RSS
Видео

Hearthstone: RIP Patron Warrior

15 окт.

Ако цъкате Hearthstone, знаете, че преди няколко дни Blizzard обявиха огромен nerf за един от най-неприятните Hearthstone декове – Grim Patron. Nerf-а е под формата на промени по Warsong Commander картата, като офицалното инфо е тук.

RIP Patron

Та, ако темата Ви вълнува, Ben Brode публикува видео в което обяснява защо и как са взели решение да нърфнат точно тази карта. Ето въпросното:

Аз лично смятам, че решението на Blizzard е правилно. А и както и да го погледнем, не е фън да загубиш по този начин:

Вие какво мислите за промяната?

 
9 коментара

Публикувано от на 15 октомври, 2015 в Games, Hearthstone

 

Етикети: , , ,

9 отговора на “Hearthstone: RIP Patron Warrior

  1. HankuVrat_bratmi

    15 октомври, 2015 at 11:02

    Близ просто пак показват че нямат идея как да избалансират нещо и за това просто го убиват. Дека е един от малкото, които всъщност искаше що – годе някакъв скил да се играе и по-важното – заради него рязко намаляха малоумните фейс хнътър/пала декове, което направи метата малко по-бавна и приятна… жалко, сега ако се сетят че 6 мана 6/6 който тегли и играе веднага 5 карти също е кофти механика….

    Харесвам

     
  2. HankuVrat_bratmi

    15 октомври, 2015 at 11:32

    йъп, кога какво да играеш, да не овърекстендваш, дали да ползваш части от комбото за clear и най-вече да убиеш преди да умреш на следващият ход, както се случва в повечето ситуации. Последователността на комбото и бързото калкулиране на това колко ще се надуе Frothling-a в общи линии е най-сложното нещо, което може да се прави в HS.

    Decision makinga в други декове е на доста по-ниско ниво. Близз просто си измиват ръцете с това че не искат OTK декове. В сми – патрона е силен, но не чак толкова силен дек и има 3 много често срещани начина да бъде спрян – ако има лош draw на оръжия и другите му removal карти, в първите 5 хода не изтегли/няма в ръка карти за теглене на карти, за да си подреди комбото и съответният сайлънс на тези карти, като се играят.

    Баце, хората които мрънкат срещу дека са точно тези, които с палидан играят Muster for battle на 7 или 8ми ход и добавят още един гай. С какво патрона, като механика е по-различен от Freeze mage-a или oil rogue-a? Отново имаш stale на играта доколкото можеш и после OTK.

    Балансиране на дека е промяна в текста на Frothling-a според мен, да се активира само от дмг по собствени единици. А превръщането на Warsong Commander-a в неиграема карта е просто куцо решение и оставя Warr-а с основно 1 консистентен дек за игра – контрол.

    Харесвам

     
    • Strangera

      15 октомври, 2015 at 11:56

      Като Patron Warrior стана силен и почнах да умирам от него, реших да си направя такъв дек за да разбера как точно работи. Почнах да го играя и нещата ми се случваха така – ако ми се наредят картите (което е почти винаги)… ги убивах. Ако картите ми се наредяха по някъв мега тъп начин… ме убиваха. Важното е, че в повечето случаи просто ги убивах и то без да влагам особено много мисъл или усилие. Човека има миниънчета на борда – умира. Имам Death’s Bite на 1 дюръбилити – умира, имам Whirlwind – умира и т.н. Не останах с впечатление да ми трябва много скил, точно и за това след някакво количество игри просто ми стана тъпо и безинтересно да го играя.

      Според мен проблема не е толкова в OTK дековете колкото в това, че Patron те наказва жестоко заради това, че имаш миниъни на борда, което просто грам не е забавно. Ама освен това може да те накаже и щото нямаш миниъни и т.н. Просто е тъпо.

      Ся, факта е, че тоя нърф не просто нърфва дека а направо го убива, ама… кур за тоя дек. 😀

      PS: 😀

      Харесвам

       
  3. HankuVrat_bratmi

    15 октомври, 2015 at 14:49

    По принцип при всеки дек ако ти дойдат картите ги убиваш, ако не умираш, поне при по-ниските ранкове. Както и да е де, на мен болката ми не е в патрона, наистина е скучен, но сега се завърнаха фейс дековете, които рязко каунтърват хендлока и контрол уорира ми, а и при двата дека, ако в началните 6 карти няма 3 конкретни (molten/taunt/heal | winaxe/draw/armorsmith) до ход 5 играта свършва.

    мрън мрън

    Харесвам

     
  4. stamatov

    16 октомври, 2015 at 10:29

    За какъв скил говориш, всеки може да го играе. Ако ти се наредят картите биеш. Ако имаш ръш насреща биеш. Не ми говори за скил точно на този дек.
    Скил може да търсиш в контрол декове не и тук.

    Liked by 1 person

     
  5. HankuVrat_bratmi

    16 октомври, 2015 at 10:53

    Стаматов, не споделям вашето мнение, но пък че дека е скил не е само мое. Естествено ако по принцип играете на ниски рангове (под 5) е нормално да сте останали с впечателнията с които сте. Там метата е малко по-различна и noob friendly.

    С патрон имам около 80 игри. При ladder climb една седмица след ресета, win rate -а ми е ~80, като загубите се дължат най-вече на ключови карти останали в дъното му. В момента в който вляза на ниските legend ранкове win-rate-a ми е около 50 с патрона и по-често играя handlock. И честно, не ми е нужно много мисъл, за да си драфтна гигантите и на ход 4 да имам 8/8 или 4/10, който да бъде таунтнат на 5ти ход. Гаврата с 2 8/8 таунта на 5ти ход (като ти дойдат картите) не ми се коментира. В същото време с патрон 5ти ход изглежда доста по-различно и опциите за изиграване са минимум 3.

    Какъв е любимият ви дек, Стаматов?

    Приятен ден!

    Харесвам

     
  6. imurdanliev

    20 октомври, 2015 at 19:55

    Абе наистина са малко кофти тия OTK декове. В смисъл какво можеш да направиш срещу карти, които още не са играни? Капани някакви да заложиш? Да играеш Taunt миниъни? Май това са ти опциите, а при не всички декове това върви. Като цяло както и да го нърфнат дека все ще мрънкат някои, ама аз съм доволен.

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.