Advertisements
RSS

Превю: Razer Switchblade

07 Ян

Вчера Razer обявиха Razer Switchblade. Преди да продължите, ако още не сте го направили, pls прочетете първия ми пост, и вижте демонстрационното видео (клик) за да спестим някой въпроси. 😀
Та вече из нета има разни снимки и хендс он статии за продукта, така че реших че ще е добре да драсна едно бързо превю, и да разгледам някой от основните неща свързани със Switchblade.

Какво е Razer Switchblade?
Switchblade е коцептуален мини геймърски лаптоп на които бихме могли да играем всякакви игри (от MMO-та, през RTS-и, та чак до FPS-и). Освен определението „мини геймърски лаптоп“ обаче, продукта може да се похвали и с няколко доста интересни фючъри ФИЙЧЪР които ще разгледаме сега. 😉

What’s in the box?
Прототипа на Razer Switchblade, изложен на CES е с размери 172mm x 115mm x 25 mm. Дисплеят е 7 инча, като към момента резолюцията на която върви е 1024 x 600. Важното нещо което не трябва да се пропуска е, че въпросният 7 инчов дисплей е тъч скрийн! 😉
Системата върви с Windows 7, но Razer са направили къстъм UI които отговаря за пускането на интернет, мултимедията, игрите и т.н. Всички знаем, че къстъм UI-то може да е нож с две остриета, но engadget които са се докосвали до прототипа на CES и сами се определят като не особено големи любители на къстъм интерфейсите, твърдят че този направен от Razer е много удобен и си върши работата отлично.

Другият специфичен елемент е клавиатурата. Тя има 45 бутона, като всеки един от тях може да бъде… всичко. И тук не говорим само за макро настройка, а факта, че всеки един от бутоните изобразява това което ти трябва за съответната игра. Оръжията в Quake, магиите които ползвате в WoW, или просто клавиатура в Word. 😀

Razer твърдят, че когато това стане реалност сами ще можем да си правим къстъм профили (освен тези които ще идват с популярните игри) за каквото се сетим. Клавиатурата btw може би ви напомня на Optimus Maximus keyboard-а, в която всеки бутон е LCD екран, но тук нещата са малко по различни.
Отново engadget твърдят, че бутоните не са по различни (като усещане) от всяка една друга стандарта клавиатура, което определено е радостна новина, а освен това самите копчета имали много добър „ъгъл на видимост“ и визията отдолу била ясно различима когато работите с Switchblade-а.

Като портове, Razer Switchblade може да се похвали с наличието на MINI HDMI, един брой USB 3.0 за всякаква външна периферия (когато играем FPS естествено ще ни трябва мишка например), и жакове за слушалки и микрофон. Освен това Switchblade-а има вградена Web камера в горния край на LCD дисплея. Устройството разбира се има WiFi, също така Bluetooth като е доста вероятно когато модела излезе да има и вариант с 3G.

Въпреки че не е много ясно колко точно ще тежи устройството, engadget твърдят че прототипа е доста лек, и удобен за носене.

Въпросителните?
Най-голямата въпросителна е свързана с процесора. Знае се че става въпрос за нещо базирано на Intel Atom но е повече от погрешно, да обявяваме, че машината няма да е достатъчно мощна базирайки се на познанията ни за „старите Atom-и“. Тук става въпрос за нов прототип, чийто параметри към този момент не са разкрити. engadget спекулират, че може да става въпрос за някаква версия на Oak Trail, но към момента няма потвърждение или точни данни.

Другите въпросителни са свързани с детайли като живот на батерията, тип HDD и други такива неща, които Razer тепърва ще доразвиват. При всички случай мисля, че е абсолютно реално да мислим, че до края на тази година НЯМА ДА ЧУЕМ нищо за повяването на финална версия на пазара 🙂 и 2012 е оптимистичната прогноза, за появяването на реална версия на Razer Switchblade.

BTW ето и краткото „hands on“ видео, което Min-Liang Tan публикува в FB профила си:

Оставям ви със снимките на engadget и продължавам да дебна за инфо. 😉

UPDATE:
Ето още едно видео

Advertisements
 
22 Коментари

Posted by в 7 януари, 2011 in Превю, Хардуеър, Games, Razer

 

Етикети: , , , , , , , , ,

22 responses to “Превю: Razer Switchblade

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: