RSS

Архив по месеци: август 2011

Deus Ex: Human Revolution – проблеми с NVIDIA

Както споменах в „ънбоксинг“ поста, вчера прекарах около 8 часа с Deus Ex: Human Revolution, и за сега съм доста доволен от видяното.

PC порта определено е направен със старание, и точно за това някой не доизпипани неща (или умишлено пропуснати) дразнят особено много.
Сега обаче няма да говоря за това как играта има остра нужда от пак с високорезолюционни текстури, или как удоволствието от кът сцените е съсипано от ниската им резолюция, а за някой по очевидни проблеми…

• По лицата на хората има точки – оказва се, че при някой карти на NVIDIA \моята GTX 560 Ti е от засегнатите\, при включен MLAA + Tesselation по лицата и дрехите на хората се появяват множество… точки (ясно забележимо е при разговори). За сега решението на този проблем е изключване на MLAA-то. С други думи ако играете с FXAA High + Tesselation би трябвало сте ок.

• Къде ми е 3D-то? Шокиращо за мен, към момента Deus Ex: Human Revolution не поддържа NVIDIA 3D Vision! Това ме изненада доста, защото аз лично писах, че играта ще има поддръжка на такъв. Оказа се обаче, че съм сгрешил, а Eidos Montreal никога не са казвали NVIDIA 3D Vision, а само „стереоскопично 3D“, и изненадващо, за тях това означава – AMD HD3D. С други думи, някой е дал едни пари.

В 3dvision-blog.com има обширен пост по темата. Също така може да погледнете и forums.nvidia.com където тече гореща дискусия. Дали Eidos ще благоволят да разрешат на NVIDIA 3D Vision потребителите да играят в 3D с последващ пач… за сега е мистерия. Но да, определено намирам концепцията да прецакаш по-голямата част от 3D потребителите като не им позволиш да си ползват хардуера, за меко казано малоумна.

За щастие други бъгове не съм срещал (освен че след 6 часа, играта ми крашна и после трябваше да си настройвам FOV-а на ново), но ако попаднете на нещо драматично казвайте. 😉

 
7 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Deus Ex, Games

 

Етикети: , , , , , , ,

Pre-Order: Hard Reset

В Steam се е появил пре-ордър на Hard Reset! Според Steam страницата играта ще излезе на 13 септември 2011 г.

Припомням, че Flying Wild Hog са обещали да пуснат демо преди лаунча, така че аз лично смятам да го изчакам, и след това ще реша дали младежите заслужават исканите от тях 25,19€ 😉
Но определено съм позитивно настроен.

 
Вашият коментар

Публикувано от на 31 август, 2011 в Games, Hard Reset

 

Етикети: , , , ,

Deus Ex: Human Revolution Augmented Edition – ънбоксинг

Едно от първите неща които направих след като се прибрах (и се наспах) беше да отида да си взема отдавна пре-ордърното Augmented издание на Deus Ex: Human Revolution.

Принципно идеята беше да снимам ънбоксниг, ама това е игра която чаках с много голям интерес и… еми не издържах и разопаковах. След това играх в продължение на почти 8 часа. 😀

Все пак, днес, след като се наспах, накарах Strangerka-та да нащрака снимки на Augmented Edition. 😉

Та ето какво има в кутията (котката си беше там).

Deus Ex: Human Revolution Augmented Edition and Kotk

Кутията не е пластмасова а картонена и е горе долу веднъж и половина по-дебела от стандартните бохове.

Deus Ex: Human Revolution Augmented Edition FRONT Deus Ex: Human Revolution Augmented Edition BACK

Вътре има специален държач“:
» Продължи нататък »

 
6 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Deus Ex, Games

 

Етикети: , , , , ,

Trackmania 2: Canyon – Educational Video!

EPIC!

BTW парчето е Me & You на Nero (Dirtyphonics Remix).

Та в този ред на мисли, тествахте ли вече бетата? Аз се мятам в петък 😛

 
3 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Games, Trackmania

 

Етикети: , , , , , ,

Serious Sam III: BFE – Serious Chaos Trailer

Факт е, че суровият материал от Serious Sam III: BFE който се появи в интернедите преди време не беше особено надъхващ (клик)… Въпреки това обаче, продължавам да храня надежди, че играта ще бъде фън, а новото „Serious Chaos“ трейлърче, определено изглежда весело.

Serious Sam III: BFE излиза на 18 октомври 2011 г.

 
5 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Games, Serious Sam

 

Етикети: , , , , , , , ,

Dishonored – официален сайт и нови скрийншоти

На фронта на една друга игра която очаквам с особено голям интерес, също имаше известно раздвижване. Bethesda обявиха, че новата игра на Arkane Studios – Dishonored, вече си има официален сайт (dishonored.com), а на него има и 5 нови скрийншота от играта:

 
Вашият коментар

Публикувано от на 31 август, 2011 в Dishonored, Games

 

Етикети: , , , , , , ,

Fallout: Nuka Break the series – Ep. 1

Помните ли доста приятното Fallout вдъхновено филмче – Fallout: Nuka Break? Е в последствие хората които го направиха, решиха да го „превърнат“ в уеб епизоди… и първият епизод взе, че излезе в понеделник. 😉

Ep. 2 се очаква след 2 седмици. 😉

 
5 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Сериали, Fallout, Fallout: Nuka Break, Games

 

Етикети: , , , ,

RAGE – Gearhead Vault Gameplay Trailer

 
1 коментар

Публикувано от на 31 август, 2011 в Games, RAGE

 

Етикети: , , , , , , , , ,

Counter-Strike: Global Offensive – трейлър, скрийншоти, крос платформ!

Eдно от интересните неща които пропуснах да публикувам докато бях из страната, е официалният трейлър на Counter-Strike: Global Offensive.

The bomb has been planted… нали.

Та трейлъра, освен всичко останало потвърди и крос платформ мултиплеър за играта, като за моя голяма изненада под крос платформ Valve нямат предвид PC и MAC, а PC, MAC и PS3. На всичкото отгоре, kotaku съобщиха, че мачмеикинга ще ви „мачва“ с хора със сходен на вашия скил левъл, без значение дали играят с мишка, клавиатура, PS3 контролер или PlayStation Move. Честно казано въпреки новината, че PS3 юзърите ще могат да играят с мишка и клавиатура, аз продължавам да изпитвам известни съмнение по-темата до колко успешен ще е този експеримент, но ще видим когато играта излезе. Иначе „затворената“ платформа на M$ отново няма да се включи в купона, и ако играете CS: GO на Xbox360… ще си играете само с други кашон юзъри.

Ето и колекцииката от нови скрийншоти:
» Продължи нататък »

 
4 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в Counter-Strike, Games

 

Етикети: , , , , , , , , ,

I am back…

Тадада ДЪМ! 😀

Като изключим липсата на качествени интернеди 😀 разходката ми из БГ не беше лоша…

…но тя е вече зад гърба ми, и от вчера активно съм си в къщи. =) За протокола – в отпуска съм до 7-ми, така че не очаквайте титанична блогърска активност, но все пак наличието на смислени интернеди значително ще подобри нещата. 😉

Пък и трябва да обявяваме тайният проект! 😛

 
7 коментара

Публикувано от на 31 август, 2011 в За блога