RSS

Х-мен Началото: Върколак – как НЕ СЕ прави галапремиера…

29 апр.

Ако сте чели оскъдното ми ревю на Стар Трек 11 знаете че в понеделник бях на пред премиерата на въпросният филм. Както писах във началото на материала, Синема Сити се опитаха да ни убият като 40 минути въртяха ЕДИН И СЪЩ радио спот. След като преживях този ужас, бях сигурен че вече нищо не може да наруши душевният ми мир и спокойствие…

До вчера. Вчера (вторник, 28 април) имах съмнителното удоволствие да присъствам на галапремиерата на X-Men Origins: Wolverine. На нея Александра филмс и Кино АРЕНА наистина направиха нещо невиждано… Но в най-негативният аспект на думата. Ревю на филма ще напиша след като се отърся от шока, а в този материал мисля да ви разкажа само за невероятният ивент случил се преди това (да толкова е впечатляващ,  че заслужава собствена статия).

В програмата на Кино Арена беше обявено, че в 19:30 на паркинга на киното ще има „невероятно шоу, включващо боен хеликоптер“. Да, доста съм убеден че пишеше боен хеликоптер. Естествено ще ви излъжа ако кажа, че съм очаквал нещо грандиозно (или пък истински боен хеликоптер) но опредено бях изненадан от това колко тъпо беше „шоуто“ 🙂

Започваме с крайно дразнещият водещ, който трябваше да ни забавлява с „остроумия“ и мерки за безопасност докато дойде хеликоптера, на който видите ли бил самият Върколак, и той ‘разбириш ли, щял да донесе копието от филма! Ухуху.

По едно време на паркинга пристигнаха някакви „нинджи“ а малко след това се появи и хеликоптера на ДЗИ някакъв рандом медицински хеликоптер:
x-men-origins_stupit-evend_02 x-men-origins_stupit-evend_03 x-men-origins_stupit-evend_04

От него слезе Българската версия на Върколака, който се беше маскирал като кръстоска между Елвис и клошар:
x-men-origins_stupit-evend_05

Малко след това се появи още един клошар „Sabretooth“:
x-men-origins_stupit-evend_06

Последвалата „епична“ битка може най-лесно да се опише като: Двама пияни клошари, който се опитват да се гушнат…
x-men-origins_stupit-evend_07 x-men-origins_stupit-evend_08 x-men-origins_stupit-evend_09 x-men-origins_stupit-evend_10 x-men-origins_stupit-evend_11 x-men-origins_stupit-evend_12

…смеха на децата беше доста показателен.
В крайна сметка битката приключи, двамата се гушнаха и тръгнаха към кино салона:
x-men-origins_stupit-evend_13 x-men-origins_stupit-evend_14 x-men-origins_stupit-evend_15

Не че нещо ама просто си зададох логичният въпрос, защо вместо да наемат актьори Александра Филм и Кино АРЕНА или който е виновен там за туй, не бяха наели две нинджи, дето да направят шоу… вместо да обикалят в кръг и да се опитват да не си бръкнат в очите. Все пак хеликоптера беше сравнително весел… но иначе.
А ето и видеото:
Vodpod videos no longer available.
Понеже горното видео е безвъзвратно загубено, предлагам като компенсация Х-мен Началото: Върколак – сиртаки едишън!

Така де, важното е че аз бях отишъл да гледам X-Men Origins: Wolverine и клошарите вече бяха в миналото. Сега нищо не ни делеше от филма (…да бе).

Екрана в 13-та зала (като за Галапремиера) беше покрит с червена завеса и всичко беше едно таков тържествено. Е вярно към 8:05 в залата все още усилено търчеше охраната и някакви хора с табелки, но то ако в БГ не стане някакъв хаос няма да е истинско (май имаше някакъв проблем с местата). В крайна сметка всичко приключи успешно и… за мой ужас отпред отново излезе дразнещият водещ. Който за още по-голям мой ужас каза че „имат още една изненада за нас“. Ааааграра!!!!

Завесата се отдръпна, и на екрана се появи логото на Александра Филмс… и ни пуснаха филм за Върколака в с. Лозен… Не въобще не се шегувам. В последствие разбрах, че част от мазненето пред медиите медийните събития е включвало страйкбол игра в село Лозен където: „Журналисти, актьори, режисьори и специалисти по бойни изкуства“ са били разделени на два отбора и пуснати из гората за да търсят копието на филма. От къде знам това ли? Ами в продължение на над 30 минути (!) всички в кино салона бяхме принудени да гледахме безумно малоумно филмче в което въпросните журналисти, актьори и т.н. пият ред бул, и тичат по баирите. Не знам чия гениална идея е била това, и колко добре е звучало на хартия но аз такава малоумщина не бях виждал никога. Също така не знам кой беше правил филмчето, но му предлагам веднага да подаде оставка и да си потърси друга работа. С SPY правим по-забавни филмчета! Така ще повторя ако някой не е разбрал – над 30 минути гледахме как някакви хора търчат по ливади. АВЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ВЕ!

Най-накрая единият отбор успя да намери копието от филма, и ужаса свърши… Само за да може досадният водещ да се появи отново. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
За най-голям ужасТ на 90% от присъстващите в залата, се оказа, че Александра филмс и Кино АРЕНА има ОЩЕ ЕДНА ИЗНЕНАДА ЗА НАС. Изненадата включваше, това че всички участвали в безумният „филм“ трябваше да бъдат викнати поименно, и да им бъде връчена диплома… за дето са участвали. АААААгрррр.

В 20:45 тегавата псевдо церемония свърши, дразнещият водещ ни пожела приятно гледане и… почнаха трейлърите! Не, въобще не се шегувам.

В крайна сметка, в 21:00 обявеният за 20:00 филм ЗАПОЧНА. Принципно бих написал гневен мейл на Александра филмс, но въобще не мога да намеря техен е-mail адрес.
За това ще го напиша тук – мили хора от Александра филмс – вие сте олигофрени. Наистина не знам кой седи зад цялото това събитие, но ако го видите моля ви кажете му че е по-добре да се захване с нещо друго. Аз платих 24 лева за да гледам X-Men Origins: Wolverine а не едночасовите творения на някаква детска градина… Въпреки че съм сигурен, че ако бяхте изкарали част от децата от залата на сцената, те щяха да ни направят доста по-забавно представление. Моля ви, следващият път когато решите да правите галапремиера не поверявайте задачата на аматьори… и наложете строги финансови санкции на човека натворил това безумие, и най-вече на хората които са го одобрили!

Чакам да направите официално изявление пред пресата, на което да се извините за „невероятното шоу“! 😀

Ако имате желание, можете да гласувате за този материал тук.

PS: Ревю на филма, тия дни по празниците 😉

 
44 коментара

Публикувано от на 29 април, 2009 в Bg Style, Плюнка, Ревю, Филми

 

Етикети: , , , , , ,

44 отговора на “Х-мен Началото: Върколак – как НЕ СЕ прави галапремиера…

 1. Некой

  29 април, 2009 at 21:08

  24 ЛВ. Пич, не знам кой е лудият 🙂

  Харесвам

   
  • stranger

   30 април, 2009 at 0:54

   E, бях с жената (2×12) все пак 😉

   Харесвам

    
   • Некой

    30 април, 2009 at 8:52

    Така може 🙂
    Тъкмо гледам в момента по нова тв за тая „премиера“. Лора и Милен го „насраха“ тоя гамен, който показва какви шитове са сътворили 🙂

    Харесвам

     
 2. firefly

  29 април, 2009 at 21:13

  Голяма гавра ще е било.
  Иначе аз го виждам така:
  Хората, които се занимават с диструбуцията на филма по киносалоните по света плащат не малка сума пари за да им се ракламира продукта и да бъде забелязан, а нашит хора тук вземат паричките, по-голямата част отива по джобовете им, а с каквото остане правят някоя пълна олигофренщина като това 🙂

  Харесвам

   
 3. Гюро

  30 април, 2009 at 11:02

  Аз бих се изказал положително за специалните ефекти.
  Мисля си, че никак не е било толкова лошо. Неприятното е, чи си отишъл с настройка за филм различен от комедия / пародия. :):):)

  Харесвам

   
  • stranger

   30 април, 2009 at 11:08

   Или че съм отишал с настройка да гледам ФИЛМ, а не любителското творчество на „Александра Филмс“ 😀

   Харесвам

    
   • Гюро

    30 април, 2009 at 12:08

    Ако филмът е пародия (например „Страшен филм“), според мен описаният от теб сценарии би бил страхотно допълнение. Щеше да взриви публиката, независимо, че филмът е страшно скучен.

    Всичко е до нагласа. Ето ти един пример: http://www.youtube.com/watch?v=5QJO6zC3r5I

    Харесвам

     
    • stranger

     30 април, 2009 at 12:17

     Със сигурност… Но всички бяха отишли да гледат X-Men не пародия 🙂

     PS: Но не зависимо от жанъра на филма, „пародията“ в киносалона (филмчето на Александра) нямаше да бъде понесено добре от никой 🙂

     Харесвам

      
 4. Гробарят

  30 април, 2009 at 14:55

  Аз пък искам да ви кажа, че ето това сме българите – ПУМИЯРИ като автора на статията.

  Абе пич, ти кво искаш – хеликоптера да е на US Airforce или какво? Миг29 да кацне нещо?
  Върколака бил кръстоска между клошар и Еливс… А ти какво искаш Хю Джакман да дойде заради меризлив комплексар като тебе ли?
  Синема Сити се опитали да те убият… Лично ще ги нахрана, че не са успели – планетата щеше да се оттърве от един бездарен говнар, способен само да сере по всички опити на околоните да направят нещо готино.
  За разлика от тебе всички останали на паркинга се изкефихме, че хората от Александра са се постарали да направят някакво шоу. Аз бях и на премиерата на Стар Трек в Синема Сити. И там хората си бяха свършили работата.

  Ако искаш прати ми някакъв адрес да ти пратя 200 лева да си купиш бетонно блокче и да скочиш в Перловската, щото просто от такива като тебе ми се драйфа!

  Аиде успех и дано умреш в кофите, боклук прост!

  Харесвам

   
  • stranger

   30 април, 2009 at 15:11

   Ухуху. Егати хейтъра 😀

   Ако искаш да ми даваш паричкит, горе в дясно има форма за дарение. Можеш да ми пуснеш съответната сума през пейпал.

   Иначе искрено съжалявам, че си толкова изпълнен с омразя, че въобще не можеш да вникнеш в написаното от мен. Просто е жалко.

   Този път ще направя изключение, но за напред ще те помоля да използвате малко по цивилизовани изразни средства.

   Харесвам

    
   • Гробарят

    30 април, 2009 at 15:18

    Много си ми интересен, пич. Не знам как може да има хора, които ви забавлява единствено да плюете по всички и всички… Как изобщо живеете с всичко около вас?
    Сериозно и аз бях на всичко, което си описал, но просто си изопъчил нещаа до безумие. Ами естествено, че хеликоптера ще е на Червения кръст – ти какво си представяш? За премиерата на Стар Трек да кацне Ентърпрайз на покрива на Синема Сити? 🙂
    Да, филмчето беше от части отегчително, но имаше много смешни моменти и бисери на журналягите в него.
    Аз съм бил на премиери и то не в една държава. И какво? Червен килим, минават гости по него и това е всичко. Е ако това те кефи повече…
    И в какво да вникна? В това, че целият текст е изпълнен със сърказъм и проклетия? Както са казали умните глави: „Сърказмът е убежище на низшия интелект…“

    Харесвам

     
  • stranger

   30 април, 2009 at 15:47

   Стар Трек? Премиерата беше чудесна, но глупостта на Синема Сити – огромна (Звездата от 21 – Джим Стърджис…).

   Премиерата на Х-мен – хеликоптера и нинджите бяха ок (въпреки че на плаката на арена пишеше боен хеликоптер, прочети пак текста). Нинджите също.

   Хъг Джакман и Брат му бяха абсурдни, бойната им сцена също! Филмчето беше малоумно! Не ме интересува кой и защо го е правил. АЗ съм отишъл на кино, и никой не ме е предупредил че в продължение на 1 час ще ме занимават с глупости. Ако го бяха направили щях да ходя да хапна нещо и да се върна за 21:00. Тебе ти е харесало или защото си участвал в направат му, или защото се кефиш да си губиш времето с глупости. Останалите 90% от залата също не бяха доволни… Защо ли? Било от части смешно… За това младежа от нова телевизия му идеше да потъне от срам в земята като излезе да си вземе грамотата.

   Като си бил в толкова много държави на толкова много премиери, мисля че би трябвало да знаеш малко по-добре. 😉

   Иначе сарказмът е нещо чудесно, за разлика от празните обиди… те не знам на какво са убежище 😉

   Харесвам

    
  • Tirumpo

   19 юли, 2011 at 16:34

   Edin istinski warkolak se obajda, trqbwa da ima boi i hrana!

   Харесвам

    
 5. crazyshark

  30 април, 2009 at 23:38

  Прочетох всичко и тн. Освен това си чета една книга, която успешно ме успиваше и ми бе залегнала идеята да си легна по рано. Реших да изгледам и клипчето по горе-сега ще се смея цяла нощ… 🙂

  Харесвам

   
 6. Tiesto

  1 май, 2009 at 1:10

  Да, наистина филмчето в кино салона беше изключително досадно, но иначе, самата премиера като цяло беше доста добре и атрактивно измислена. Аз и другите, които бяха с мене се забавлявахме искрено и бих казъл, че премиерата, ако нямаше върколаци, хеликоптери и военни щеше да прилича на едното нищо. Все пак е по – добре да има шоу, от колкото посто да влезеш в киното и да изгледаш филма, който сам по себе си не представлява нищо кой знае какво.

  Харесвам

   
 7. Marfa

  3 май, 2009 at 10:50

  Пък аз нямам нищо против да идеш на още една премиера, за да напишеш нещо подобно. Дори чакам с нетърпение! 😈

  Харесвам

   
 8. MANQ

  1 юли, 2009 at 5:12

  МАТЕРЯЛА ТИ Е ИЗДЪРЖАН.А ФИЛМА-КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ С Х.ДЖАКМЧАН-МЕ КЕФИ.АААААААА…А ЗА ШОУТО Е УБАВА РАБОТА АМА ЦИГ…ПАРДОН БЪЛГАРСКА!!!!!!!!!!!!!

  Харесвам

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: