RSS

Razer Phone

02 ное.

За никой не е тайна, че преди време Razer си купиха Nextbit и разработват смартфон, и да… вчера въпросния беше обявен.

Запознайте се с „Razer Phone“:

Започвам с драматичния трейлър:

Ако това не Ви е достатъчно, целия Keynote е тук (почва около 22:10).

Сега по същество – екрана очевидно е доста як. 5.7-inch IGZO LCD (1440 x 2560) с до 120 Hz рефреш рейт (Corning Gorilla Glass 3 btw). Мхм, точно така – телефона поддържа променлив рефреш рейт, като максимума ме е 120 Hz, съответно първите впечатления са, че нещото изглежда и се държи доста-доста якичко. Факт е, че на пазара има доста малко мобилни устройства поддържащи 120 Hz (новия iPad Pro го може) 🙂 и това е единствения телефон с подобен панел.

Другите параметри също не са никак лоши – Qualcomm® Snapdragon™ 835 за мозък, и 8GB dual channel (LPDDR4, 1866 MHz) за текущи изчисления. Вградената памет е 64GB, а с microSD карта може да достигнете до 2TB.

Цялото това чудо се захранва от доста мощна батерия – 4000 mAh.

Относно камерите, на гърба имаме две – 12MP AF f1.75 wide shot камера + 13MP AF f2.6 telephoto. Отпред? 8MP f2.0.

До тук добре. Това което не е особено добре е, че телефона е доста голям (158.5 x 77.7 x 8 mm) и тежък (197 g) и няма да се предлага в по компактен вариант. В общи линии мислете за нещо от типа на iPhone 8 Plus, ама малко по дебело и доста по грозно. Съжалявам – знаете, че винаги съм бил фен на дизайните на Razer, но Razer Phone е отвратително ръбав…

C’mon guys… можеше да го направите двойно по дебел, да го пуснете в червено и спокойно щеше да минава за тухла. Ама той бил алуминиев и не знам си какво си. Супер… ама е грозен. И изглежда неудобен.

Звук? Нали помните, че освен Nextbit, Razer купиха и THX? Еми логично тук имаме Stereo Front-facing говорители, и Dual Amplifiers. Това което не е особено логично, е че телефона няма 3.5 мм жак, но пък за сметка на това има аудио адаптер с THX сертифициран DAC. Аз като цяло съм ок с безжични слушалки при смартфоните, но в случая, предвид факта, че телефона е огромен и уж говорим основно за гейминг (а рейзър имат бая 3.5 мм гейминг слушалки) ми се струва доста абсурдно, че са решили да не слагат жак в телефона.

Софтуер? Тук нещата са и добри и не толкова добри. От една страна телефона ползва горе долу стоков Android, без особено много глупости, което е супер. От друга страна, нещото е с Android Nougat 7.1.1, а не Oreo. :/ Иначе да, стоков Nougat + Google Assistant и premium версия на Nova Launcher-а. Все пак, Razer са обещали Android 8 Oreo за Q1 2018-та, което не е чак толкова зле… стига наистина да се случи в Q1.

Това което ми се стори странно, е че никъде не се споменава нищо за cloud базирания екстри – нещо с което „The Robin“ (предишния телефон на Nextbit) се опита да пробие.

Какво друго? ~ €750 в Европа -> автоматично телефона отива в премиум сегмента, което повдига въпроса… защо да взема този телефон? Каква е добавената стойност за геймърите? Ок, оставяме настрани нещата на Apple, съответно какво имаме срещу Razer Phone-а в този ценови сегмент? OnePlus 5, LG V30, Galaxy Note 8, HTC U11, Huawei Mate 10 Pro… ако игнорираме новия екран (който наистина бил як), всички изброени модели имат що годе сходни характеристики… и една идея по добър дизайн… и доста повече опит с правенето на телефони. От Razer имаме само… обещанието, че телефона им е направен от геймъри за геймъри.

Не ме разбирайте погрешно – с интерес ще наблюдавам развитието на Razer в този сегмент, просто в текущия момент (и базирайки се само на нещата които гледах и прочетох), не мисля, че Razer Phone предлага нещо твърде различно или уникално, за да привлече вниманието ни. :/

Още за телефона в razerzone.com/mobile/razer-phone

 
6 коментара

Публикувано от на 2 ноември, 2017 в Превю, Хардуеър, Games, Razer

 

Етикети: , ,

6 отговора на “Razer Phone

  1. Konvict

    2 ноември, 2017 at 16:39

    Е дизайна е тука-тука като на iPhone 8, ама не е с заоблени ъгли и ръбове, ти го изкара баси изчадието…

    Липсата на жак наистина е малко странна, но пък ако донгъла е толкова добър, колкото казват, не е края на света.

    Stock android + Nova launcher premium е СТРАХОТНО решение. Голяма работа, че не е Oreo и той ще дойде.

    Отностно цената, от конкурентите, които си изброил, май само U11 е на ~ същата цена (Note 8 ~1000€; V30 ~900€), тъй че смятам изглежда адекватна.

    За мен телефонът изглежда супер и, поне на хартия, го предпочитам пред S8+ / Note 8. Друг е въпросът, че съм далеч от покупката на телефон за 1500-2000 лв. (😳).

    Харесвам

     
    • Strangera

      2 ноември, 2017 at 20:11

      Външния вид е субективен, но лично за мен сравнение с iPhonе не може да има… Всъщност на фона на останалите флагмани, Razer Phone ми изглежда като нещо изпълзяло от миналото.

      Е колко да е добър един донгъл. Смисъл, да донгъла ще е супер… ама е донгъл ебати. Както казах – нямам проблем с безжичните слушалки, аз лично ползвам такива от доста време. Ама промотираш се като телефон за геймъри, толко ли беше трудно да набият един жак за да няма нужда от допълнителни усложнения за да си ползваш слушалките?

      Относно цената, ето приблизителните цени на изброените телефони:

      OnePlus 5 – 1099 лв.
      HTC U11 – 1259 лв.
      Razer Phone – 1500 лв.
      Huawei Mate 10 Pro – 1600 лв.
      Galaxy Note 8 – 1799 лв.
      LG V30 – ?

      Което щеше да е адекватна цена, ако идваше от някой който има опити с правенето на телефони (т.е. бяхме сигурни, че телефона ще читав)… или който предлагаше нещо наистина уникално и революционно. Razer не предлагат нито едно от тези неща, но за сметка на това влизат искат премиум цена… еми не е ок (за мен).

      Харесвам

       
      • Konvict

        2 ноември, 2017 at 20:51

        Нямах предвид, че липсата на жак е окей (жак ftw) и да донгъл е ебати, но ако е по-добър от другите донгъли, както трърдят, пак е нещо.

        Отностно цената, така е, но това е Рейзър, не мисля че е реалистично да се очаква нещо различно.

        Харесвам

         
  2. Strangera

    17 януари, 2018 at 16:05

    Сега ми попадна ей това ревю от края на миналата година – The Razer Phone is a demo of tomorrow’s display tech. But it’s a terrible phone for today – https://www.theverge.com/2017/12/22/16810080/razer-phone-high-refresh-screen-review

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.