RSS

Първи впечатления от The Witcher 2: Assassins of Kings

19 май

Отдавна не ми се беше случвало… Наистина отдавна.

Не помня кога за последно съм попадал на игра, която така да ме плени и привлече, че да не искам да я оставя. Играя която хем да искам да изиграя на един дъх и да видя всичко, хем да не искам да свършва, защото е великолепна, прекрасна, превъзходна…

Както сигурно знаете, на 17 май получих своето копие от The Witcher 2. Продължение на оригиналната игра, която макар да имаше своите проблеми, е едно наистина страхотно RPG. Във вторник не можах да играя много, но вчера седна уж за малко, в резултата на което трябваше да се насиля да си легна около 3 – 3 и половина сутринта, просто защото днес отново е работен ден. 😀

Та сега след около 5-6 часа геймплей (за съжаление, Raptr още не засича ритейл изданието на играта и не знам колко точно) съм готов да споделя първи впечатления от заглавието.

Играта е великолепна! Във всички аспекти. Най-очевадния на пръв поглед е графиката. Факт, че играта не е от най-леките, но за разлика от много други PC заглавия които само искат, а не дават нищо в замяна, ако има с какво да изхранвате RED Engine-а на играта, въпросната изглежда великолепно. Дори и на ниските графични настройки:



Но графиката е само инструмент, в създаването на невероятния свят на „Вещера“. Свят толкова жив и интересен, че потопи ли се веднъж в него човек, бързо спира да забелязва дребните бъгове и малките проблеми и просто се наслаждава на играта.

В не толкова разказвателен тон, преди малко се замислих, че явно, са минали почти 4 години от както приключих с оригиналната игра, но 30-тина минути след старта на новата, се почувствах отново у дома. Може би тук е момента да отбележа, че сейв геймовете от оригинала, се импортват напълно безпроблемно в 2-ката. Всичко което трябваше да направя е да ги сложа в …\My Documents\The Witcher\saves и при стартиране на нова игра, The Witcher 2 ме накара да посоча кой е последния сейв, за да ми импортне важните решения от оригинала. 😉

След това приключението започва, и 6 часа по-късно съм готов да ви уверя, че това е едно наистина епично пътешествие. Ако сте играли оригинала ще забележите, че някой неща са претърпели известни промени (вече няма „бойни стилове“ примерно) но в основата си, The Witcher 2 изглежда все така позната, а с промените се свиква бързо.

Новото дърво за развитие на героя с три направления (Swordsmanship; Alchemy и Magic) всъщност предлага доста възможности за изграждане на „утимативния“ вещер, а допълнителните „мутагени“ които могат да се добавят към различните умения само допринасят за по интересния вкус на ястието. 😉 Иначе всичко си е там – „знаците“, събирането на билки и правенето на отвари, амулета, стоманения и сребърния меч (един за хора и един за чудовища). Епично е. Игрите на зарове, ръкопашните схватки… жените. BTW въпреки омразата ми към Quick Time Event-ите ръкопашните схватки са супер яки (QTE-та с WASD) и освен че са много по приятни за игра (от колкото в оригинала), изглеждат чудесно.

Това което радва особено много са и малките детайли, които показват, че CD-тата са се постарали. Предполагам всички са чули за закачката с Assassin’s Creed. Ако не са… Ецио е пропуснал:

Особено култово беше и напомнянето, че съм пропуснал да си регистрирам играта на официалния сайт, посредством последната задача на таблото в градчето в чаптър 1:

Просто колко яко е това (не не извънземното, надписа). 😀

След като си регнах играта (директно през лаунъчра, че форума им още не работи), си свалих Troll Trouble DLC-то (което е безпалтно, както и всички бъдещи DLC-та) което макар все още да не съм играл, определено ме спечели с реплики още от трейлъра:

„He trolls in the forest…“ и любимото ми „No vodka, no passage!“

Все пак, ако сте нов в света на Вещера, трябва да имат предвид, че на пръв поглед менютата (инвентори и т.н.) изглеждат леко хаотични и объркани, а битките… са трудни (аз играя на normal, и продължавам да бъда оунван от по големшки групи чудовища), но ако обичате RPG-та, не се отказвате. Заслужава си.

Абе това което се опитвам да кажа е, че от видяното до тук, The Witcher 2: Assassins of Kings затвърждава мнението ми, че CD Project Red са го направили отново. Създали са едно EPIC RPG, което ще допадне на хората обичащи RPG-та. Ама истински RPG-та, а не дъмбнати псевдо такива. 😉

А сега… сега е време за мазало. 😛

 
13 коментара

Публикувано от на 19 май, 2011 в Games, The Witcher

 

Етикети: , , , , , ,

13 отговора на “Първи впечатления от The Witcher 2: Assassins of Kings

  1. nicko

    19 май, 2011 at 17:10

    Уау. Много як пост Марто.
    Браво , изчетох го с кеф. Не съм и предполагам че можеш да го напишеш по такъв як, и маниашки начин, явно наистина играта си струва и те е завладявала напълно. Аз така и не можах да изиграя първата, но много ясно си спомням каква невероятна атмосфера притежаваше и как се бях телепортирал в света на Вещера.

    Пожелавам приятно изиграване, а аз… само ще си гледам филмчета в youtube ;-] ии… на strangera.com , разбира се. 😀

    Харесвам

     
  2. RazerFanz Erik

    19 май, 2011 at 17:46

    Определено тази игра ме грабна и мен…
    От 2-рото клипче първите 3 секунди с музика
    ми заприличаха на музиката в Хари Потър…!?
    И тва с асасина направо ме свали от стола…

    Харесвам

     
  3. shymi

    19 май, 2011 at 17:54

    Определено това е пример за игра, чиято цел не е яка печалба за сметка на качеството 🙂

    Харесвам

     
  4. gogo.7

    19 май, 2011 at 19:13

    Пускам си я от време на време на ultra и я гледам като powerpoint презентация само заради красотата. Не мога да си го обясня как по дяволите ромпа може да ренди такива красоти с RED, който бих рендил с дни във 3ds max примерно.
    Иначе все още не я играя защото чакам пач за ratio aspect 4:3. Има много за четене и не става с големите черни черти да се играе, не е като асасина. Похвално е че ще правят пач за 4:3 !

    Харесвам

     
  5. Nako

    19 май, 2011 at 20:25

    Играта е супер. Има обаче моменти, в които управлението ме побърква. Върти се като гламав докато ми даде да взема някой предмет.

    Харесвам

     
    • RazerFanz Erik

      19 май, 2011 at 20:50

      Аз трябваше да изпия по аспирин на час само заради това…

      Харесвам

       
    • Strangera

      20 май, 2011 at 9:13

      Как така „се върти като гламав“? Камерата, героя?

      Харесвам

       
  6. vasito

    20 май, 2011 at 20:12

    Стрейнджъре да знаеш кога ще презаредят от озон? Много трябва да играя! Веднага! Пък са се изчерпали бройките. Тоест добре ама…:(

    Харесвам

     
  7. Makedonski...

    21 май, 2011 at 14:01

    Въпреки граматиката, винаги съм харесвал когато пишеш нещо авторско за игри /и филми/. Наистина не разбирам защо от много отдавна спря с тази практика. Предполагам липса на време.

    Що се отнася до играта…изгледах само 2 момента от геймплея и си казах: „Ето това ще е игра, в чиято атмосфера ще се потопиш за седмици напред.“ Определено изглежда много пристрастяваща и красива. Някак си уютна. Баси, така трябва да се прави. Писна ми от игри само с лъскава графика и 8 часа геймплей. За това спрях да играя нови заглавия.

    Вчера си взех лаптоп. Добра машинка, покрива ламтежът за ресурси на почти всичко. „Вещерът“ е едно от малкото игри, с които ще наваксам.

    Харесвам

     
  8. ArcticFroggy

    21 май, 2011 at 18:46

    Наистина приятна игра, но и трябва малко оптимизация. Невероятно качество, но на моята стара машина падат фреймовете на всеки 4-5 минути. Търпи се, но се надявам да го оправят скоро…

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.