RSS

Архив по месеци: май 2008

„ВАЖНО ЗА ВАС, ЗРЕЛОСТНИЦИ!“

Утре, точно в осем сутринта „малка“ група „изстрадали“ младежи, туко що завършили 12 клас ще се сблъскат със суровата действителност и геният на Българската образователна система… Да се разбира – ще ходят на матури.

Както някой от вас добре знаят, нещата се стекоха по-такъв начин, че аз си имам доста надежден шпионин… Мда, госпожица Strangerka-та 🙂 утре е на матура.

И понеже утре ще ходи на матура, вчера ходи да си вземе от училище едно специално картонче, което съдържа лични данни и номер за матурата (без което не може да се яви). Освен въпросното картонче обаче и дали и един лист с гръмкото заглавие „ВАЖНО ЗА ВАС, ЗРЕЛОСТНИЦИ!“ което съдържа обяснение „къде, какво и защо“. Именно този лист е и повода за този пост. Сега ще ви го покажа, и вярвам бързо ще разберете за какво иде реч (кликнете на снимките за да ги видите в пълен размер):

Коментарът е излишен, а утре май ще бъде цирк (и то не заради горепосочената страница).
Все пак, успех випуск 2008!

EDIT: В крайна сметка ето и крайният резултата Операция “Матури 2008″ – СТРОГО СЕКРЕТНО! (без цензура) @bainka.wordpress.com.
Доста добре написано 😉

 
21 коментара

Публикувано от на 31 май, 2008 в Плюнка

 

Етикети: , , ,

Alien

LOL!

Vodpod videos no longer available.

 
3 коментара

Публикувано от на 30 май, 2008 в Любопитно

 

Mass Effect – системни изисквания

Най-накрая, и нас ни огря и RPG то на 2007 година – Mass Effect излезе за любимата ни платформа PC. За моя изненада обаче, прословутия downloadable conten (DC) – „Bring Down the Sky“ не е част от пакета, и ще бъде достъпен за сваляне малко по-нататък от тук – http://masseffect.bioware.com/downloadablecontent/

Но, както и да е. Важно е, че играта вече е тук, ето и системните изисквания:

Минимални системни изисквания

* Windows XP или Vista
* 2.4 GHz Intel или 2.0 GHz AMD
* 1 GB RAM (XP), 2 GB RAM (Vista)
* 12 GB HDD
* 1x или по-добро DVD-ROM устройство
* NVIDIA GeForce 6800 или по-добра (7300, 7600 GS, и 8500 са под минималните системни изисквания)
* ATI X1300 XT или по-добра (X1300, X1300 Pro, X1600 Pro и HD2400 са под минималните системни изисквания)
* Shader Model 3.0
* 100% DirectX 9.0c съвместима аудио карта (и прилежащите драйфъри)
* DirectX 9.0c October 2006 (включен е в инсталацията)

Препоръчителни системни изисквания

* Windows XP или Vista
* 2.6+ GHz Intel или 2.4+ GHz AMD
* 2 GB RAM
* 12 GB HDD
* 1x или по-добро DVD-ROM устройство
* ATI X1800 XL series, NVIDIA GeForce 7900 GTX, или по-добри.
* 100% DirectX 9.0c съвместима аудио карта (и прилежащите драйфъри)
* DirectX 9.0c October 2006 (включен е в инсталацията)

Приятна игра!

Vodpod videos no longer available.

ЕDIT:
Ако случайно при вас играта изглежда по-този начин:

не изпадайте в паника… Просто ATI са сладури. Принципно в риидми файла на играта, проблема е описан доста ясно:

При ATI X1950 и X1650 има проблем с „леко“ пикселизиране на някой от визуалните ефекти в Mass Effect. Задаващите се драйвъри Catalyst 8.6 на ATI, ще се справят с този проблем.

Чудничко… чакам Catalyst 8.6.

ЕDIT2:
Докато чакаме Catalyst 8.6. ето един начин да „заобиколите“ проблема

Отивате в инсталационната директория на Mass Effect, намирате \Engine\Config\BaseEngine.ini и го отваряте в notepad. Намирате реда на който пише „DepthOfField=TRUE“ и го променяте на „DepthOfField=FALSE“ (без кавички разбира се).

 
Вашият коментар

Публикувано от на 30 май, 2008 в Games

 

Етикети: , , , , , , ,

Браво wordpress, браво com!

WOW изумен съм…

Нали се сещате как миналата седмица мрънках, че част от категориите в блога ми не работят? и как преди два дни, обявих че wordpress успешно са се справили с проблема (клик)?

E да ама не! От днес нещата са една идея по-весели от обикновено, а аз фърлям огън и жупел. Първо част от категориите ми отново не работят. Други работят, но в тях излиза само една публикация (при положение че вътре има 28 да речем). Ама това е бял кахър. Другият проблем е далеч по-весел.

Нали знаете как като напишете заглавието на публикацията на БГ и получавате един чуден линк (от този тип – https://strangera.com/2007/09/12/%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82/ ) да речем. Уж точно по-тази причина, в новата версия на wordpress беше въведена опцията да си редактираме линковете директно, преди да публикуваме. Аз разбира се, с удоволствие се ползвам от тази опция. Днес обаче, случайно си кликнах на един от линковете в един форум, водещ до превюто ми за mirror’s edge. Линка изглежда ето така – https://strangera.com/2008/05/06/mirrors-edge-preview/ и за моя изненада не работи… Намерих си публикацията ръчно, и какво да видя.. линка вече изглежда така – https://strangera.com/2008/05/06/mirrors-edge-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%8e/

Направих бърз чек, и всички линкове който проверих БЯХА ПРЕЦАКАНИ… Мисля, че няма нужда да обяснявам какъв пробем е това, и че реално нито един линк към блога ми в момента не работи нормално… Естествено ВЕДНАГА писах на съпората, и стартирах тази тема – Categories don’t work AGAIN… and much more!. Почти на 100% съм убеден, че проблема (с имената) не може да бъде отстранен, но ми е интересно как wordpress ще „оправдаят“ случилото се. Случката, също така ме, кара да се замисля до колко „сигурно“ е публикуването на съдържание в блоговете ни, и какви са шансовете, утре половината ми блог да изчезне, понеже някой не е догледал нещо. Браво другари, чудесна работа!

Vodpod videos no longer available.

 
2 коментара

Публикувано от на 30 май, 2008 в За блога, Интернет, Инциденти, Плюнка

 

Етикети: ,

Блог наградите на България



Описание
:
След толкова голямото разпространение на блоговете у нас, дойде време и да наградим хората, които всеки ден пишат в блоговете си и създават чудесно съдържание.

Това е награда за блог-публикация, а не за блог, която ще се връчва веднъж месечно.

Как да участвате:
За да станете участник в надпреварата, трябва да номинирате някоя публикация в блог, който ви е харесал или от вашия такъв. За да направите това, трябва да пратите връзката към публикацията на contest [at] bcamp.infо. Aко желаете, можете да…

Източник и повече информация – bcamp.info

 
Вашият коментар

Публикувано от на 30 май, 2008 в Интернет, Новини

 

Етикети: ,

Prince of Persia: Next Gen – интервю

Това е едно доста подробно, 12 минутно интервю с Ben Mattes, в което въпросният дава доста инфо за новата история, героите, геймплея, битките и т.н. от новият чаптър във вселената на Prince of Persia.

Vodpod videos no longer available.

 
Вашият коментар

Публикувано от на 29 май, 2008 в На четири очи, Games, Prince of Persia

 

Етикети: , ,

GRID излезе!

… за всички платформи който ме вълнуват (PC) 😀
По случая предлагам да се поздравим с едно Flashback Damage видео:
Vodpod videos no longer available.


Have fun, и карайте внимателно!

 
Вашият коментар

Публикувано от на 29 май, 2008 в Games, Grid

 

Етикети: ,

Игрите и секса…

В връзка с „псевдо анализите“ на който се отдадох вчера, в темата за Grand Theft Auto: DUI, днес искам да споделя с вас една кратка анимирана лекция на Daniel Floyd, по темата „секса и компютърните игри“ 🙂

Аз лично намирам видеото за доста интересно, и макар човека да не „открива топлата вода“, прави един доста адекватен анализ на миналото, и доста правилни (поне според мен) заключения за бъдещето на игрите като цяло. Определено си заслужава да се фърли едно око 😉

Vodpod videos no longer available.

Източник: Video Games And Sex @rockpapershotgun.com

 
1 коментар

Публикувано от на 28 май, 2008 в Псевдо анализи, Games

 

Етикети: , , , , , ,

Проблема с категориите…

Както съобщих преди време (тук), wordpress бяха омазали нещо много сериозно с категориите който (това се оказа в последствие) използват non-ASCII символи. В крайна сметка, след ужасно дълго време (6 дни) получихме официален отговор, че проблемът е отстранен (темата е тук – клик).
За съжаление обаче всички засегната от проблема блогове, трябва да бъдат фикснати ръчно, така че ако все още получавате съобщение за грешка, когато кликнете на някоя от категориите си, задължително пишете на съпорта – http://wordpress.com/contact-support/ и проблема ви ще бъде отстранен за нула време 😉

 
Вашият коментар

Публикувано от на 28 май, 2008 в За блога

 

Етикети: , ,

Ubidays 2008 – ден първи

Та така, първият ден от Ubidays 2008 приключи (за хората който го гледаме по-интернет) 🙂
Време е за бърз анализ на видяното и чутото. Ще карам по реда на излъчване:

Far Cry 2:
Vodpod videos no longer available.


Няма какво да се лъжем, играта изглежда повече от чудесно, а това което демонстрираха „он стейдж“ от към геймплеи беше повече от апетитно. Предполагам скоро в интернет ще се поят и въпросните кадри от играта, така че ще можете да се убедите сами (ако още не сте го направили де). Скоро да сам казвал, че огъня ви играта изглежда смазващо?

Prince of Persia:
Трейлъра вече го пуснах тук – Prince of Persia – The Journey Begins, а преди малко GT го изкараха и в HD (клик). Какво научихме от казаното на сцената? Това е чисто нова история. Нов принц (който в началото дори не е принц), нови герой, нова вселена… Нищо общо с хронологията от предишната трилогия 😦 Мен лично това малко ме натъжава. Като няма да е за нашият си принц, поне да не бяха кръщавали играта „Prince of Persia“ а да си бяха измислили ново име. Разкриха се и малко повече детайли за Elika (мацката от картинките и филмчетата). Юби твърдят, че способностите на въпросната ще е това което ще надмине и замести „връщането на времето“ от оригиналната трилогия (понеже тук вече няма да има такива екстри). Тя ще е с вас почти през 100% от времето, и ще е с революционно AI, като ubisoft се кълнат, че няма никаква опасност въпросната да ви пречи по време на игра. ПОВТАРЯМ – Elika ще бъде съществена част от геймплея, и с нейна помощ (както се вижда от трейлъра) очевидно ще се правят част от комботата и т.н.!

Това ме кара да си задам въпросът, дали пък няма да видим co-op режим в новия принц? (въпреки, че си мисля че отговорът ще е – по-скоро НЕ).

текста продължава с Brothers in Arms; Tom Clancy; Rayman Raving Rabbids; Shaun White Snowboarding и една изненада 🙂

 
Вашият коментар

Публикувано от на 28 май, 2008 в Превю, Games

 

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,