Advertisements
RSS
Видео

Oats Studios – новия проект на Нийл Бломкамп

30 Май

От известно време Нийл Бломкамп (District 9, Elysium, Chappie) тийзва новия си проект, а вчера публикува и първия тийзър трейлър на въпросния.

Всъщност проекта представлява студио (Oats Studios) което ще прави „Експериментални късометражни филми“ а във видеото по-долу можете да видите кадри от „Volume 1“ на въпросните. На този етап не е ясно колко филма са включени във „vol. 1“ или кога въпросните ще излязат, но интересни момент е, че Бломкамп явно планира да ги разпространява и през Steam.

Eто трейлъра, който включва кадри от няколко сегмента очевидно развиващи се в различни времеви периоди:

BTW това върху Айфеловата кула всъщност са… трупове! Също така, ако се загледате ще забележите, че симпатичния младеж на 0:33 от видеото е самия Майкъл Бийн, а на 0:40 в камерата се „усмихва“ Сигорни Уивър!

В последствие, в twitter Бломкамп разкри, че още обмисля какъв ще е бизнес модела зад филмите – една от идеите явно е, целия Volume 1 да е безплатен, а евентуалния Volume 2 да се заплаща или дори някой от филмите да се превърне в пълнометражен такъв. Също при интерес, е възможно неща като 3D models / Vfx assets/ concept art/ raw footage / музика и т.н. да бъдат пуснати за продажба в Steam:

Абе нещото определено звучи любопитно и се вписва в „профила“ на Бломкамп – припомням, че той изначално си пада по късометражни филми, като един от проектите му, Alive in Joburg в последствие се превърна в District 9. Бломкамп е и човека зад доста приличния Halo: Landfall шорт и BMW The Escape. Мисълта ми е – човека знае как се правят късометражни филми, а света винаги има нужда от качествени Sci-Fi истории, така че НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ!

Официалния сайт на студиото е oatsstudios.com

PS: Като видя Бийн и Уивър на едно място, и се сещам за Alien: Covenant и за факта, че имаше шансове Бломкамп да прави Alien филм… и почвам да плача. 😦 #БлагодаряТиРидлиСкот

Advertisements
 
2 Коментари

Posted by в 30 май, 2017 in Филми

 

Етикети: , , , , ,

2 responses to “Oats Studios – новия проект на Нийл Бломкамп

  1. Strangera

    4 юни, 2017 at 12:16

    District 9 director Neil Blomkamp on why he’s starting his own movie studio https://www.theverge.com/2017/6/3/15703414/neill-blomkamp-oats-studios-short-films-sci-fi-district-9-chappie-elysium-rakka

    Like

     

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: