RSS

Диър Селинджър… ЦЯЛАТА ИСТИНА?!

07 дек.

Сещате ли се за емблематичният пост Диър Селинджър… Е как да не се сещате – над 14 000 преглеждани и 166 коментара егати.

Та днес в коментарите се появи следният текст:

Надявам се да посетите страницата ни и да коментирате подбудите ни сега, когато Ви ги разясниснихме…. С уважение

Автор е Румен Чавдаров

iztinata

Това ли е истината?

Отворих въпросният сайт и какво да видя? Той взел, че претърпял сериозен фейслифтинг и вече си прилича на сайт… а в хубаво биобордско зелено се мъдри надписа:

Дiъr „Сеluнjъr“,
…искаш да станеш Soфiaнец?!

Прочети цялата истина!

Знам, че вече усилено се чудите каква е „цялата истина“. Еми според отговорните лица, ето това:
selinjer

Коментара оставям на вас…

 
14 коментара

Публикувано от на 7 декември, 2008 в Плюнка, Реклама

 

Етикети: , , , , , , , ,

14 отговора на “Диър Селинджър… ЦЯЛАТА ИСТИНА?!

  1. batpep

    7 декември, 2008 at 9:17

    е аз вече коментирах в емблематичния ти пост, ако искаш премести го тука 🙂

    Харесвам

     
  2. Korektorkata

    9 декември, 2008 at 10:36

    След като прочетох първите им две изречения, очеизвадно ми направи впечатление, че са пълни с правописни грешки, предимно граматически. Това запетайките и пълните и кратките членове за нищо ги нямат. Значи са и неграмотни – типично за нашата БГ реалност: всеки се занимава с това, което не разбира.

    Харесвам

     
  3. Bloodymirova

    12 декември, 2008 at 21:20

    Хората по няква причина са свикнали да живеят в мръсотия и вече е спряло да им прави впечатление. Казват си – ми те всички и без това серат навсякъде, що и ние да не можем. И селяни и граждани взимат участие по равно в мероприятието.

    Няма глоби за това, че си хвърляш боклука от терасата, кучетата си акат свободно – и стопанисваните и бездомните; всеобща мизерия, към която всеки се чувства длъжен да даде своя принос. Казвали сме го стотици пъти – въпрос на възпитание.

    Едно време от училище често пъти ни караха да правим оборки – дават ти чифт хирургически ръкавици и един чувал и айде събирайте фасове от бургаския плаж. После и на ум не ти идва да изхвърлиш каквото и да било на улицата

    Харесвам

     
  4. Зелен Бетон

    16 декември, 2008 at 2:37

    @ Румен Чавдаров:

    Уважаеми Румене,

    Прочетох т.нар. „истина“ на сайта ви. Декларацията подозрително много ми прилича на отчаян опит да се измъкнете пост фактум от неприятната ситуация. Наемането на петимата безработни по принцип е похвална идея, както и декларираните ви цели. Но това, в което сте се натресли сами – поради безхаберие, лекомислие, некадърност, прекалено самочувствие или каквото и да е – няма как да го изтриете дори с 500 назначени безработни и пускане на декларации по всички централни медии. То ВЕЧЕ се е случило. Съжалявам, да сте мислили.

    Дори ако приемем, че наистина сте имали посочените благородни подбуди, грешката ви е очевидна и непростима: НЕ МОЖЕТЕ да използвате латентен (и на всичкото отгоре безсмислен) обществен конфликт, за да градите върху него общественополезни действия. Това е пълен абсурд – и логически, и всякак. Явно в „мозъчния ви тръст“ цари убеждението, че всичко, което хвърчи, се яде. Което ме кара сериозно да се съмнявам в професионализма на всички, замислили, излюпили и одобрили такава кампания. Ако сред вас има някой, който е убеден, че рекламата има своя собствена логика, която не е задължително да съвпада с общоприетата, ви съветвам да го изхвърлите веднага. За ваше добро е.

    Пределно ясно е, че мръсотията и безстопанствеността не са продукт на селото, пренесло се в града. Те са продукт на един доста по-сериозен проблем: ниската култура. Против която „гражданите“ никак, ама никак не са имунизирани. Нещо повече: в градска среда, поради неминуемото общо ползване на много неща (обществени места, улици, междублокови пространства, вътрешноблокови „идеални части“ от собственост и т.н.) се развива един специфичен тип безотговорност, която за селото въобще не е характерна. Човъркайки проблема в контекста „село-град“, вие не само че не правите нищо за решаването му, а ефективно ОТКЛОНЯВАТЕ ВНИМАНИЕТО от него; на всичкото отгоре насочвате това внимание към тлеещата ксенофобия. Настръхването на хората едни срещу други НЯМА КАК да помогне да стане столицата по-чиста, ефектът е точно обратният. Вижте само накъде се разви предишната дискусия в този блог. Това е недопустимо, откъдето и да го погледнеш. Именно това имах предвид, когато в предишната тема коментирах за безотговорността на рекламодателите и създателите на реклама.

    И не на последно място, така и не ми стана ясен смисълът на „гениалната“ идея да пишете текста със смесица от български и латински букви. Освен ако това не го броите за „селянията в Интернет“, може би? Ако е така, я си помислете дали наистина тази практика има нещо общо със селото въобще? Но това не е толкова важно на фона на другото.

    Както и да е, стореното – сторено. Дано поне да ви е обица на ухото. Най-полезният ви ход според мен е да прекратите кампанията тихомълком и да се надявате да бъде забравена бързо. Ще загубите пари, това е ясно. Ако продължавате обаче, в дългосрочен план ще загубите доста повече, в това съм убеден.

    Харесвам

     
  5. петър

    17 декември, 2008 at 23:14

    явно всички селяни сте се обидила, а 😉
    оставете хората да си чистят, ако така са си наумили и не правете боклук, това е.
    обеца на ухото и т.н. – айде, няма нужда…

    Харесвам

     
  6. Боко

    19 декември, 2008 at 10:42

    Много сложни теми взехте да обсъждате…Виждам, че вече има хора, които могат да станат анализатори в някоя телевизия. Взе да става скучно вече от тежките и сложни размисли. Нещата са далеч по-прости и обикновени, какъвто всъщност е и живота в България…Приятен ден на всички!

    Харесвам

     
  7. stranger

    19 декември, 2008 at 11:32

    За едно съм съгласен с тебе – нещата са прости… направо ПРОСТАШКИ!

    Харесвам

     
  8. Зелен Бетон

    19 декември, 2008 at 15:46

    Вярно е, че за мнозина всичко извън чалга текстовете, Биг Брадър и латиноамериканските сапунки е „тежки и сложни размисли“. За жалост. Именно затова има поводи за теми като тази.

    А иначе нещата не са особено сложни, съгласен съм.

    Харесвам

     
  9. Боко

    21 декември, 2008 at 10:43

    Увааеми, Зелен Бетон!
    Друго имах като идеяр когато говорих за тежките размисли, ама карай…

    А за чалгата и латиното вече мога и да ти се обидя…Не ме познаваш и затова не ме слагай там където никъде не съм бил и няма и да бъда. Говори за само за хората, които познаваш лично.

    Харесвам

     
  10. Зелен Бетон

    24 декември, 2008 at 10:42

    @Боко: Извинявай, може би трябваше да го напиша по друг начин.

    Факт е, че за ужасяващо голям брой хора мисленето наистина стига до нивото на ББ и сапунките – и по това не мисля, че може да има две мнения. Нещо повече: вместо да намалява, този брой се увеличава непрекъснато.

    Нямам предвид обаче, че ти си от тях: ако беше, ти просто нямаше да четеш тази тема, камо ли да коментираш в нея.

    Към теб обаче имам упрек, и то сериозен – и той е заради изречението „Взе да става скучно вече от тежките и сложни размисли.“ Защото това е все едно да казваш на тия със сапуненото „мислене“ – няма полза да се напъвате, теглете една майна на всичко, което ви е сложно, и си гледайте кефа.

    А с това не мога да се съглася в никакъв случай. Точно обратното: този, който не ще да мисли, трябва по някакъв начин да бъде принуден да го прави. Иначе сме заникъде.

    Харесвам

     
  11. Боко http://www.bularts.com/gallery-boko.html

    26 декември, 2008 at 9:03

    Уважаеми, Зелен Бетон!
    Много се съмнявам, че ще се провокира мисленето на хората от един или два коментара тук. Хората често мислят доста повърхностно и дълбоко се съмнявам, че нещо ще се промени от един или два коментара оставени тук. Нямам нищо против идеите и коментарите ти, но не очаквай ,че ще промениш някой с мнението си. Да, аз наистина те разбирам за какво говориш и какво точно мислиш, но едва ли тук е мястото, което някой би си избрал за промяна в съзнанието си. Повече от ясно е , че „селяните“ няма да се променят, независимо къде живеят, нито пък „гражданите“ ще проявят ЕНТЕЛИГЕНТНО разбиране към тях. Затова за празниците изчезвам от града за да не слушам лудата чалга на комшиите до сутринта и милионите гръмнати пиратки. Заминавам в планината да си покрещя на воля, да си послушам силно музика без да се налага да се съобразявам с някой. Поне за ден и аз имам тази нужда. Весели празници на всички!!!

    Харесвам

     
  12. maria

    25 февруари, 2009 at 19:07

    aide vsi4ki seliani van ot krasivata ni sofia.a ako slu4aino re6ite da ostanete pone pazete 4isto,za6toto mi pravi vpe4atlenie 4e kato si ptavia selski turizam,dale4 ne e takava svin6tina po rodnite vi mesta.zna4i mojelo i da pazite.no nali ne ste ot tuk i ste za malko ta…….davai da pruskame bokluci kato na baba mi v kurnika na selo

    Харесвам

     
  13. stranger

    25 февруари, 2009 at 20:14

    Ох мила ми гражданко… Айде моля те, поне да пишеш на Български (макар и неграмотно), че се измъчвам така да чета шльокавица.

    Иначе съм съгласен, че няма да е лошо всички да пазят малко по-чистичко. И тези от село и ние от София 😉

    Харесвам

     
  14. humanity

    25 февруари, 2009 at 20:59

    Ах, как се радвам, че не съм софиянец 😉 Тук, във Варна, нямаме подобни надписи! Поне компенсираме с мекутУ гуворини… 😀

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.