RSS

Razer Diamondback – RETURN OF THE LEGEND

04 сеп.

Найс. Razer обявиха, че връщат на пазара една от най-легендарните си мишки – Razer Diamondback.

razer-diamondback-main-banner

Лично за мен, тази мишка навява супер много спомени, защото Razer Diamondback (Salamander Red) беше първата ми геймърска мишка, и една от причините да се влюбя в марката Razer. Въпросната ми беше подарък за рождения ден, а няколко години по късно, като почнах да изкарвам пари сам 🙂 си подарих Razer Diamondback 3G (Frost Bule).

Razer-Diamondback

Истината е, че за времето си въпросните бяха истинско технологично чудо (omg 1600dpi, Вдф 1800dpi и 3G infrared sensor и т.н.) и безспорно са основополагаща част от историята на Razer.

E, яката новина е, че ОСЕМ години след 3G изданието, Razer пускат нова версия на мишката. Дами и господа – Razer Diamondback Chroma!

Погледната отгоре, мишката изглежда идентично с легендарните си предшественици, но всъщност формата е променена за да бъде в тон с актуалните ергономични стандарти. Това доста ясно се вижда на страничните снимки. Самата мишка продължава да е амбидекстерна (след толкова много години продължавам да не знам как е тая дума на Български) т.е. е подходяща както за хора които работят с дясна, така и за тези които държат мишката с лява ръка.

1800dpi Razer Precision™ 3G infrared sensor-а разбира се също е… 8 години напред 😀 и е еволюирал в 16,000 DPI 5G laser sensor. Имаме и Chroma lighting система – мишката може да свети в различни цветове, като можете да програмирате всякакви патерни.

chroma-round

Освен това, цялото нещо ще има и колекционерска версия (да, колекторс за мишка) която ще идва в специална кутия, и освен мишката ще съдържа книжка с историята на Diamondback-а.

Очакваната цена в Европа е 100 евро, като колекторса ще струва 120. За сега няма информация дали и кога Razer Diamondback ще бъде наличен в БГ, но разбира се веднага след като получа инфо ще Ви информирам.

Още по темата на razerzone.com/gaming-mice/razer-diamondback

 
4 коментара

Публикувано от на 4 септември, 2015 в Хардуеър, Games, Razer

 

Етикети: , , , , , , ,

4 отговора на “Razer Diamondback – RETURN OF THE LEGEND

  1. Ransom

    4 септември, 2015 at 11:26

    Тази форма (съответно сходния Copperhead) ми беше ужасно удобна преди. Не знам дали след 10ната години с Deathadder/Mamba това се е променило.

    Харесвам

     
    • Strangera

      4 септември, 2015 at 11:38

      Може и да си въобразявам, но ми се струва че са повдигнали предната част малко, което донякъде трябва да компенсира „уврежданията“ които сме получили от Deathadder/Mamba.

      Иначе и аз това си мислех през цялото време – навремето ми беше супер удобна, сега не съм чак толкова сигурен. 😀

      Харесвам

       
      • Ransom

        11 септември, 2015 at 11:12

        Като я тествах на ИФА в интерес на истинтата ми беше удобна, но Мамба ТЕ ми е мисля перфектна.

        Харесвам

         
  2. Admiral

    4 септември, 2015 at 21:59

    Доживях да го видя.

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.