RSS

Mirror’s Edge превю

06 май

О_o „ченето на пода“

Vodpod videos no longer available. from www.gametrailers.com posted with vodpod

Както и да го въртим, един от най-яките фючъри в Assassin’s Creed е фрии рън системата нали така?
И като си представя фрии рън от първо лице, в близкото бъдеще… сериозно започвам да точа лиги.

Всички видяхме филмчето?!

Дайте първо да фърлим едно око на хората седящи зад играта:
DICE (Digital Illusions CE):
1. Имат много як сайт – www.dice.se
2. Намират се в Стокхолм, Швеция;
3. Собственост са на ЕA
4. Най-известни са с Battlefield поредицата.

Та въпросните симпатяги, в момента работят по Mirror’s Edge – нечовешки фрии рън симулатор, развиващ се в близкото бъдеще.
Знае се, че ще поемем ролята на девойка наречена Faith, като основната сюжетна линия ще се движи около това да спасим сестра и от.. някого там 🙂
Действието ще се развива в хубав почти „стерилен“ град, където хората са сравнително щастливи но са се отказали от някой свободи в полза на… щастието. Телефоните и трафика се следят стриктно, затегната охрана и прочие неща. Един от начините за предаване на секретна информация е с куриери, който са един вид фрии рънъри, защото се придвижват по-покривите на сградите, където логично няма особено голямо съдържание на охрана 🙂
Нашата героиня Faith е точно такъв тип куриер. Но не се заблуждавайте това определено не е симулатор на куриерски услуги 😀

Визуално играта изглежда повече от чудесно.

Още не е обявено кой е визуалният енджин седящ зад нея, но се предполага, че говорим за сериозно модифицирана версия на Frostbite engine (Battlefield: Bad Company)
За тия който мигат на парцали, припомням:
Vodpod videos no longer available. from dailymotion.alice.it posted with vodpod

Той звучи като най-вероятният избор, защото си е тяхна разработка. Знае се, че за осветлението обаче ще отговаря Beäst технологията (rendering and baking technology). Дебюта на Beäst всъщност ще бъде в играта Mirror’s Edge. Въпросният туул, е разработка на Illuminate Labs който също се намират в Швеция 🙂 и ако чекнете сайта им www.illuminatelabs.com ще забележите, че техните технологии са използвани в някой доста големи заглавия.

За самата игра се знаят няколко неща. Първо това не е FPS. Това е First-Person Action-adventure. Да в играта ще има огнестрелни оръжия

Но те ще имат второстепенна а не основна роля. Идеята тук е да използвате тялото си, и по-възможност да избягвате преките сблъсъци. Все пак е обявено че ще има 15 оръжия, но няма инфо какви ще са те.
Естествено ще можете да използвате разни „каратиски“ изпълнения за да нокаутирате/обезоръжавате враговете:

Също така се знае че в играта ще има фактор „ускорение“. Тоест, колкото по дълго тичате и прескачате различни препятствия, без да спирате толкова по-бързо ще започвате да се движите. Когато започнете да тичате, в началото ще сте с една скорост която постепенно ще се променя. Което си е доста реалистичен подход. Тоест има голяма разлика дали ще застанете на един ръб и ще скочите, или ще се засилите 100 метра преди това.
Също така се знае, че в играта ще има слоу моушън. Не е ясно, дали ще го активираме по-наше желание но ще го има. Най-вероятно за да ни даде няколко ценни секунди да помислим от къде точно да скочим, или какво да направим в даденият момент.

За контролите се твърди, че ще са максимално опростени което е малко притеснително. Все пак искам да имам максимален контрол на героинята, а не само да гледам интерактивно филмче в което да натискам копчета от време на време. Но за сега оставам позитивно настроен =)

Също е обявено, че играта няма да е open world. Да ще имаме различни възможности за минаване на едно ниво, но играта определено НЯМА да е стил GTAIV. Ще си следваме сюжетната линия плътно – ниво след ниво.

Обявените платформи са PC | Xbox360 | PS3 а датата някъде през 2008 г., като очакванията са за есента, но знае ли човек.

Поне за мен, проекта изглежда повече от интересен и очаквам повече информация с нескрит интерес. Определено има огромен потенциал, да се надяваме, че DICE ще успеят да го оползотворят!

 
3 коментара

Публикувано от на 6 май, 2008 в Превю, Games, Mirror's Edge

 

Етикети: , , , , , , , , ,

3 отговора на “Mirror’s Edge превю

  1. MasterG

    8 май, 2008 at 16:36

    ОООО нямам търпение да излезне поне това което видях и прочетък играта ще е супер а НАЙ-ВАЖНОТО че и излиза и за PC ооо даааа!

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.