RSS

Strangera is „Fast & Furious“… ревю на филма

04 апр.

Уверявам ви, че в това ревю ще бъда „Бърз и Яростен“

Агхх… Преди да прочетете следващите редове, моля ви имайте предвид, че намирам предишните 2 филма от поредицата „The Fast and the Furious“ за доста глупави. Изключение прави само първият филм, който просто… става.

В този ред на мисли, Fast & Furious (Бърз и яростен) се доближава максимално до истинско продължение на оригинала, и за това го определям като тъп, а не безумно глупав 😉

02_normal

Както може би знаете, действието Fast & Furious се развива около 5 години след края на първата част, и ако се ориентирам правилно е свързващо звено между нея и края на The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Вин Дизел отново е на борда (даже е и продуцент на филма), а режисьор е младежа отговорен и за Tokyo Drift – Джъстин Лин. Най-хубавата новина е, че въпреки същият режисьор, „Бърз и яростен“ е мнооооого по-добър от бозата в Токио.

И въпреки това няма да си кривя душата – филма не струва. Историята е безумно тъпа, и на всичкото отгоре в филма дори няма достатъчно преследвания с коли!!!!!

ff_car-chase

BTW колкото и да не харесах как е заснето първото състезание във филма, трябва да призная, че Джъстин Лин се е справил максимално добре с безумният сценарий който са му стоварили. За това, мисля, че спокойно можем да обвиним за всичко сценаристите – Крис Морган и Гари Скот Томас.
Освен факта, че в сценария има безумно големи дупки и безмислици (СЕКРЕТЕН ТУНЕЛ МЕЖДУ МЕКСИКО И САЩ!?!), някой гении е решил, че е много добра идея акцента на филма да се измести от коли, към личната драма и живот на Dominic Toretto (Вин Дизел) и Brian O’Conner (Пол Уокър). Бях подготвен за всичко, но все пак отидох да гледам филм с коли, не семейна драма!

ff_diel-and-paul

В този ред на мисли, през 85% от времето в което на екрана няма преследване с коли (а това са си 80% от филма), Fast & Furious е скучен и муден филм, в който ясно се забелязва безсилието на Гари Скот Томас да направи нещо смислено с геройте. То не, че в подтекста на филма въобще има място за това ама… Ако ми простите черният хумор, най-хубавото нещо в филма е това което се случва с персонажа на Мишел Родригес (една от най омразните ми актриси евър).

06_normal

Без да губя излишно време в безсмислени обяснения за тази бозица, ще ви кажа че филма се цели в тинейджърската аудитория, а и ако вече сте излезли от този пероиод от живото си, има около 90% шанс да ви е точно толкова скучно колкото и на мен 🙂
Fast & Furious получава 5/10 и препоръката – гледайте си го вкъщи 😉
fast-furious_scores-05

Ако се чудите какво означават оценките, Фърлете едно око тук.
Сега ако имате желание, можете да гласувате за този материал тук. 10х

 
7 коментара

Публикувано от на 4 април, 2009 в Ревю, Филми

 

Етикети: , , , , , , , ,

7 отговора на “Strangera is „Fast & Furious“… ревю на филма

  1. mapko

    5 април, 2009 at 14:48

    Съгласен 🙂 По-добър от 2 и 3, но първия още е едни гърди напред 🙂

    Харесвам

     
  2. Mirage™

    6 април, 2009 at 17:55

    Така си и мислех! Филма отново е БОЗА в стил , „Виж ми колата“
    Жалко, че потенциал, а никой не го използва.

    Харесвам

     
  3. Anton

    15 април, 2009 at 23:44

    Поредната холивудска боза си е И тази част.

    Харесвам

     
  4. aMFi

    20 април, 2009 at 22:12

    Я си ***** ******* филма е перфе само че хората дето го гледат са пълните тапанари ….. No coment

    Харесвам

     
    • stranger

      20 април, 2009 at 22:16

      Я по леко с езика. Цензурирал съм ти коментара, за другия път да знаеш че тука такива неща не търпя 😉 😀

      Я дефинирай сега, че не можах да разбера – значи според тeбе, филма е супер само дето всички който го гледат са пълни тЪпанари. Тоест и ти (понеже явно си го гледал) си пълен тъпанар? Щот така си написал…

      Харесвам

       
  5. Hera

    8 септември, 2011 at 0:34

    neznam kakvo ne vi haresva filma .. i chetirite chasti sa hybavi… osven che v petata malko sa preyvelichili s tozi seif.. ,no kakto i da e… neznam kolko razbirate ot filmi.. ,no ima mn po smotani i glypavi filmi ot tozi … Vseki ima vkys ,,,. kakto sa kazala li horata ;)))

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.