Advertisements
RSS
Видео

Alien: Covenant – първи трейлър

25 Дек

НЕ! :*(

Няма да се преструвам, че имам ясна концепция какво точно се случва със сценария на Alien: Covenant и къде се развива действието му спрямо Prometheus. Принципно, навсякъде се твърди, че тоя филм е продължение на Prometheus и предистория на оригиналния Alien, но трейлъра не дава отговори на въпросите ми. Моята спекулативна теория е, че действието просто се развива доста след Prometheus (ревю). Съответно планетата на която каца кораба „Covenant“ е същата планета към която се отправиха Elizabeth Shaw (Нуми Рапас) и Дейвид (Майкъл Фасбендер), но тъй като е минало бая време, Elizabeth Shaw… е умряла. Тази теория най-добре ми се връзва със синопсиса на филма:

Eкипажът на кораба „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид, оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

alien-covenant

Обаче… ако това е същата планета, къде са „Инженерите“ и защо е пълно с Alien-и? Или не са стигнали до същата планета? Или са стигнали, ама там вече си е било пълно с Alien-чета. Предполагам ще видим през май. До тогава, ако някой е чел повече 😀 и има смислени теории за сюжета, моля да каже. Но, да оставим всичко това на страна, и да погледнем трейлъра, който остави в мен, това звучно и отекващо НЕ, от началото на поста.

Може и да съм само аз, но през цялото време трейлъра на Covenant ми изглеждаше като Alien ама сниман с модерни камери. Не ме разбирайте погрешно. Аз обожавам оригиналния Alien филм, но тук поне на ниво трейлър Alien: Covenant не звучи като предистория, а като директно копие на оригиналния филм. Да не говорим, че трейлъра е едно огромно… клише. Вземете за пример музиката – създаваме хорър атмосфера със „зловеща версия на популярна детска песничка“. Смисъл… SRLSY. Twinkle, Twinkle Little Star?! Тоя подход не беше ли модерен преди… не знам, 20 години? Да, може да звучи като заяждане, ама тва е мада фака ЕЛИЪН! Ония филми дето те смазват само със звук, а вие сте тръгнали да ме плашите с клишета.

Мисля обаче, че сцената с яйцето беше момента в който рейджнах неконтролируемо…

Разбира се, всичко това най-вероятно е напълно търсен ефект. Смисъл, трейлъра просто иска да създаде Alien усещането, и нещата всъщност ще са достатъчно различни и интересни. Нали? Смисъл, не може Ридли Скот да е толкова малоумен, че да е решил просто да направи римейк на оригиналния филм и да ни го продаде като предистория? Нали? НАЛИ? Само дето после се сетих за това колко малоумен беше Prometheus, и как си мислех, че няма как Ридли да омаже нещата толкова, та сега съм малко притеснен…

В крайна сметка, това е само трейлър така че няма да бързам със заключенията, а и винаги ме крепи мисълта, че дори Ридли Скот да омаже и това, един ден Нийл Бломкамп може и да изкара смислен Alien филм. 😀 Пък и изглежда красиво. За това не мога да споря…

Alien: Covenant / Пришълецът: Завет идва на 19 май 2017 г.

Advertisements
 
7 Коментари

Posted by в 25 декември, 2016 in Alien, Филми

 

Етикети: , , , , , , ,

7 responses to “Alien: Covenant – първи трейлър

 1. Strangera

  25 декември, 2016 at 14:41

  PS:

  Like

   
 2. Хоровиц

  26 декември, 2016 at 23:39

  Смятач, че си отчаяна курва останала заслужено без внимание, но все пак кращиш и идкаш фнимание въпреки лошият секс, който предлагаш. На чужд гръб и 100 тояги са малко, а как само си дигам увисналата отдавна пишка. Някой ще ме забележи въпреки напредналата ми възраст – струи от твоята драсканица.

  Like

   
  • Strangera

   26 декември, 2016 at 23:55

   Разбирам, че след като по празниците си прекалил с употребата на алкохол, изпитваш някаква нейстова нужда да пишеш глупости из интернедите, ама… нужно ли беше?

   Like

    
 3. Strangera

  24 януари, 2017 at 9:29

  Деа:

  И още по темата – What’s going on with Alien 5? @polygon

  Like

   
 4. Strangera

  21 февруари, 2017 at 21:29

  Like

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: