RSS

Три седмици с Pokémon GO…

08 авг.

Преди известно време написах статията „Една седмица с Pokémon GO…„, като идеята ми беше/е периодично да Ви ъпдейтвам за прогреса си в играта и по този начин да подхранвам собствения си експеримент – а именно, колко време ще ми е интересно да „ловя покемони“. Та през уикенда, се навъртяха 3 седмици от както Pokémon GO е налична в България (и от както започнах да играя), така че ми се струва разумно да направя поредния писмен ъпдейт по темата.

Pokemon GO

Истината е, че в последните 2 седмици, след като разбрах, че ЦРУ използват играта за да си набавят снимки на апартамента ми и да ме следят, активността ми в Pokémon GO намаля осезаемо… Между другото, това последното е самата истина (активността ми намаля, ама не заради ЦРУ), а в интернедите съвсем не на шега се върти статия която обяснява точно това (ЦРУ иска снимки на апартамента Ви разбириш ли). Активността ми всъщност намаля, защото малко след като стабилизираха сървърите, Niantic се опитаха да се прострелят в крака (многократно) пускайки малоумно написани пачове (многократно), махайки фийчъри от играта (няколко) и отказвайки да комуникират. Това, плюс доста рязката промяна в нужния експириънс за вдигане на левъл (след 20) и безумния ескейп рейт на някой покемони (уж заради бъг) определено имаше негативен резултат върху ентусиазма ми.

За щастие, през изминалата седмица нещата се подобриха (поне от към комуникация) и интереса ми се по завърна но резултатите са очевидни – през първата си седмица успях да навъртя малко над 50 км в апа. За 2 и 3-та, резултата е общо още едва около 60 км.

Pokémon GO - 3 weeks Jogger

По-горе споменах експириънс – след 20, нещата стават много тегави. Първата си седмица завърших на 19 левъл. За втора и трета, успях да стигна едва до средата на 22 левъл, като реално причината за това е, че в петък ударих един лъки егг с буквално 30 минути евоув на пилета и прилепи и с това успях да дръпна с малко над 70K експириънс. Ако не бях направил въпросното, още щях да съм някъде из 21 левъл.

Pokémon GO - 3 weeks - 22 level

За първата си седмица успях да хвана 428 покемона, за втора и трета, резултата е 530 (т.е. до тук съм хванал общо 958).
В Pokédex-а резултата е още по тъжен – приключих първата си седмица с 66 вида покемони, а за третата имам едва 14 нови (общо 80 хванати/излюпени/евоувнати):

Pokémon GO - 3 weeks - my pokemons

Единственото нещо от което съм доволен е цялостния бъф в CP-то на топ покемоните ми. Нещата изглеждаха така след една седмица, докато сега цифрите са осезаемо по високи:

Vaporeon-а продължава да е на върха (въпреки нърфа от страна на Niantic), като приятната изненада е Magmar-а който излезе от 10 км яйце, заедно с 25 кендита. Golduck-а лично съм си го евоувнал (гледам си го от както беше малък сладък Psyduck). 😀 Надолу можете да видите и цялостния бууст, като вече имам доста покемони над 1000 CP (при само 3 след първата седмица).

В края на първата седмица не можех да се оплача от липса на ресурси, но сега вече изпитвам сериозен недостиг на стардъст, което ме възпира да набъфя горните покемони още повече.

Иначе… бих се по джимове, и съм доста разочарован. Реално погледнато в момента единствената разумна стратегия е да обиколите джимовете в квартала си (ако имате късмет да има достатъчно около вас) рано сутрин/късно вечер, да ги съборите, да сложите покемони и да си съберете стотинките от дефендър бонуса. На този етап играта няма да Ви награди по никакъв начин, ако успеете да задържите джим за повече време, т.е напъването за нещо различно от горната стратегия е тотално безполезно. Искрено се надявам в бъдеще, нещата да се подобрят в тази посока, защото това + посредствените битки, не е много смислено.

Това което обаче трябва да бъде решено кардинално и сравнително бързо са чийтърите… защото каквото и да си говорим, когато това се появи в джима близо до вас… не е забавно:

Pokémon GO - ggdiscoturtle

Скрийншота е направен на 5 август, и дори ако приемем, че младежа играе от както играта излезе в САЩ (около месец) намирам възможността да е 34 левъл по честен път за крайно невероятен (за справка от 30 до 31 левъл Ви трябва 500,000 EXP. Правете си сметката). И тук въобще не отварям дума за факта, че се разхожда с 2000 CP Charizard. 😀

Това е само пример, сигурен съм че хората които като мен цъкат редовно, са забелязали поне 2-3 индивиди с нива над 30, които обикновено се появяват в 5-6 джима едновременно, все с покемони по 2000-3000 CP. Силно се надявам, че Niantic ще предприемат действия сравнително скоро, защото това наистина има потенциал да прецака така или иначе не особено смислената в този момент „бойна“ система.

Иначе, в първия пост казах:

…най-важен момент е, че за една седмица, Pokémon GO успя да ми стане супер интересна…

В момента… не ми е супер интересно и по скоро започвам да се напрягам от някакви неща (между втора и трета, като беше безумието с пачовете се напрегнах най-много, сега съм добре) но продължавам да играя, за да имам… неща, когато нещата се оправят. 🙂

И… това е от мен. Кажете сега как са нещата при вас? Играхте ли, играете ли, ще играете ли и т.н.

 
8 коментара

Публикувано от на 8 август, 2016 в Ревю, Games, iPod touch/iPhone

 

Етикети: , ,

8 отговора на “Три седмици с Pokémon GO…

  1. wonderlust

    8 август, 2016 at 19:44

    Бавно започва да омръзва. За 2 седмици 132km, 73 pokemon-а и 681 хванати. Основните причини, поради които започва да омръзва за мен са на първо място хакерите и на второ еднотипния гамеплей. Какво имам предвид? Ами в малките градове като моя, няма кой знае колко стопове и още по-малко разновидност на самите покемони. Иначе мисълта за големината на екипа, който са наели от Nintendo ме кара да се засмея. Въпреки всички пари, които взеха за това кратко време, мисля че възможно най-скоро трябва да направят нещо по въпроса и да се фокусират върху това което им носи хляба. Не мисля, че хората ще търпят пачове, които добавят повече бъгове от колкото контент, камо ли пък хакери.

    Харесвам

     
  2. Nikola SubSonic Nakev

    8 август, 2016 at 22:14

    От както тотално скапаха тракинга, се седи или в Борисова или на НДК (трите стопа) и е само грайнд.
    Без тази така важна функция, играта силно се обезсмисля. А и след като забраниха всякакви видове радари, съвсем нямаш кяр да се разхождаш.
    Другото което е xp-то. След 20lv става доста сложно. Сега съм 23 и иска 150к.

    Харесвам

     
  3. alwaysloveyou

    9 август, 2016 at 12:14

    Засега я играя играта, нямам възможност да фармя особено защото нямам по 2 часа след работа за Борисова/НДК. Досега ползвах 3 Incense-а и съм крайно разочарован. Независимо дали стоя на едно място или се разхождам (и 3те пъти по различен маршрут) нищо не хванах, дори не се spawn-a нещо. Lure-овете си ги пазя. На един lucky egg еволвнах 90 покемона и сега събирам еволюции за следващия. В квартала няма покестопове и джимовете са далеч, нищо не се spawn-ва пред нас евър. Имам 6 покемона над 1000 на 22 ниво, 3 хванати и 3 еволвнати (Hypno). Най-голямата ми гордост е един 1676 Snorlax. Трудно намирам хора от Инстикт, приятелите, които играят са на море или в другия край на София и като цяло ловя покемони докато се возя (возят ме) в колата от и към работа. Доста пасивен начин на игра бих казал. Хакерите са толкова напред, така, че не откривам никакъв елемент на съревнование в играта. Ниантик са толкова заети да спират 3rd party сайтове, че никога няма да си фикснат бъговете. С нетърпение чакам следващия пач когато ще сложат шрифт размер 96 и ще четем една буква на екрана.

    Харесвам

     
    • Strangera

      9 август, 2016 at 13:01

      Minor Text Fixes

      Харесвам

       
    • Nikola SubSonic Nakev

      14 август, 2016 at 23:30

      За нищо не spawn-ването с включен incense/lure: Провери дали часовникът на телефона ти е точен. На жената на iPhone 5 така ѝ правеше. Седим на lure-ове и не ѝ даваше нищо, докато не си оправи часовникът. С incense-та беше същото. Включи един и нищо не излезе.

      Харесвам

       
  4. zvezdev

    9 август, 2016 at 15:40

    A MEH ми краднаха мейзо м1 метал а с играта и сега съм принудителна пауза, не се качва на асус зенфон 5 с Интел-а ми ;( и то така и успех, аз кретам на 5то ниво още аахахах 🙂

    Харесвам

     
  5. zvezdev

    9 август, 2016 at 15:42

    Reblogged this on Моят/my блог/book OT/from 11.11.11 11:11и коментирано:

    zvezdev
    9 август, 2016 at 15:40
    A MEH ми краднаха мейзо м1 метал а с играта и сега съм принудителна пауза, не се качва на асус зенфон 5 с Интел-а ми ;( и то така и успех, аз кретам на 5то ниво още аахахах:)

    Like

    0 0

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.