаче ще се постарая да бъда по обстоен.

• Като порасна искам да стана ънбоксър!
Започвам с един въпрос изпратен до мейла на testvano.com.
Mnogo-iskam-da-sam-unboxar
За съжаление на автора, планирам отговора да остане мистерия. 😀

• Неочаквания въпрос.
ese
Мисля, че единственото по странно нещо което са ме питали е… „как да си кръстя котката“.

• silno jilaq

silno jelaq
Това е съобщение изпратено ми в YouTube. Така и не можах да разбера защо всички хора които „силно жилаят“ да играят Hearthstone: Heroes of Warcraft просто не удариха един гугъл сърч за да видят как да се запишат за бетата (да не говорим, че и в блога си пише поне на няколко места). Но важното е да има… жилание.

• Просяците в Steam
prosqtsi-v-steam
Мисля, че тези двамата бяха първия ми сблъсък с нещо което наричам „просяци в Steam“. Почти ми стане жал… 😀

• Напафкан
napafkan
За да Ви дам малко контекст на разговора от горе – това не е първия разговор който водя с въпросния потребител. В продължение на няколко дни, детето редовно ме засипваше с малоумни въпроси, което в комплект с ника му в крайна сметка ми дойде малко в повече. Важното е, че е на 13 и вече е „напафкан“.

• LoL
Screenshot 2013-11-28 15.34.10
Трябва да призная, че има нещо уникално в излъчването на този потребител. Аватара му е логото на Riot Games \League of Legends\, ника му е „DOTA MEMBER“ и проси сетове за Рики (не предмети – сетове). В общи линии (без да искам да обидя някой) такива деца създават в съзнанието ми един много специфичен образ за това какво представляват масата от LoL играчите. Изрично подчертавам – не искам да обидя ЛоЛ играчите, но знаете как е.

• dont kill me
Don't kll me
Това не го разбрах наистина….

• 100 SMS-а ти пратих
1 sms
Е тука вече достигнах най-високите висини на онлайн… нещата. Предложиха ми плащане с SMS. 1000+ РЕПУТАЦИЯ ЗА ЛЕГИТИМНОСТ В ИНТЕРНЕТ брат…

• Ре-какво?
Reboot
Това е края на една особено натоварваща за мен „дискусия“ в Skype, в която обяснявам на някакъв младеж (оказа се на 15, или поне така твърди) как да си оправи нещо по някакъв софтуер за някаква мишка…

• Контра оферта
ne-moga-da-prodavam
Няколко дни след първата ни среща, човека с SMS-ите се появи отново с ново предложение. Този път не забравих да го изтрия от Steam.

• Гифтни некоя игра бе бате
giftni-mi-igra
Трябва да призная, че предложението му звучи разумно…

• Kykatta брат – за финал, Кукатта (?). Историята е следната – онзи ден някой ми наспамва блога зловещо с въпрос „КАК ДА СЕ ЗАПИША ЗА БЕТАТА НА ХАРТСТОУН“. Под „наспамва зловещо“ имам предвид – плющене на един и същ въпрос под рандом статии в блога. Аз се логвам, отговарям на първото място на което ми е зададен въпроса и изтривам останалите. Малко по късно получавам „СПЕШНО“ съобщение в фейсбук страницата на блога от същия индивид, който най-вероятно е на около 12 и чийто ник в FB е Kykatta. Ето как протече разговора:
Kykatta

Та да. Това е „I don’t even“ списъка ми за тази година… 2014-та пак. 😀

 
29 коментара

Публикувано от на 26 декември, 2013 в За блога, I don’t even…

 

29 отговора на “I don’t even… 2013

  1. Georgi Iliev

    29 декември, 2013 at 19:26

     
  2. Stanimir : )

    30 декември, 2013 at 22:34

    Тая година няма ли да има „Коледна храна“ ? 😀

    Харесвам

     
  3. evil9494

    30 декември, 2013 at 23:10

    Не ти е лесно и не знам как имаш нервите да отговаряш. Явно повечето смятат, че на коледа стават чудеса, а ти си Дядо Коледа раздаващ ключове, игри на поразия 😀

    Харесвам

     
  4. Strangera

    30 декември, 2013 at 23:38

    Искам да Ви кажа, че не знам как ще устискам до I don’t even… 2014. Май ще трябва да го правя месечна рубрика…

    Харесвам

     
    • synd

      31 декември, 2013 at 0:51

      +1
      Пък и има месеци, в които мога да се класирам за рубриката 😀

      Харесвам

       
  5. velko

    31 декември, 2013 at 11:16

    mojeshe i da e po zle . mojeshe da iska da stane razopakov4ik 😀

    Харесвам

     
  6. achkar

    2 януари, 2014 at 0:47

    Играе Dota, ника му е ДОТА мембер = масата лол играчи.. 😀 good point, Марто …

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.