RSS

В Pizza Don Vito са кретени! *UPDATED*

21 февр.

Уважаеми господа Григор Петров и Николай Гетов. Позволявам си да се обърна директно към вас, понеже вие сте вписани като управител/съдружник на „ПИЦА ДОН ВИТО“ ООД в Търговският Регистър на Република България.

Принципно доста рядко съм толкова краен в изказванията си, но настоящият казус не търпи отлагане и „политическа коректност“. Та с прискърбие бих искал да ви информирам, че очевидно някои от служителите ви са малоумни. Нищо друго не би могло да обясни защо в неделя, от office@pizzadonvito.com е изпратен мейл с ето това съдържание:

Не знам, как се чувствате вие по темата, но на мен ми отне доста време за да вникна в посланието:

„Eкипът на Дон Вито Ви поздравява по случай 138 години от обесването на Васил Левски!“

Изводът до който стигнах, след като го направих е описан (в олекотен вариант) по-горе.

Искрено се надявам, че става въпрос за техническа грешка и остра форма на невнимание, а не за умишлено малоумие, но съм леко учуден, че все още никой не се е извинил за тази олигофрениЯ.

Поздрави, от един човек, който не проумява как смъртта на един национален герой е нещо с което е добре да бъде поздравяван Българският народ.

Благодаря на Мартин Кадинов, че ми прати скрийншота, и на Петър Трендафилов, че ми препрати оригиналният мейл от Don Vito.

PS: Сега смятам да ви посетя „книгата за оплаквания„.


UPDATE \February 21 at 4:47pm\: След като им писах в книгата за оплаквания, получих следното съобщение:

Частта: „Много се извиняваме за некоректно изпратеният от нас e-mail. Причината е в това, че изпращайки e-mail- а, той не може да бъде спрят.“ Малко ме обърква… Смисъл пратили са ми съобщението, защото не мога да го спрат? Както и да е… Донякъде остава успокоението, че не е умишлено, а просто става въпрос за немърливост. „Шит хепънс“ дет се вика, ама е хубаво с тия неща да се внимава малко повече!


UPDATE \February 21 at 5:25pm\: Похвално! След като гневно налазихме Дон Вито, преди малко въпросните разпратиха това:

Макар и със закъснение, е хубаво, че решиха публично да се извинят. Т.е. явно не са чак такива кретени. 😉

10x на Kainy за скрийншота.

 
39 коментара

Публикувано от на 21 февруари, 2011 в Bg Style, Инциденти, Плюнка

 

Етикети: , , , , , , , ,

39 отговора на “В Pizza Don Vito са кретени! *UPDATED*

 1. ivaile

  22 февруари, 2011 at 11:04

  Господи, поне извинението трябваше да е стилово ОФОРМЕНО и ГРАМОТНО написано! Както си наемате готвачи, така си наемете и ГРАМОТЕН специалист за реклама!!! И тъй като и пиците ви са като поздравите, ще забравя за пицария „Don Vito“

  Харесвам

   
 2. Десислава

  22 февруари, 2011 at 13:29

  Приятно е да се види, че все още има будни българи.
  Но от прочетеното до тук за съжаление си личи, арогантното ни поведение и любимата ни позиция „вечно с рогата напред“.В този казус има грешка, но има и извинение, а „признат грях е половин грях“, нали така? Не защитавам дадената пицария и поникакъв начин не смятам, че изказването е правилно, но много българи правят грешката да заменят думата „празник“ с тази „поклон“.Вярвам,че е от голямо невнимание и не е нужно да бъдат използвани груби нападки,а просто трябва да се изчснчт нещата.
  Лично на мен на този ден на самият паментник на Васил Левски, журналист ми зададе въпроса: „Как празнувате този ден ?“- е, аз бях изумено, поправи се, но вече беше изречено.А ако направите само малка справка в интернет на колко места този ден е посечен като празник, а колко статии са озаглавени така.Масово в медиите има неправилно изказване по този повод.
  И в заключение бих попитала, защо на тях никой не има е направил забележка, а се хващтаме за нелепо изказване по „skype“.

  Харесвам

   
  • Strangera

   22 февруари, 2011 at 14:08

   Здравей Десислава. Аз лично на споменатите от вас сайтове и журналисти, не съм направил забележка, защото не са ми попаднали пред очите. За разлика от тях обаче, „творчеството“ на „Дон Вито“, достигна до мен и нямаше как да стърпя коментара и гнева си от въпросното съобщение.
   Между другото, въпросното както вие се изразихте „нелепо изказване по Skype“ няма нищо общо със скайп (наистина не знам от къде си го измислихте) а е официален имейл разпратен от тях до всичките абонати на Интернет бюлетина им, което прави нещата още по тъжни. А и не че нещо, ама е важно да се отбележи, че извинението до голяма степен е вследствие на „арогантният ми текст по-горе“, а не на нещо друго. 😉

   Харесвам

    
 3. Десислава

  23 февруари, 2011 at 13:17

  Здравей Strangera,

  Несъмнено има доза истина в това, че хората имат навика да се извиняват само ако бъдат „хванати в крачка“ и отново подчертавам, че се радвам на хода, които се противопоставят и изразяват мнение. Но в никакъв случай не одобрявам начина по който е изразено негодуванието ти. Не заемам страна не защитавам това изказване и аз го смятам за неправилно, но съм сигурна, че и Вие сте имали моменти, когато сте правили лапсоси и след това сте съжалявали, надявам се, че това изказване на пицария Don Vito е точно такова.И министъра на културата Стефан Данаилов беше написал по повод смъртта на Мария Нейкова- Сбогом със „З“, но след това се извини и обясни недоразумението.Е, и това не одобрявам, но просто давам пример, в който човек прави неволни грешка.Както и да, отклонявам се от идеята на блога и може би ставам малко банална.:)
  Исках просто да изразя мнението си, че не съм съгласна и с тези думи, цитирам:
  „… такива кретени.“
  „… че очевидно някой от служителите ви са малоумни.“
  Нападките и нагрубяването не са градивна критика.Пак казвам съгласна съм с това, че написаното от пицария Don Vito е неправилно и грубо.Но също така вярвам че всичко има две страни и не е нужно те да се изасняват с грубост.

  Поздрави Десислава 🙂

  Харесвам

   
  • Strangera

   23 февруари, 2011 at 14:51

   Ок, вие не сте съгласна с „грубия ми начин на изразяване“, това до някъде го разбирам. Все пак едно две пояснения.
   Това на което искам да ви обърна внимание, е че тук не става въпрос за грешка при разговор, а за груба грешка в както изтъкнах по-горе, официален имеил изпратен до 200-300-1000 или там колкото са абонатите на електронният бюлетин на пицарията. Както стана ясно тук не говорим за автоматично генерирано съобщение, а за това че някой е седнал написал го е… и го е изпратил на всичките абонати. За да направиш такова нещо (с все процеса на писане) означава, че въобще не си се замислил над нещата които правиш, което… абе бие си на кретения и малоумие. 😉
   Освен това гнева ми по-време на писане на въпросната статия, беше породен и именно от факта, че един ден след като грешката е била допусната и най-вероятно отчетена от някой, НИКОЙ не си беше направил труда да се извини.

   Последвалите извинения вече променят нещата донякъде, и са отразени като ъпдейти в материала по-горе. 😉

   Поздрави,
   Мартин Тонев

   Харесвам

    
 4. Десислава

  23 февруари, 2011 at 13:21

  😀 извинявам се за грешката: лапсОс-лапсУс…

  Харесвам

   
 5. Sah War

  23 февруари, 2011 at 15:46

  Съжалявам, но извинението им не струва и пет пари, пълно е с правописни и (особено с) пунктуационни грешки. Да се извиняват, че са сгафили яко с такова закъснение и то по толкова неграмотен начин, е неприемливо.

  Никой не е перфектен, признавам, като по-млади всички вършим големи глупости, но за възрастни хора подобни прояви на хипертъпизъм и немарливост/небрежност са под всякаква критика…

  Пак добре, че има хора, които все още се опитват да коригират част от очевАдните нередности около нас, иначе съвсем ще загине България.

  Какво друго можеш да очакваш от средностатистическия българин… 😐

  П.П. Признавам, че и аз съм малко краен в горното си изказване, но не го казвам с лоша умисъл, а с надеждата, че по-разумните действия ще се увеличат като брой спрямо откровените идиотизми.

  Харесвам

   
 6. Ivan Stoichkov

  26 февруари, 2011 at 23:30

  Служител на Метро съм.По темата само ще кажа „на всеки се случва да направи грешка“.Проблема обаче на Дон Вито е ,че всеки ден изкупуват от нашия магазин стоката с изтекъл срок на 50% от стойността.Гоним големите печалби а???????? Мога да кажа само -Честито на всички клиенти на Дон Вито. Просто това е положението в нашата страна.Даваш пари и ядеш продукти с изтекъл срок. Тъжна картинка.

  Харесвам

   
  • Strangera

   26 февруари, 2011 at 23:59

   Ми явно гоните печалба, щом продавате стока с изтекъл срок на годност. 😀

   Иначе сериозно, интересни обвинения са това. Любопитно ми е обаче, за кой магазин на Метро става въпрос, и дали бихте могли да подкрепите твърденията си с факти.

   Харесвам

    
  • Petkow

   16 май, 2011 at 23:02

   Вярно е! и аз ги виждам почти всеки ден да изкупуват тази стока !!!

   Харесвам

    
 7. Ivan Stoichkov

  27 февруари, 2011 at 15:26

  Стоката се продава ден преди да изтече срока.Стоката излиза от магазина в срок.Продаваш нещо-когато има кой да го купи.Не мисля обаче, че в заведенията се изразходва същия ден 🙂 .Магазина е Метро-Младост.За факти бих казал само – при закупуване на тази стока тя е с 50% намаление-това си излиза на самите фактури.Това не са обвинения -„НО УТРЕ И ТВОЕТО ДЕТЕ ЩЕ СИ ПОРЪЧА „.

  Харесвам

   
  • Strangera

   27 февруари, 2011 at 19:29

   😀 Няма нужда да се „заплашваме“. 😉 Просто проверявам. Все пак, не мога да приемам за чиста монета всичко което се говори в интернедите … 😉

   Харесвам

    
 8. Теодор Спасов

  2 март, 2011 at 17:06

  А аз пък съм началника на Иван и казвам, че лъже май не му е много чиста монетата. Дори май не се казва Иван 😛

  И за да не ядем продукти с изтекъл срок коя пица ни препоръчваш Иване?

  Харесвам

   
  • Petkow

   16 май, 2011 at 23:11

   Най хубавата пица в това заведение е! не-поръчаната пица

   Харесвам

    
 9. daniela cherneva

  29 юни, 2011 at 21:21

  за първи път ям толкова вкусно.храната е перфектна.плюс това престанете да се държите като ощипани госпожици.лично на моя мейл всекидневно идва един огромен куп със спам.плюс това с цялата си наглост пишат че имейла ми се взема от интернет.това е безкрайната наглост а не че някой без да иска е сбъркал-хора сме на всеки се случва.ако всички са като дон вито щеше да е мноооооого различно!

  Харесвам

   
  • Strangera

   29 юни, 2011 at 21:24

   Т’ва беш силно мнение… наистина. Иначе радвам се, че храната ви е харесала, но това няма нищо общо с описания по-горе случай. 😉

   Харесвам

    
 10. Бай Този

  20 март, 2014 at 21:35

  Тия са плебеи!
  Защо ги броите зя жеви?

  Харесвам

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: