RSS

Razer Ouroboros

26 юли

Razer представиха новата им безжична мишка с „универсален” (амбидекстерен) дизайн – Razer Ouroboros (Ороборос?) :D.

Razer Ороборо?

Противно на очакванията ми обаче, Ороборо 😀 не е нещо излизащо от пещерите на Тора Бора, а „древен символ изобразяващ змия или дракон захапал собствената си опашка“ [wikipedia] което определено е доста яка аналогия за безжична мишка, но не променя факта, че звучи особено странно на български. 😀
Но да оставим анализите на името на страна… ЧОВЕЧЕ ВИДЯ ЛИ КАК ИЗГЛЕЖДА ТОВА? Аз лично очаквах към края на трейлъра мишка да литне и да започне да стреля с лазери. 😀

Ок, вече сериозно.

Razer Ouroboros e амбидекстерен мишка, която както се вижда по горе може да се модифицира по няколко начина, и съответно да „приема“ „различни“ форми, което е особено яко (макар да не съм фен на мишките с твърде много подвижни части). Освен шантавия дизайн Ouroboros е екипиран с новата 8200dpi 4G Dual Sensor система на Razer, и може да се похвали с gaming-grade wireless технология. 🙂

Интересното е, че за разлика от Razer Mamba, Ouroboros ползва 1 брой AA батерия. Съответно мишока може да работи със стандартни батерии, но в комплекта е включена 1 брой презареждаема NiMH (nickel metal hydride) батерийка, която осигурява до 12 часа нонстоп гейминг с едно зареждане. Когато батерията свърши, можете просто да я смените с обикновена батерия или да ръчнете кабела от док станцията в мишока и да продължите да играете.

Когато не ползвате мишока, можете да я оставите върху док станцията, за да се зарежда NiMH батерията като единствено не ми стана ясно, дали ако сте с NiMH батерията и включите кабела, въпросната се зарежда (както е при мамбата).

Разбира се Razer Ouroboros пълноценно ще се възползва от възможностите на Synapse 2.0 софтуера.
Относно размерите – 116 mm до 136 mm (дължина); 71 mm (ширина) и 42 mm (височина).
Тежест: 115 грама без батерия, и около 135 с NiMH батерията от комплекта.

Повече инфорамация за мишока на razerzone.com/ouroboros.
Очаквана цена в Европа – около 250 лева; Наличности: Q4 2012 \Razer Time\ 😀

 
29 коментара

Публикувано от на 26 юли, 2012 в Превю, Хардуеър, Razer

 

Етикети: , , ,

29 отговора на “Razer Ouroboros

 1. Георги Кръстев

  26 юли, 2012 at 12:50

  1:1 с мишките от серията R.A.T. на madcatz …

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 12:58

   Да „абсолютно“ еднакви са.

   Като изключим разбира се факта, че:
   1. RAT не са амбидекстерни мишки;
   2. Не са безжични мишки (UPDATE: всъщност RAT 9 беше безжична, моя грешка);
   3. Изглеждат по различен начин;
   4. И разбира се RAT серията предлага повече опция за модифициране но в различен аспект

   С други думи като изключим опцията „задната арка“ да се мести – „да абсолютно 1:1 са“.

   Харесвам

    
   • Konvict

    26 юли, 2012 at 16:06

    Айде, айде, ако тая беше излязла първа, а после РАТ-а и ти щеше да подкачиш темата, че си приличат…

    Харесвам

     
    • Strangera

     26 юли, 2012 at 16:48

     Аз не споря, че нямат допирни точки. Ма да кажеш, че е 1:1 е „малко“ пресилено. 😉

     Харесвам

      
     • Георги Кръстев

      27 юли, 2012 at 18:56

      Добре де грешно се изразих, но наистина супер много си приличат!!

      Харесвам

       
 2. iskrents

  26 юли, 2012 at 13:07

  Защо 250 лева. Много ми се струва, а тъкмо ми хареса. Явно ще се събират малко кинти.

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 13:20

   Е, веднъж за екстрите, веднъж за уайрлеса, и разбира се веднъж за марката… и станаха 250. 😀

   Имайки предвид, че са я обявили за Q4 обаче, подозирам че преди началото на 2013-та няма да я видим, така че имаш време. 😀

   Харесвам

    
 3. synd

  26 юли, 2012 at 13:31

  От всички възможно най-лоши дизайни за копиране, баш на R.A.T ли се спряха /facepalm

  Харесвам

   
 4. Sandino

  26 юли, 2012 at 14:35

  А на мамбата няма ли да падне малко цената? От кога я дебна…

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 14:43

   Е защо да и пада цената (освен очевидния отговор – защото я дебнеш). 😀

   Харесвам

    
 5. vasito

  26 юли, 2012 at 15:07

  Бих си я взел. Тъкмо си търсех мишка и се спрях на тайпана. Обаче наистина 250 е малко твърде много. Дали има ли някакъв шанс за жична версия?

  btw stranger-e да знаеш къде ремонтират мишки?

  Харесвам

   
  • vasito

   26 юли, 2012 at 15:08

   Тоест тази ми хареса повече, не че тайпана е 250.

   Харесвам

    
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 15:30

   Не (за ремонтирането). За възможността за жичната версия – не е изключено, но подозирам, че ако направят такова нещо то няма да е никак скоро. 🙂 Все пак сега лаунчват именно „тупана“ (евтина амбидекстерен мишка) и това (скъпа амбидекстерен мишка). Съмнява ме да пуснат и трета амбидекстерен в такъв кратък период.

   Харесвам

    
 6. InTheSwamp

  26 юли, 2012 at 18:53

  Рейзър искат 250 лева за мишка ?! Не се опитвам да троля/мразя, но това е почти колкото минималната БГ заплата. В нормалнит европейски страни сигурно ще е 120-125 евро и ще се продава като топъл хляб, но там минималната заплата не е 150 евро.На мен ми звучи меко-казано абсурдно 270-80 лева минимална заплата.
  В Сащ сигурно ще е максимум 100$ и продажбите там ще са най-големи.

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 19:18

   ВДФ, пак ли темата с цените и минималните заплати бе братче? И все едно това е първата мишка която струва толкова пари. Не е първата, не е и последната.

   Цената на мишока в цяла Европа е 129.99€ \в САЩ е 129.99 долара\ – ако искаш. Не искам да обидя никой ама в крайна сметка Razer и другите производители на „хай енд периферия“ не правят продукти точно за хората с минимална заплата. Пък и тия хора с 250 лева как си позволяват да си купуват игри за по 60 евро всяка… а да сетих се. Както и да е. 😀

   Все едно да кажем на NVIDIA, че трябва да пуснат GeForce GTX 690 в България не за 2000 бона, а за значително по-малко… заради прага на минималната работна заплата. Меко казано абсурдно ми звучи някой да очаква който и да е да „променя“ цените само за нашия пазар, по каквато и да е причина.

   PS: А си спомням времената когато цените на периферията в БГ бяха дори по-високи от стандартната за Европа, понеже нямаше читави дистрибутори…. Къде бяха „протестиращите“ тогава? 😀

   Харесвам

    
 7. InTheSwamp

  26 юли, 2012 at 19:51

  @Strangera – Напротив, не си прав.Например в Щатите дори и да вземаш минимална заплата 800$, една мишка за 130$ няма да е особено голям проблем, а тук с 280 лева просто е невъзможно да похарчиш цялата си заплата за една мишка.Да аз съм един от тези хора с минимална/ниска заплата (както и стотици хиляди други Българи) и съм геймър (доколкото мога).Признавам си, че пиратствам игрите, не защото съм шибан селянин без морални ценности, а защото с 400 лева заплата е невъзможно да си купя, например Diablo 3 за 120 лева.Лошото е, че дори и средната заплата е меко казано мизерна и как да има геймъри в България ? А за цената на хардуера не искам изобщо и да коментирам.GTX 690 e типичния пример за “справедливото“ ценоубразуване на цените на хардуера в България – 1000$ – 2100 лева при нас при средна заплата под 600 лева.Айде другите Европейски държави като Германия няма да ги съжалявам, защото при 1500-2000 евро заплата 1000$ не са особено голям проблем.И пак стигам до въпроса – Е как да има геймъри в България ? Не знам дали те разбирам правилно, но според твоето изказване геймърите в БГ са само заможните хора ? Всъщност за съжаление си напълно прав. Рейзър си пускат продуктите на нормални цени, но явно заплатите в мизерна България са мизерно ниски.Напълно си прав, че това е High-End продукт на Razer и си заслужава 250-те лева, но само при заплата от поне 1000 лева.А като се замисля, кой взема такива пари, май геймърите в БГ са предимно зъболекари/Адвокати и т.н….

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 юли, 2012 at 21:16

   Пич моля те прави разлика. Цените в Европа са в Евро, цените в САЩ са в долари. Ако не те кефи – ходи в САЩ. На територията на EU, GTX 690 не е 1000$, а 1000 евро. След това важно уточнение продължавам по същество – ама ти продължаваш да твърдиш, че в БГ няма гейминг и геймъри. 😀

   Ще ти кажа същото нещо което ти казах и последния път когато се опиташе да ме убедиш, че в България има „не повече от 10 богаташа“ които ще си позволят да си купят GTX 680 – гейминга в БГ си е достатъчно добре, и на наша територия има бая народ които може и си купува игри, хардуер и т.н. Да броя на тези хора със сигурност е значително по-малък от този в „развитите европейски държави“ но съвсем не е минимален.

   И не не съм казал, че геймърите са само заможни хора. Това би било абсурдно. Казвам, че коментирания тук продукт очевидно е за хора с над средните за страната доходи. В което няма нищо лошо, и не виждам защо това е абсурдно.

   Все едно аз да кажа, че е абсурдно в БГ да се продават Ламборджинита, понеже аз не мога да си позволя да си купя такова – за всеки влак си има пътници. Това, че не всички могат да си позволят билети за този с 250 левовите мишки е неприятно, но какво да се прави….

   Харесвам

    
 8. InTheSwamp

  26 юли, 2012 at 22:31

  Дадох Щатите само за пример.В Европа е почти същото, но както ти каза цените са в Евро.Естествено в това както ти каза няма нищо лошо, но няма да е зле да провериш колко е средната заплата в истинската Европа, а не в страна от третия свят като България.Да GTХ 690 е 1000 евро, но друг е въпроса колко хора могат да си я позволят в България и колко в Италия,Испания,Белгия,Швеция и т.н.Относно Гейминг-а.В България няма гейминг.За да има гейминг трябва да се купуват игри, а предполагам всеки е запознат с моралните ценности на Българина.Да, пазара е малък, но повярвай ми, ако Българина не беше селянин и заплатите бяха нормални, игрите дори щяха да са преведени и на Български.Между другото все още продължавам да се чудя как съществуват сайтове като Ozone и Pulsar (най-вече ветераните от Pulsar).
  Прав си, че геймърите обикновенно не са заможни хора, но в България общо-взето за голямо съжаление са такива.Ако искаш да си пълноценен геймър, а не селянин крадящ от Замунда си трябват финанси.Не е абсурдна цената на мишката, а Българските заплати.Обвиняваш ме в нещо, което не съм казал.
  Относно цената на мишката.Съвсем нормална е цената (не съм казал, че е скъпа), а че просто не е за нашите стандарти.Не си прав, обаче, че това е продукт за хора с доходи над средните, защото в една нормална европейска държава 130 евро няма да са кой знае колко много за един да кажем геймър от Белгия, бил той и с ниска заплата (под средната).
  Това за Ламборджинитата малко не го разбрах.В България може да видиш 5-6 Ламборджинита и то предимно карани от мутри/политици (все едно).Естествено, няма нищо лошо в това крадците от парламента да карат Ламборджинита, но от геймърска мишка до super car има огромна разлика.
  Колкото и минуси да ми давате, аз говоря с факти, а фактите говорят сами за себе си ! Не знам, може би положението в столицата е корено различно, от това в провинцията, или греша ?

  Харесвам

   
 9. Стефан 'Dobermann' Петров

  26 юли, 2012 at 23:03

  Дизайнът на RAT мишките е такъв, че ако новото ти гадже я види направо се врътва и си заминава, защото очевидно ще заподозре, че си има работа с… някой, с който не иска да си има работа…
  Тая мишка пак може някак си да я позамаскираш, та може и да ти пусне… евентуално де…
  И както си пиша ми дойде наум – добре че съм женен, щото аз па имам Nostromo от 7-8 години и съвсем щех да съм на сухо…

  Харесвам

   
 10. Insider

  27 юли, 2012 at 18:37

  Сега като пуснат 2 нови амбидекстерни мишки, дали ще спрат от производство Abyssus?

  Харесвам

   
  • Strangera

   27 юли, 2012 at 19:52

   Съмнявам се. Все пак, трите мишки покриват различни ценови диапазони:
   Razer Abyssus ти е бюджетната амбидекстерна мишка – 39.99€;
   Razer Taipan е „средния“ ценови клас (79.99€);
   Razer Ouroboros е hi-end амбидекстерната мика – 129.99€ (според някой хора, явно само за зъболекари и адвокати). 😀

   Най-много да пуснат ново издание на Abyssus, както направиха с другите, въпреки, че нея май я ъпдейтваха преди време…

   Харесвам

    
   • inFamouz

    28 юли, 2012 at 10:36

    И Lachesis – а е хубава амбидекстерната мишка, която също е среден клас ( виж третата мИКа ) 😀

    Харесвам

     
 11. Skarhead

  28 юли, 2012 at 13:46

  Intheswamp, я си виж първите коментари, не обвинявай рейзър за заплатите в БГ а боко тиквата, на рейзър ако си мислиш че им дреме за наща смръдлива държава

  И айде мисли малко преди да пишеш!? „селянин кръдящ от замунда“ в България като няма от къде да си купувам музика кфо? да не слушам музика ли ? албуми от от 82 г. откъде да си ги купя?

  Харесвам

   
 12. vasito

  29 юли, 2012 at 11:36

  Айде сега глупости. Нямало от къде да се купят албуми.

  Харесвам

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: