RSS

Razer ManO’War

15 апр.

Както предполагам сте подочули, вчера Razer обявиха нови геймърски слушалки – Razer ManO’War.

Razer ManO’War

Сега, предвид факта, че аз от години мрънкам за това, че Razer трябва да представят наследник на Razer Megalodon тази новина ме развълнува доста. След като се запознах с продукта обаче, не съм сигурен че точно това е нещото което чаках, но все пак, нека да разгледаме за какво иде реч.

ManOкакво?! Доста хищна медуза очевидно. Само дето не е точно медуза, а нещо което не мога да преведа защото съм бил болен когато сме учили за това. Ама нещо като медуза която не е един организъм а колония от организми… и има пипала и убива риби!

Wireless freedom – голямата врътка е, че ManO’War-а е безжичен. 2.4 GHz wireless с множество антенти. Lag-free, high-performance и т.н. В комплекта има „супер компактен“ wireless USB адаптер който си включвате в компютъра и който осигурява връзката със слушалките. Обхвата с него е до 12 метра. Отделно комплекта включва и някакъв екстешън док който явно може да се връзва към компютъра (а адаптера се закача в него) което удължавало обхвата до 14 метра. Интересното е, че като изключим тази снимка от insider.razerzone.com:

Razer ManO’War extension dock

Не мога да намеря никакви снимки на въпросния.

Аудио.
Честотна характеристика: 20 – 20 kHz
Чyвcтвитeлнocт: (@1 kHz): 112 ± 3 dB
Cъпpoтивлeниe: 32 Ω ¬ at 1 kHz
Moщнocт: 30 mW (Max)
Говорители: 50 mm гoвopитeли c нeoдимoви мaгнити

Голямата плюс разбира се е, че освен стандартно 2.0 стерео, слушалките предлагат и 7.1 виртуален съраунд. За разлика от Razer Megalodon обаче (и тук идва голямото разочарование за мен) изглежда, че изчисленията за виртуалния съраунд се случват посредством Razer Surround software engine-а. A.k.a. всичко се смята от компютъра Ви. За референция, в контролера на Megalodon-а има 600-мегахерцов BlackFin RISC процесор който отговаря за изчисленията, a.k.a. Megalodon-а си има външна USB аудио карта, която тук явно не съществува. Реално не мога да потвърдя това твърдение на 100% (за ManO’War-а) но спецификациите и описанието до тук, ме навеждат на подобни мисли.

Микрофона – разбира се, няма как геймърски слушалки без микрофон. Тук въпросния дискретно е прибран в левия говорител и се издърпва напред когато Ви е необходим.
Честотна характеристика: 100 Hz – 10 kHz
Съпротивление @1kHz: -36 dB ± 2dB
Чyвcтвитeлнocт: (@1 kHz): -38 ± 3 dB
Прехват на звука: насочен

RZR_ManOWar_PNG03

Има и червена подсветка когато микрофона бъде мютнат.

Говорейки за подсветки:
Chroma lighting – слушалките са оборудвани с Chroma технологията на Razer, така че могат да светкат, мигат, дишат и т.н. в около 16.8 милиона цвята.

Батерията – според спецификациите предоставени от Razer, ManO’War-а може да изкара до 14 часа нонстоп гейминг. Ако спрете Chroma лампичките, цифрата скача до 20. Нещата стават малко по неясни в момента със зареждането обаче. Принципно, първата ми мисъл беше, че слушалките ще имат някаква стойка която ще ги зарежда (както е случая при Razer Mamba например). Комплекта обаче не включва такова нещо а според прес релийза, зареждането става посредством… USB кабел. Как изглежда въпросния, и достатъчно дълъг ли е за да може да ползвате слушалките докато се зареждат, за момента остава мистерия. Иначе въпросния явно се включва в лявата слушалка:

manowar-gallery-v1-4

На снимката между другото можете да видите и двете врътки за механично усилване и намаляване на слушалките и микрофона, както и mute бутона (на лявата). На този етап нямам идея какво е нещото под врътката на дясната слушалка (може би индикатор за батерията).

Както споменах, комплекта не включва никакъв тип стойка, но слушалките би трябвало да са съвместими с Razer Headphone Stand-а.

Колко тежат? Според спецификациите, Razer ManO’War тежат около 375 грама, което не е супер леко но не е и непосилно тежко.

Playstation 4? А да. Съвсем между другото, слушалките работят и с PS4. Уловката е, че на конзолата на Sony можете да ползвате само 2.0 стерео и Spectrum cycling светлинен ефект. За останалите екстри ще имате нужда от PC софтуера.

Цена? Около 200 евро. Веднага щом има инфо, ще пусна линк към пре-ордъра.

Заключение. – като цяло не бих искал да си сменям Megalodon-а, но въпросния вече е античен и рано или късно ще ми се наложи. Съответно ManO’War-а е някакъв вариант. Въпросния ме притеснява в някой направления (това че 7.1. то се смята от уиндоуса) но определено ще му дам шанс когато се появи. За повече инфо – razerzone.com а аз се оглеждам за още инфо за зареждането и WiFi донгъла.

UPDATE: Някакъв рандом гай има ексклузивен ънбоксинг:

Това което разбрах от въпросния (и за което се чудех по-горе):
Кабела за зареждане май е около 1 метър;
Нещото под врътката на дясната слушалка за което се чудех всъщност е самия донгъл. Странното е, че след като го извадите на негово място остава дупка и никъде в комплекта май няма тапа;
Ето как изглежда екстешън дока:

RZR_ManOWar-extention-dock

UPDATE 2: Ozone.bg пуснаха пре-ордър! Клик.

 
7 коментара

Публикувано от на 15 април, 2016 в Превю, Хардуеър, Razer

 

Етикети: , , , ,

7 отговора на “Razer ManO’War

  1. sdf

    21 април, 2016 at 15:32

    Честно ли са я нарекли ManOwaR – явно във razzer работят трю хеви метали.

    Харесвам

     
  2. sdf

    22 април, 2016 at 16:46

    Значи не са кръстени на бандата

    Харесвам

     
  3. Violeta

    11 май, 2016 at 12:34

    За същите пари си вземаш едни Sennheiser (от 555 нагоре моделите) слушалки + modmic и ще имаш прекрасно аудио и качество на микрофона, за комфорт и издръжливост пък съвсем.
    Razer имат хубави клавиатури (ако не ти се налага да сменяш между езици, иначе Synapse се превръща в такъв шит, че знаците в коментарите няма да ми стигнат), но мишките са им доста спорни, а слушалките/хедсетове направо кошмарни за всеки с някаква представа от що-годе качествено аудио.
    Да не се приема като обида, а като искрен съвет. Геймърски хедсетове отдавна се знае, че са компромисни варианти с надценка и визуално неприемливи за нормални хора пост-тийнейджърска възраст. Особено сега, с всеобщото hype-ване на RGB и откритието, че може да искаш двойна цена, щото има повече цветове.

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.