RSS
Видео

Elon Musk победи Dendi в 1-vs-1 Dota 2 мач [OpenAI]

12 авг.

Ок, не точно но… #всичкишеумрем

Както сигурно сте забелязали, тази година не следя Dota 2: The International 2017 (btw последния ми Dota 2 мач е от преди 5 месеца) но на 5-тия ден от Main Event-а са се случили доста интересни неща.

На първо време – стартъпа OpenAI (който Elon Musk финансира) представи Dota 2 бот (Shadow Fiend) който победи Danylo “Dendi” Ishutin в две поредни 1-vs-1 игри. От една страна това може да означава, че Dendi е станал безумно слаб… но предвид факта, че и други играчи са играли срещу него – просто бота е много добър. 😛

Ето tl;dr версията на видеото:

А целия сегмент може да бъде гледан тук (започва около 5:40):

Факт е, че конкретната демонстрация е доста лимитирана от към променливи (стандартна 5v5 игра е далеч по сложна), но OpenAI твърдят, че това е резултат от едва 2 седмици обучение на бота. Следващата стъпка пред екипа е да създадат отбор от ботове, който да може догодина да се състезава в 5-vs-5 мач и в последствие да могат да направят смесен отбор от хора и машини.

Иначе в други AI новини – преди няколко дни, Blizzard пуснаха обещаното на BlizzCon 2016 StarCraft II API, където подозирам DeepMind доста ще се заиграят. Въобще – Skynet e близо.

 
5 коментара

Публикувано от на 12 август, 2017 в Dota 2, Games

 

Етикети: , , , , , , , ,

5 отговора на “Elon Musk победи Dendi в 1-vs-1 Dota 2 мач [OpenAI]

  1. Konvict

    12 август, 2017 at 15:52

     
  2. Konvict

    12 август, 2017 at 15:54

    „Както сигурно сте забелязали, тази година не следя Dota 2: The International 2017 (btw последния ми Dota 2 мач е от преди 5 месеца)“

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.