RSS

Hearthstone: A New Way to Play

02 февр.

Пфф, преди малко Blizzard обявиха доста големи промени свързани с Hearthstone (клик).

Ще карам подред.

A New Way to Play

• Нов „режим“ – гигантската промяна е добавянето на нов режим наречен „Standard“. В този режим, играете срещу други играчи, но можете да използвате само… най-новите Hearthstone карти. Под най-новите, Blizzard визират карти излезли през миналата и текущата календарна година + Basic и Classic картите.

В „Standard“ формата можете да играте Friendly Challenges, Ranked и Casual play. Arena, Solo play и Adventures, не са засегнати от промяната.

Този „стандартен“ формат, трябва да излезе тази пролет, като когато това се случи, ще можете да играете във въпросния използвайки карти от следните сетове:
– Basic
– Classic
– Blackrock Mountain
– The Grand Tournament
– The League of Explorers
– The Spring 2016 Expansion (да, на пролет ще има нов експанжън).

Curse of Naxxramas и Goblins vs Gnomes няма да са част от стандартния режим, като всяка година сета от карти които могат да се ползва ще се променя. Първата година ще бъде под знака на Kraken-а.

И за добро или лошо, Standard е формата който Blizzard ще използват за eSports ивентите си от тук наттатък (Hearthstone Championship Tour и Hearthstone World Championship in 2016).

• Wild – ако все пак искате да играете Hearthstone както до сега, ще можете да цъкате „Wild“ режима който ще си функционира… както си функционира играта до сега. Всички карти са достъпни и т.н.

Тук е и момента да отбележим, че Standard и Wild ще си имат отделен Ranked режим, така че теоретично ако искате и имате време и желание ще можете да станете легенда и в двата. 🙂

• Промени по Basic и Classic картите – в поста, Blizzard споменават, че заедно с пускането на стандартния режим ще нанесат промени по част от оригиналните HS карти. Какви са въпросните промени – ще разберем с наближаването на релийза на новия режим.

• Още Deck Slots! – добрата новина е, че преди излизането на стандартния режим, Blizzard планират дългоочаквания buff на Collection Manager-а a.k.a. добавяне на още 9 слота – слотовете вече ще бъдат 18.

• Сбогом на старите адвенчъри и експанжъни – мхм, адвенчърите и експанжъните който не са част от стандартния формат, вече нямат да могат да бъдат закупени от магазина. В случая говорим за Naxxramas и Goblins vs Gnomes. Ако все пак искате някоя от картите за да си я използвате в Wild режима, ще можете да си я крафнете срещу съответното количество дъст. Това ще се отнася за всички карти, без значение дали въпросните са можели или не да се крафтват преди. Добре е да знаете, че ако сте закупили поне едно крило от даден адвенчър, все пак ще можете да си го до закупите и до играете, дори след като въпросните спрат да се продават.

• Заключение – честно казано все още не мога да реша какво да мисля за тази промяна. До някъде разбирам, че това е адекватен начин за „стабилизиране“ на метата, а и новите играчи ще трябва да събират по малко карти за да са адекватни в стандартния режим. Факт е и, че това е доста добър начин да накараш хората всяка година да си купуват новите адвенчъри/експанжъни. От друга страна обаче, се чувствам… леко прецакан, защото няма да мога да си ползвам част от любимите карти… в официалния режим. Може би не трябва, и може би всичко това е за добро. Просто на първо четене ми е малко… странно. Ще трябва да обмисля видяното и чутото. 😀 Ще се радвам ако и вие споделите мисли и разсъждения в коментарите.

А, за малко да забравя – ето го и официалното обръщение на Ben Brode:

 
16 коментара

Публикувано от на 2 февруари, 2016 в Free-to-Play, Games, Hearthstone

 

16 отговора на “Hearthstone: A New Way to Play

  1. LineThai

    2 февруари, 2016 at 20:55

    А аз чаках да намалят първите два адвенчъра.

    Харесвам

     
  2. HankuVrat_bratmi

    3 февруари, 2016 at 10:31

    #когатоблизсевслушавнубитеимрънкачите

    Тапото е че wild-a ще умре не по-късно от половин година след релийз, предвид че стриймърите ще цъкат стандарт, а хората кльопат нетдекове и копират стриймъри. Не съм много уверен до колко това е правилно решение. В общи линии се копира схемата на MTG, което е разбираемо и наистина улеснява живота на девове и нюбита, и все пак – премахването на адвенчърите е доста радикално. А и никога не съм вярвал че баланс може да се постигне с пълното убиване на дек архитипове – визирам мек дековете. Да не говорим, че това ще бъде възкресение на фейс хънтъра и то какво! И хората пак ще мрънкат че метата им е агро, и с брейнлес дек може да се чукне легенда доста лесно.

    @LineThai – баце, по какъв обоснован начин ще ми кажеш че е редно играчите пенчо, дргаганчо и цоцо да си купят контент за Х кинта, а роро, любчо и станчо за Х/2 кинта? 🙂 Освен това голда за 1 wing се фарми с кежуъл количество игри на ден за 4-5 дни, със средно 50 голд на дейли. Така че всички които мрънкат че адвенчърите са им скъпи автоматично си ги слагам в графа мързелчета.

    Харесвам

     
    • Strangera

      3 февруари, 2016 at 10:46

      Като цяло съм съгласен. Точно това са и моите притеснения за wild-а. Иначе за стандартния режим – все пак с излизането на стандартния режим, ще видим и нов експанжън, който логично ще променя метата в някаква посока, и ще балансира декове, така че не съм сигурен че ще видим завръщане на фейс хънтъра. 🙂

      Също така, реално не премахват всички адвенчъри. 😀 Махат Naxxramas (понеже е стар). Blackrock си остава. Него ще го махнат през 2017-та. 🙂

      Бейсикли ако хипотетично си купиш всичко излязло през 2016-та, ще можеш да го ползваш до 2018-та, което… не е чак толкова лошо.

      Не знам дали това означава, че релийз плановете стават – по един експанжън и адвенчър на година обаче…

      PS: К’во реват всички – нали искаха нърф на Dr. Boom… 😀 😀

      Харесвам

       
  3. Strangera

    3 февруари, 2016 at 10:52

    The new Hearthstone changes are great for eSports, bad for casual players http://www.destructoid.com/the-new-hearthstone-changes-are-great-for-esports-bad-for-casual-players-338546.phtml

    Четейки поста на destructoid, се замислих дали евентуално Blizz няма да намалят дъст коста на картите които вече няма да се продават (Curse of Naxxramas и Goblins vs Gnomes). Другото което особено много ме притеснява е, че в Wild е възможно да се появят някакви твърде счупени комбота, които Blizz просто ще игнорират с – „Еми ако искате балансирано изживяване играйте стандартния режим“, което още повече ще направи Wild-а не играем.

    Абе колкото повече го мисля, от позицията на кежуъл играч се чувствам леко прецакан.

    Харесвам

     
  4. Strangera

    3 февруари, 2016 at 11:11

    Харесвам

     
  5. HankuVrat_bratmi

    3 февруари, 2016 at 11:47

    Съгласесн съм с Деструктоид-а, и се замислих за това колко декове ще умрат.

    Freeze mage ще бъде отслабен, и в същото време бъфнат, защото няма да има Loatheb
    Темпо mage е директно в кофите, заедно с контрол прийста (лайтбомб е GVG, в момента прийста не е компетативен без нея на ранк над 10), и повечето хард контрол декове (зомби чо, става зомби чао, както и белчера)
    и.. хм, тъпо ми е, дори за патрон warr нерфа не ми беше толкова тъпо, а това беше един от по-тъпите начини да се справят с проблема и доминацията му в ладъра

    Харесвам

     
  6. Strangera

    3 февруари, 2016 at 12:28

    Standard Play Clarifications, Summons & Tribe Synergy in Standard, Important Cards Being Removed http://www.hearthpwn.com/news/1181-standard-play-clarifications-summons-tribe-synergy

    Тука като прегледах списъка накрая и направо ми се дорева. 😀 Освен мейджа, Warlock-а също го отнася много…

    Харесвам

     
  7. HankuVrat_bratmi

    3 февруари, 2016 at 14:23

    Oil рогeто остава без … well…. oil
    Контрол прийста остава без… контрол и 3 и 5 мана убер таунтовете, 3 мана 3/4 и т.н. и тролеца, който краде кръв
    Warrior-a губи shield maiden и Sneeds
    от клас легендарните не се сещам, за GVG някоя, която да се използва толкова много че да повлияе.. уфф, продължава да ми изтъпява, хем че е прекалено рано…

    от друга страна – нови декове и нова мета – йей

    бтв, вече съм сигурен че цялото – промените са в полза на новите играче е булшит, нубите които в момента се радват дори не осъзнават как ще го ядат.

    Харесвам

     
    • Strangera

      3 февруари, 2016 at 15:07

      От клас легендарните – Mal’Ganis? Факт, не е във ВСЕКИ дек, но бая се ползва.

      Харесвам

       
  8. HankuVrat_bratmi

    3 февруари, 2016 at 14:37

    стрейнжър – можеш да добавиш това кам блог поста, вратми

    Харесвам

     
  9. Strangera

    3 февруари, 2016 at 15:02

    Харесвам

     
  10. Strangera

    3 февруари, 2016 at 16:01

    Харесвам

     
  11. HankuVrat_bratmi

    3 февруари, 2016 at 16:45

     
  12. Strangera

    5 февруари, 2016 at 15:44

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.