RSS

A Year in the Life of a Gamer [2013]

07 ян.

Дойде време и аз да постна личното си топ-нещо-си на игрите от изминалата година. Предишния път се ограничих до 3 заглавия, но този път… топ 5.

Strangera_best-of-2013

BTW списък на почти всичко излязло през 2013-та e тук.
Тъ, започвам от 5 към 1, като това е личната ми класация и тъй като това е PC ориентиран блог, игрите в нея са… за PC. Конзолните ексклузиви логично не фигурират в списък (а и с извинение за това което ще напиша – не харесах The Last of Us). Моля оставете камъните!

5. Hearthstone: Heroes of Warcraft
2014. Blizzard Entertainment

Признавам си, че решението ми да сложа на 5-то място игра която още не е излязла (от бета) е малко странно ама… Hearthstone може да се играе от известно време, а аз разцъках достатъчно за да може това да се превърне в едно от любимите ми заглавия за изминалата година. Толкова любимо, че малко се плаша колко време ще отиде като излезе официално и пуснат клиенти и за мобилни устройства…

4. Far Cry 3: Blood Dragon
1 Май, 2013. Ubisoft

Най-любимия ми жанр игри са FPS-ите. През последните години обаче, въпросните са доста далеч от това което навремето разбирахме когато се кажеше FPS. Да, разбира се, BF и CoD си имат своите плюсове и минуси ама… носталгия.

Blood Dragon беше… Шедьовар, пародия, носталгия, епичност. Може би единствената му грешка и недостатък беше, че беше Far Cry 3 и след това Blood Dragon (нямам нищо против FC3 по принцип). Важното е, че с това произведение Ubi успяха да ме върнат в миналото, а аз искрено се надявам рано или късно да видим Blood Dragon 2 (без Far Cry отпред).

3. Tomb Raider
5 Март, 2013. Crystal Dynamics

Винаги съм харесвал TR поредицата, но последните версии бяха успели да притъпят интереса ми до критичния минимум. С рестарта от миналата година, Crystal Dynamics направиха нещо повече от похвално а аз отново съм фен. Честно казано още не мога да им простя, че не изкараха никакви сингълплеър DLC-та (Никаква бизнес логика няма в това), но новата Лара застава на достойното 3-то място в класацията ми.

2. BioShock Infinite
26 Март, 2013. Irrational Games

Ken Levine знае как се разказва интригуваща история, а BioShock Infinite безспорно беше най-доброто му творение… до тук. За самата игра мисля, че казах достатъчно в ревюто ми (клик), така че няма какво толкова да коментирам. Ако някой не е играл BioShock Infinite – препоръчвам да поправите тази грешка веднага.

1. Dota 2
9 юли, 2013. Valve

Няма какво да се лъжем. Каквото и да бях сложил на първо място (освен дота 2) щеше да бъде лъжа.

Миналия януари, когато постнах поста си „Какво ще играем през 2013-та?“ един приятел (който ме накара да започна да играя Dota 2) отговори кратко, точно и ясно:
dota-2

За съжаление, той беше болезнено прав. Реално погледнато 90% от игрите до които не можах да стигна тази година могат да обвиняват за това Valve и Дотата.

Аз като цяло не мога да се задържа на една игра твърде дълго. Просто ми писва. Обикновено изкарвам до към 250 часа макс и след това ми омръзва и не ми е интересно. Dota 2 играя от ноември 2012-та (+- един месец), и в момента гоня 1000 часа… А още има герой с който дори не съм играл.

Или както бяха написали в едно ревю:
Dota 2 review

Та да, лично за мен Dota 2 e Game of 2013, а ако не внимавам може и да стане Game of 2014.

Държа да отбележа, че принципно съм малко възмутен от това, че Valve „откраднаха“ Dota, но в крайна сметка екипа прави невероятни неща с заглавието, а бизнес модела им е нещо за което други компании могат само да мечтаят, така че отдавна съм им „простил“… Не искам да изпадам в излишни дискусии, просто исках да го напиша някъде. 😀

И преди, по стара традиция да спомена най-лошите игри на които се натъкнах през годината, видеото на gamespot което обобщава огромна част от игрите излезли през 2013:

– – – – – –
На дъното на класацията ми седи едно единствено име – Aliens: Colonial Marines. Това заглавие беше просто… подигравка, като Gearbox Software могат само да се радват, че ги харесвам толкова много като компания… и че не си купих играта. Иначе щях ежедневно да им изсипвам камиони с храна! 😀

– – – – – –

И така. Това е личното ми топ 5, ще се радвам ако Вие споделите вашето в коментарите. 😉

 
15 коментара

Публикувано от на 7 януари, 2014 в Ревю, Games

 

Етикети: , , , , , ,

15 отговора на “A Year in the Life of a Gamer [2013]

  1. Michel

    7 януари, 2014 at 15:09

    Bioshock Infinite беше велика, спор няма! 🙂 (Струваше да си купя нов компютър, за да мога да я играя, хаха!) 😀

    Разочарование на годината? Max Payne III… зарязах я на средата. Remedy са едни, няма кой друг да направи Макс, нека не се лъжем…

    Харесвам

     
  2. Konvict

    7 януари, 2014 at 15:42

    Dota all the wat babe!

    Харесвам

     
  3. peon

    7 януари, 2014 at 16:51

    Кой те запали по Дота и как се сдоби с бета копие?

    Харесвам

     
  4. prodigy91

    7 януари, 2014 at 16:58

    3.DmC: Devil May Cry
    2.Remember Me
    1.Metro: Last Light

    Харесвам

     
  5. laamarin

    7 януари, 2014 at 17:18

    1. Battlefield 4 – преди тя да излезе Battlefield 3
    2. Shank 2 – по-малко

    Харесвам

     
  6. synd

    7 януари, 2014 at 17:37

    100% съгласен съм с твоята листа ! 😀

    Харесвам

     
  7. MetroLL

    7 януари, 2014 at 18:28

    Where the fuck is Metro Last Light???

    Харесвам

     
  8. alexva0

    8 януари, 2014 at 0:28

    5. Battlefield 4
    4. Dota 2
    3. Hearthstone
    2. индита, много индита
    1. THE LAST OF US!!! Епична.

    Харесвам

     
  9. Thai_box

    24 януари, 2014 at 5:57

    5. Batman: arkham origins
    4. Bioshock: infinite
    3. Call of juarez: gunslinger
    2. Enslaved: odyssey to the west
    1. The last of us

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.