Advertisements
RSS

id Software и плановете им за iPhone…

26 Февр
john_carmack

John “Legend” Carmack!

Вчера MTV.com изкараха интересно интервю с геният John Carmack, в което освен общите приказки за Doom 4; Rage; Quake Live и ексклузивно заглавие за Wii, е станало въпрос и за тъй любимата ми хендхелд конзола – iPod Touch / iPhone. Eто акцентите:

MTV Multiplayer: И id в момента работи на заглавие ексклузивно за iPhone?
Carmack:
В действителност в момента правим доста неща с iPhone-а. Имаме два комерсиални проекта който са почти готови. Взехме една от старомодните ни мобилни игри, “Wolfenstein RPG” (бел.ред наскоро писах за това тук) която преди време беше пусната за BREW и Java платформите, и я „поизтупахме“ за една iPhone версия, като добавихме hi-res графика, аудио и 3D ускорение и разни други екстрички. Получи се доста спретнат продукт 🙂 Най-вероятно ще я пуснем на пазара след около месец, два считано от днешна дата. Но реално това не е изградена специално за iPhone-а игра. Имаме и едно друго заглавие, което още не е обявено официално, и за което работим с партньорска компания тук локално в Далас. Тя още от началото е проектирана като игра за iPhone но използва и някой от активите на id. Графично заглавието изглежда доста впечатляващо, но още нямаме официална релийз дата. В момента правим различни промени в разработката. Иначе буквално преди да дойда за интервюто човърках из някой от старите ни заглавия. Наистина очаквам да докараме някой от класическите id игри, започвайки с “Wolfenstein 3D” и минавайки през “Doom” и “Quake” за iPhone-а, защото аз съм голям поддръжник на платформата. И честно казано съм малко разочарован, че все още нямаме готови продукти за нея. Имахме няколко неуспешни опита с различни неща, и тъй като това ме разочарова се опитвам да направя нещо по-въпроса [смее се].


малко отклонение преди следващият интересен въпрос. Ако сте пропуснали новината преди време, Quake 3 (както и оригиналният Quake) беше неофициално подкаран на iPhone и iPod Touch. Ако не вярвате, прилагам и видео:
Vodpod videos no longer available.

MTV Multiplayer: Виждал ли сте портовете на “Quake” за iPhone? Какво мислите за тях?
Carmack:
Да, и едно от другите неща свързани с iPhone по което работя с.. всъщност няколко неща едновременно. Имаме “Quake III” напълно работещ на iPhone. Разбира се, има нужда от редизайн на рендърите, за да го направим достатъчно бърз и добър за игра на платформата. Всъщност имам интересно решение за това. За да заобиколим всички тези проблеми, можем да се върнем малко назад и да вземем промените който “Quake Live” eкипа направи по оригиналният код и да направим модерна “Quake III Arena” базирана на “Quake Live”. Това би било доста яко.

Цялото интервю можете да прочетете тук: John Carmack Talks Possible Wii Development, iPhone, ‘Doom 4,’ More [MTV.com]

Та в общи линии в момента id портват “Wolfenstein RPG” и работят по-друго заглавие специално за iPod Touch и iPhone което ще обявят в близкото бъдеще.
Освен това в главата на Carmack се върти идея за Quake Live за iPhone, но това надали ще стане скоро (обаче ще избие рибата) и също така гейм гурото обмисля портването на класическите им заглавия като Doom и „Wolfenstein„.
Аве, ще бъде весело 😉

Източник: Carmack: Wolfenstein 3D, Doom and Quake Coming to iPhone [Touch Arcade]

Ако имате желание, можете да гласувате за този материал тук. 10х

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на 26 февруари, 2009 in Doom, Games, iPod touch/iPhone, Quake, Wolfenstein

 

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: