RSS

Razer ManO’War 7.1

02 сеп.

Още не съм имал възможност да тествам безжичните слушалки Razer ManO’War (наличен е за закупуване тук, писах за него тук) но основното ми притеснение там е, че всички изчисления се правят софтуерно от машината Ви, а не от отделно външно устройство както е при Razer Megalodon да речем.

Точно за това, бях приятно изненадан да видя, че Razer обявяват още един ManO’War модел, наречен Razer ManO’War 7.1. Държа да отбележа обаче, че името е доста тъпо, защото първия Razer ManO’War също е 7.1 т.е. името на новия модел лесно може да предизвика объркване.

ManoWar-7-1

Всъщност на пръв поглед основната разлика между Razer ManO’War и Razer ManO’War 7.1 е че първите слушалки са безжични, а вторите не. При по внимателно вглеждане обаче, се вижда че това не е точно така. Всъщност Razer ManO’War 7.1 е оборудван с 3.5 мм жак, който може да се ползва с компютри, таблети, телефони, Xbox One (но за тук ви трябва отделен Xbpx Stereo Adapter) и PS4. Отделно обаче, комплекта включва и специален USB донгъл за PC. Идеята е да включите адаптера към компютъра и да закачите 3.5 мм жак към него. До колкото разбирам от описанието, именно този донгъл ще извършва обработката и виртуализирането на звука a.k.a. ще Ви излиза като външна аудио карта и ще поеме част от изчисленията.

ADVANCED-7.1-VIRTUAL-SURROUND-SOUND-ENGINE

Разбира се не изключвам възможността нещото всъщност да е абсолютно идентично с технологията в безжичния модел, но поне според описанията в сайта, нещата са малко по различни. Докато не ги чуя на живо обаче, не мога да съм сигурен, но си признавам, че ManO’War 7.1 ми звучи една идея по оптимистично от първия обявен модел.

Иначе като характеристики нещата са доста близки (можете да ги видите тук), като плюс е че ManO’War 7.1 е една идея по лек – 332 грама спрямо 375 при безжичния модел. Силата на звука и мютването на микрофона става посредством бутон и врътка изкарани на самото кабелче, а не с врътки на самите слушалки както е при безжичния модел. Слушалките не са оборудвани с подсветка. Ето галерия:

Освен това, на някой пазари ще се предлага и лимитирана „зелена“ серия:

1500x1000-01

Добрата новина е свързана и с цената, която е осезаемо по поносима от тази на безжичния модел ~135€.

Все още нямам идея кога „кабелистата“ версия ще е налична в БГ, но ще Ви информирам веднага щом науча.

UPDATE: Ето ги.

 
8 коментара

Публикувано от на 2 септември, 2016 в Превю, Хардуеър, Games, Razer

 

Етикети: , , ,

8 отговора на “Razer ManO’War 7.1

  1. konvict5

    3 септември, 2016 at 1:22

    HyperX Cloud ftw

    Харесвам

     
    • Strangera

      3 септември, 2016 at 14:00

      Кой HyperX Cloud? Щото аз известно време си играх с HyperX Cloud II Pro Gaming Headset и не останах особено очарован… особено от качеството на звука.

      Харесвам

       
      • konvict5

        3 септември, 2016 at 18:13

        Първия ( https://www.ozone.bg/product/hyperx-cloud-gaming-headset-black/ ). Аз не претендирам, че мога да дам адекватно мнение, дали са добри или не са. Изгледах и изчетох доста ревюта и обшо взето всички бяха положителни и казваха, че за парите си са най-добрия избор. Дори и хора, който не харесват гейминг слушалки ги препоръчваха, затова си ги взех. Други геймърски слушалки не съм пробвал ЕВЪР, тъй че, както казах, мението ми не е много за вземане предвид 😀 Но честно казано, не вярвам тия, за 2х парите, да са много по-добри.

        Харесвам

         
        • Strangera

          4 септември, 2016 at 12:55

          Тоя ти коментар беше отишъл в спам, може би заради начина по който е изписан линкЪ. Изкарах го, махнах другия коментар.

          Иначе не знам дали са били яки на времето, защото не съм ги чувал, но определено не харесвам звука на HyperX Cloud II. Иначе през ушите ми са минали достатъчно слушалки, за да знам че освен ако няма нещо фрапантно в характеристиките, не е добре да се бърза с изказванията, преди дадени слушалки да бъдат чути на живо. Без значение коя е марката. 🙂

          Харесвам

           
          • konvict5

            4 септември, 2016 at 15:30

            Aми не знам как да го „вкарам в думата“ линкЪ 😀
            Не знам за II, аз от тези от линка съм доволен, като изключим, че малко ми стягат главата, за съжаление, но от звука не се оплаквам.
            Иначе малко офтопик – не смяташ ли, че Razer малко взеха да се вземат за някаква мега премиум марка? В последните година-две не се сещам да са обявявали нещо за под 200 лв.(199 лв. не го броя за под 200). По принцип им се кефя ако не на друго то поне на дизайните, но така и не си взех нещо тяхно. Сега с тия цени, май никога няма и да си взема.

            Харесвам

             
            • Strangera

              4 септември, 2016 at 18:13

              Ми те Razer от край време се възприемат за премиум марка. Още преди 100 години, като ми подариха Razer Diamondback, въпросната беше на осезаемо по-висока цена от останалите мишки но и предлагаше осезаемо по яки работи. 😀 И понеже им се случват нещата, цените започнаха лека полека да вървят все по нагоре и по нагоре и дори се стигна до някакви абсурди като мишка за 359 лв. За щастие обаче имаш и TE версия, която е супер адекватно решение и определено си залужава 200-те лева. Пък и конкурентните марки също почнаха да предлагат адекватни решения, така че не е като да няма избор за хай-енд решения.

              Иначе за мен проблема е, по скоро че в един момент почнаха да развалят и качеството 😀 но да кажем, че тук последната година нещата почнаха да се стабилизират.

              Но като цяло политиката на Razer е малко тип Apple – знаеш, че имаш огромна фен база, и те най-вероятно ще си купят новата версия така или иначе. 😛

              До колко си заслужава – вече е въпрос на личен избор. В сверата на геймърските слушалки например, в момента не съм никак доволен от тях, и продължавам да ползвам модел от преди 7 години (които си е избил всяка стотинка btw) просто защото Razer все още не са изкарали нищо по-добро. Точно за това се хайпвам за ManO’War 7.1. Ако въпросните не са това което очаквам – ще си карам с Megalodon-а докато не издъхне и след това ще се насоча към някоя друга марка, специално за тази ми периферия. 🙂

              Харесвам

               
              • konvict5

                4 септември, 2016 at 18:44

                „TE версия, която е супер адекватно решение и определено си залужава 200-те лева“ – Не мога да се съглася.

                Меgalodon-a са, може би, най-яките им слушалки. Дори и ManO’War 7.1 да е найс, на твое място бих си карал с Megalodon-a, просто щото Maelstroma-a е нечовешки як 😀 , за разлика от донгъла на ManO’War 7.1. Любопитно ми е, на Megalodon-a личат ли мy годините?

                Харесвам

                 
                • Strangera

                  4 септември, 2016 at 23:03

                  Микрофона отказва да стой в прибрано положение и от време на време се случва слушалките да забиват. Иначе нищо им няма. 🙂

                  Харесвам

                   

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.