Advertisements
RSS

Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game – Unboxing и мини ревю

31 ян.

В началото на годината се сдобих с бордовата игра „Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game„. Въпросната е дело на Cryptozoic Entertainment и част от Valve екипа работил по Portal & Portal 2.

Portal The Uncooperative Cake Acquisition Game (1)

Ето ънбоксинг видеото:

А относно самата игра – ние вече разцъкахме 10-тина игри, така че съм склонен да споделя малко по подробни впечатления.

За сега сме играли с 2-ма и с 3-ма играчи, като с трима определено е доста по забавно. Просто при двама, е много по лесно да си планираш следващия ход, докато при 3-ма – колкото и да го мислиш, следващия играч почти винаги ще те прецака, понякога дори без да иска. С 4-ма предполагам ще бъде още по рандом.

Принципно целта на играта е да изкарвате торта на борда, като играта свършва ако някой от играчите загуби всичките си Test subject-и или всичката торта на някой бъде унищожена. Когато това се случи, играча с най-много парчета торта в лабораторията (борда) печели. Съответно, през повечето време се стараете да вкарате максимално много торта в игра и след това започвате да избивате противниковите (или своите) test subject-и. Резултата, особено предвид факта че борда се мести постоянно, е доста хаотичен и забавен.

Освен това, след като поиграете малко, ще сте доста наясно с различните персонажи (които са на гърба на картите) и съответно ще почнете да ги използвате за да прецаквате противниците. Същото се отнася и за порталите, които реално почти не използвахме при първите няколко игри, и които всъщност са доста силен туул, след като схванете как да ги ползвате правилно („now you’re thinking with portals“ дет се вика). 😀

Иначе играта има типично Portal-ско чувство за хумор, което феновете със сигурност ще оценят, но не се притеснявайте – дори никога да не сте се докосвали до вселената на Portal, играта е лека и забавна. Правилата се научават бързо, няма някакъв безумно сложен сетъп и въобще – фън е.

Абе с други думи – препоръчвам. Определено си заслужава.

Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game може да бъде закупена от boardgames-bg.com, а аз ви оставям с няколко снимки дело на Грациела Тонева и ShadowmarN.

Advertisements
 
2 коментара

Posted by в 31 януари, 2016 in Ревю, Games, Portal

 

Етикети: , , , , ,

2 responses to “Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game – Unboxing и мини ревю

  1. Joro

    31 януари, 2016 at 20:17

    +1

    Liked by 1 person

     

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: