RSS

Аз не съм комунист…

07 ян.

Днес ми писа един добър приятел силно озадачен от някаква “скорошна моя медийна изява”. Доста се почудих как моите медийни изяви биха могли да го озадачат (познава ме отдавна и знае на какво съм способен), но кликнах на линка изпратен ми от него. Той ме отведе тук… В сайт озаглавен Generation R.E.D. и домейн redfen.net. Заглавието на поста до който стигнах (Официална програма на младежката среща на БСП в Пловдив) леко ме озадачи, но това което обясни “озадачаването” на моя добър приятел (и доведе до личен шок за мен) беше снимката към нея:
bsp
Шокирах се, защото видях себе си на младини (това жълтото със суитчър на фох рейсинг), SPY и още няколко мои приятели размахващи възглавници. Бързата справка показа, че тази снимка е от “боя с възглавници проведен на 10.03.2006 г.” пред Народния театър, и организиран от „Софийският Клуб за Бой с Възглавници (SKBV)“ (аз имам честа да съм един от организаторите на въпросният).

Всичко това до известна степен е проблем, защото SKBV НИКОГА не е изразявал подкрепа към нито една политическа организация (още повече към младежката структура на БСП) и ни е доста неприятно наши снимки да бъдат използвани за каквито и да е шеговити или сериозни цели, обвързани по някакъв начин с политически структури. Още повече, че в този си вид, въпросният материал е подвеждащ и неточен, и създава лъжлива представа за индивидите, които са присъствали на предишни “младежки срещи на БСП”.

Аз като физическо лице, също имам доста сериозни възражения относно използването на лика ми от redfen.net и асоциирането ми по-какъвто и да е начин с “младежите на БСП”.
Това също така е и позицията на още 9 човека присъстващи на снимката. С останалите или не се познавам, или не мога да ги различа, или не мога да се свържа :), но предполагам можете да се досетите какъв ще бъде отговорът им.

Точно за това бих искал от мое име, и от името на SKBV съвсем любезно да помоля redfen.net и автора на поста (Ристе Даскалов – LePe) да преустановят използването на споменатата по-горе снимка и да я премахне от статията си.

Поздрави,
Мартин „Stranger-a“ Тонев

Update (08 януари ’09 – 23:30): Снимката беше премахната от въпросната публикация, така че за SKBV и лично за мен, случая e приключен.

 
11 коментара

Публикувано от на 7 януари, 2009 в Интернет, Инциденти, Общи приказки

 

Етикети: , , , , , , , , ,

11 отговора на “Аз не съм комунист…

 1. Ishi

  7 януари, 2009 at 21:30

  Като присъстваща на снимката по-горе, не желая да бъда свързвана с каквито и да е политически формирования и напълно подкрепям искането за премахването й от въпросната статия.

  Харесвам

   
 2. Коста

  8 януари, 2009 at 1:10

  Един бърз правен съвет…Предлагам ви да отправите искане( дигитално или по обикновената поща ) към авторите на сайт-а за сваляне на дигиталната фотография и побликуване на извинение!Ако то остане без отговор, ви препоръчвам внасянето на граждански иск, естествено след консултация с адвокат за точната формулировка и претенции, които ще отправите към авторите на материала( финансови и други ).

  С поздрави и най-добри( и „топли“ поради обстановката в страната ) пожелания,
  Коста

  Харесвам

   
 3. stranger

  8 януари, 2009 at 1:27

  Коста и от мене най-топли пожелания и поздрави… Ама голям клинч, голяма мъка 😀

  Иначе по-темата, така и направихме (почти). Веднага след публикуването на този пост, отправих дигитално искане към авторите на сайта, за премахване на въпросната фотография. В израз на невероятна любезност, дори не държим на извинение, но наистина очаквам утре (като хората се събудят и видят мейла ми) снимката да бъде свалена. В противен случай (ако няма да се разберем с добро) имаме готовност да предприемем законнови действия за бързото разрешаване на случая 😉

  Харесвам

   
 4. dandio

  8 януари, 2009 at 8:56

  И аз бях измуен като го видях поста, то целият блог е доста интересен 🙂 Марто само с политика не се беше занимавал, и там те вкараха 😀

  Харесвам

   
 5. stranger

  8 януари, 2009 at 10:33

  Как ве, занимавал съм се 🙂 Ама не така публично 😀

  Харесвам

   
 6. eldred57

  8 януари, 2009 at 16:42

  Ами нали трябва да придадат малко по-младежки облик на БСП. Да не искате снимка с бабите на Бузлуджа. 😀
  Иначе сериозно, да ползват ваша снимка е признак на сериозна смесица от глупост, наглост и липса на професионализъм. Дано успееш да се разбереш с тях.

  Харесвам

   
 7. SPY

  8 януари, 2009 at 22:38

  кои не скача е червен! долу плагиатстващите гадове. 🙂
  ей а бяхме млади… обхвана ме носталгия.
  …гадове!!!

  Харесвам

   
 8. stranger

  8 януари, 2009 at 23:31

  Update (08 януари ‘09 – 23:30): Снимката беше премахната от въпросната публикация, така че за SKBV и лично за мен, случая e приключен.

  Харесвам

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: