RSS

Мини ревю: Guardians of the Galaxy Vol. 2

08 май

Oh Marvel… обичам Ви!

Вчера ходих да гледам Guardians of the Galaxy Vol. 2 и мога да кажа, че съм повече от доволен.

I Am Groot.

Първия Guardians of the Galaxy беше нещо различно. С него Marvel показаха, че са способни да направят всичко повече от гледаемо (дори филма с говорещия Енот), а за втората част, Джеймс Гън и компания… просто са ретардирали тотално (в най-добрия смисъл на думата). Представете си Deadpool филма (ама не толкова вулгарен), в космоса и с главни персонажи енот, бебе дърво, извънземни с най-различни цветове и… планета.

I Am Groot.

Всъщност Vol. 2 е като първия Guardians of the Galaxy – изненадващ, интересен, забавен. Единствената разлика е, че тук ВСЯКА една сцена е изпълнена с кретенски шеги (в първата част бяха от време на време). Не се шегувам – ВСЯКА една сцена е забавна и дебилна. Въобще филма е толкова кретенски, че направо ми седи леко странно до останалите Marvel Cinematic Universe неща. Не че Marvel са особено сериозни по принцип, просто тук нещата са в пъти по забавни от всичко до тук. Без да преувеличавам, на моменти Guardians of the Galaxy Vol. 2 изглежда почти като анимационен филм… което ми е трудно да постава до нещо от типа на Daredevil на Netflix, който в крайна сметка се случва в същата филмова вселена. Но тази година филмовата посоката явно е това, което само ме хайпва още повече за Thor: Ragnarok.

I Am Groot.

Говорейки за визията между другото – преди време Гън обяви, че филма ще бъде сниман с „Weapon 8K“ камерата на Red, и след като гледах филма, съм готов да обявя, че резултата от това му решение е впечатляващ. В IMAX салона, Guardians of the Galaxy Vol. 2 изглежда наистина зашеметяващо. Едно на ръка, че сцените са композирани по доста як начин, но нивото на детайлите в тях е… mind-blowing!

I Am Groot.

Та да – имаме зашеметяваща визия и доволно количество смешки. Може би единственото нещо което авторите на филма не са успели да надскочат (спрямо първата част) е музиката. Все пак, саундтрака на първия филм беше култов и тъй като по сюжетни съображения и тук се придържат към горе долу същата музикална епоха, смея да твърдя, че парчетата не са чак толкова запомнящи се и яки (ма кой ги би през ръцете да слагат всичко смислено в първия филм). Не че OST-а е лош, просто бледнее пред оригиналния филм. 🙂 Ако искате да проверите теорията ми, ето и двата саудтрака в едно:

https://open.spotify.com/user/hollywdrecrds/playlist/1xY6msLHX1W34EzB0UkkbU

Добрата новина е, че благодарение на определени сюжетни развития и… Майкрософт 😀 😀 третия филм най-вероятно ще изкърти от към саундтрак. 😀

I Am Groot.

BTW аз лично не бях чел списъка на актьорите участващи във филма, и бях доста приятно изненадан от някой второстепенни роли. 😛

I Am Groot.

Въобще – Guardians of the Galaxy Vol. 2 кърти и задължително трябва да се гледа на кино. По възможност – IMAX. 😉

PS: I Am Groot.

Филма има ПЕТ пост-кредит сцени. Подробности за тях (със всичките прилежащи спойлери), тук.

PS2: И не забравяйте, че винаги е ценно да носите тиксо.

 
3 коментара

Публикувано от на 8 май, 2017 в Филми, Marvel Cinematic Universe

 

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,

3 отговора на “Мини ревю: Guardians of the Galaxy Vol. 2

  1. Konvict

    13 май, 2017 at 5:39

    „Филма има ПЕТ пост-кредит сцени.“ WHAT?! В нашето кино спряха прожекцията след…втората, мисля че (може би третата)!?!

    Харесвам

     
  2. Skarhead

    21 септември, 2017 at 21:16

    Сега го гледах филма …. трепач е хаха, обаче груут и ракета крадът филма , а най се смях накрая на teen groot 😀 😀

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.