RSS

Уважаема Банка ДСК… Или една история за внасяне на пари чрез банкомат!

06 дек.

Уважаеми добри хора от банка ДСК. С прискърбие Ви съобщавам, че именно на днешния Ви празник (6-ти декември е деня на банкера) успяхте да ме ядосате… доста. Принципно съм сравнително доволен от услугите предоставени от банката Ви. Ползвам си електронното банкиране и нямам оплаквания (освен, когато въпросното не работи, но това е друга тема). От време на време обаче ми се налага да внасям пари по сметка, което е свързано с неприятно висене по гишета и скандално големи опашки. Причината за това е, че единствения работещ клон на банката, до който мога да стигна след като свърша работа е този в мола на Стамболийски, който винаги е пълен с хора (именно защото хората ходят там след работа). 😀

От известно време обаче, банката Ви предлага услугата „внасяне на пари чрез банкомат“, която е особено приятна и ми е изключително полезна. За незапознатите – в страната има няколко банкомата на ДСК, които имат опция да поставяте пари в брой във въпросните устройства и те да се прехвърлят по сметката Ви. Повече за услугата в сайта на ДСК. Та, аз с кеф ползвам услугата, защото банкоматите са достъпни по всяко време, няма интеракция с хора и най-вече няма висене по опашки.

Vnasqne vnasqne kolko da e vnasqne

Тъ, след днешния особено тегав и изморителен работен ден, се насочвам към клона Ви на бул. Граф Игнатиев № 62 в София (този срещу Попа). Пристигам аз, влизам при банкомата, ръчкам си картата и отивам на менюто Други услуги…, където няма опция „Вноска в лева“. Принципно процеса по внасяне на пари е покъртително елементарен (инструкциите са тук), но след като въпросната опция липсваше реших, че може би нещо съм се объркал. Изкарах картата, сложих я пак и внимателно разгледах всички менюта и подменюта. Уви, опцията за внасяне на пари упорито липсваше, въпреки всичките милиарди стикери налепени наоколо и рекламиращи услугата и напук на видео рекламата РЕКЛМАИРАЩА УСЛУГАТА вървяща на самия банкомат. Ок, реших че проблема е в мен или може би има някаква техническа драма, за това реших да звънна на колцентъра Ви и да попитам какво се случва.

Обадих се, обясних къде съм и че не виждам опцията, която ми трябва и попитах дали проблема е при мен или има технически проблем с банкомата. Дамата отсреща не беше особено сигурна и ме помоли да изчакам… Изчаках. След малко оператора ми обясни, че опцията трябва да е там. Аз обясних, че уви… не я виждам и явно не е там. Тя смрънка нещо за някакъв проблем с осчетоводяването и че е възможно въпросната да е деактивирана. Аз любезно обясних, че причините защо услугата може да е деактивирана не ме вълнуват, но е малко смешно, че точно докато си говорим, банкомата ме облъчва с рекламно видео на въпросната услуга и може би е добре да информира колегите си, че явно има някакъв проблем, а аз ще се насоча към мола на Стамболийски, където клона би трябвало да работи. Благодарих, пожелах приятна вечер и затворих.

7 минути по-късно получих обаждане от колцентъра (евала, за което) откъдето ме информираха, че заради проблеми с осчетоводяването на пари внесени през банкомат при някои от клиентите, услугата е деактивирана (на кратко – някви хора са внесли пари, пък въпросните после уж не са се появили в сметките им) и, доколкото разбрах, другите подобни банкомати също не работят (не е проблем само в този клон). Което е малко… дразнещо.

Дразнещо е по няколко причини:
1. На сайта Ви няма информация, че услугата „внасяне на пари чрез банкомат“ не работи;
2. Във facebook страницата Ви няма информация, че услугата „внасяне на пари чрез банкомат“ не работи. За сметка на това обаче, има РЕКЛАМА на услугата публикувана на 2-ри декември (преди 4 дни);
3. Колегите Ви в колцентъра НЕ БЯХА информирани, че услугата Ви „внасяне на пари чрез банкомат“ не работи;
4. Банкоматът по никакъв начин не индикира, че услугата не работи. Въпросната просто липсва и човек седи и се чуди той ли нещо бърка или…;
5. Понеже явно е трудно да сложите някаква индикация в банкомата… ПОНЕ ДА БЯХТЕ ЗАЛЕПИЛИ ЕДИН ЛИСТА А4, ЧЕ УСЛУГАТА НЕ РАБОТИ!;
6. Вие очевидно не цените времето на своите клиенти.

Моят съвет е – другия път поне хванете да пуснете едно съобщение на FB страницата си (да и за такива неща може да се ползва). Пък току виж сте спестили малко нерви на някой клиент. Чакам да ме информирате като си оправите системата, за да мога да си я ползвам спокойно.

Поздрави… и честит празник.

Един принципно доволен клиент (днес не толкова).

 
11 коментара

Публикувано от на 6 декември, 2013 в Bg Style, Плюнка

 

Етикети: , , , , ,

11 отговора на “Уважаема Банка ДСК… Или една история за внасяне на пари чрез банкомат!

 1. Ivan Ralchev

  6 декември, 2013 at 23:21

  Дам, има ги и тези моменти. Хубавото от подобни публикация (а и от самите моменти) са поуките. Само ако знаеш колко неща могат да бъдат по-добре… Трябват обаче хора, които да ги сбъднат.

  Харесвам

   
 2. Sharona

  6 декември, 2013 at 23:35

  От известно време има машина за внасяне в кеш в клона на Бели Брези. Ако не се лъжа, не е много далече от работата ти. Ето линк с адреса на клона. http://www.bgmaps.com/link/6CD598B4744C5A3C4FCDE6F4EAA309DA

  Харесвам

   
  • Strangera

   7 декември, 2013 at 0:03

   Това е чудесно. Може би нямаше да е лошо… ДА СИ ГО НАПИШАТ НА САЙТА! 😀

   Харесвам

    
 3. shymi

  7 декември, 2013 at 12:38

  Имат си от време на време големи гафове. При мен пък се беше получила една отвратителна ситуация в края на миналата година – решавам да си взема нещо по време на някакви разпродажби(не мога да се сетя дали беше в Steam или GOG) и при опит за плащане през PayPal, където ми е вързана дебитната карта, ми хвърляше грешка за неуспешна транзакция. Така след няколко опита се отказах, защото си помислих, че имат проблеми със сървърите(на всеки се случва). Малко по-късно на следващия ден пак пробвах – пак грешка. След това по никое време получих SMS, че има съмнения, че картата ми е сканирана при теглене от някой от банкоматите(за пояснение – тогава още бях в Студентски град и теглех или от банкомата на ТУ или от този в община Студентска(5 блок май беше)) и трябва да се свържа с центъра им за обслужване на клиенти. От разговорът не разбрах кой от банкоматите е бил хакнат(упорито не искаха да ми кажат), а по-тъпото нещо бе, че са ми изкарали нова карта в клона в родния ми град… на 400 километра от София… без да ме питат къде да я донесат. Та помолих да я изпратят в някой клон в Студентски и те ми дадоха обещание, че до седмица ще я донесат. Седмица по-късно – картата не беше дошла. След няколко дена закъснение – беше дошъл само пликът с ПИН кода(изпращат отделно картите и пликовете с ПИН кодовете). Най-накрая след около седмица и половина след първоначалния срок се появи и картата.
  Имах и друг случай преди това, че се водех на адрес, който единствено го пишеше в стария ми медицински картон и никъде другаде, но това е друг въпрос.
  Та да – имат си гафове…

  Харесвам

   
 4. Stylius

  7 декември, 2013 at 13:02

  Един път внасях така пари в банкомат на друга банка (името едва ли е от значение) и банкомата ги захапа настрани. Резултата – от 500лв внесени, банкомата прие 400 и сдъфка и скъса 1 стотачка, след което ми я върна.

  Добре, че банкомата беше на входа на банката и беше в работно време, та веднага влязох да ми сменят банкнотата.

  След това осъзнах, че е около 16:00 в Петък, което значи, че Борика не регистрираха парите до Понеделник. През цялото време се питах дали от бързане да ми сменят стотачката не съм забравил да натисна бутона за потвърждение и банкомата не е изплюл останалите пари на следващия клиент на банкомата.

  След тези кофти изживявания вече пари през банкомат не внасям.

  Харесвам

   
  • bat_Bedo

   8 декември, 2013 at 10:14

   Мисля че тази услуга някак „финтира“ борика. За това бакоматите в които може да се внася са на конкретните банки и дори вътре в тях. Внасял съм пари извън работно време и служител е отразявал транзакцията буквално на мига.

   Харесвам

    
 5. CyberPunk

  8 декември, 2013 at 1:13

  И електронното банкиране може да ти скъса нервите понякога.Особено когато бързаш….

  Харесвам

   
 6. bat_Bedo

  8 декември, 2013 at 10:11

  Опитвал да внасям на банкомат на райфайзен ама за там трябват 3-4 виШи Образования. А и специална сметка. Лесно ме отказаха. Това не значи че услугата не ме кефи. Напротив. От как я предлагат в обб само така работя. Наистина е зверски удобно. Радвам се когато някоя поредна банка почне да я предлага защото пести зверски време и нерви.

  Харесвам

   
 7. Strangera

  12 декември, 2013 at 16:45

  Преди малко от ДСК ме увериха, че проблема е отстранен и услугата вече работи нормално.

  Харесвам

   
 8. Запрян Иванов Иливчев

  12 август, 2015 at 22:53

  Имам кредит от ДСК и дебитна карта.Как да ползвам компютъра за справки по сметките си?

  Харесвам

   
  • Strangera

   13 август, 2015 at 17:28

   За тези въпроси е най-добре да се обърнете към самата банка (тел. 070010375).

   Харесвам

    

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: