RSS

Best of E3 2016

18 юни

Голямата лудница около E3 започва да отшумява, така че може би е време да Ви задам важните въпроси – какво Ви хареса най-много, и кое беше най-тъпото нещо което видяхте? 🙂

Prey

За да е по прегледно, започвам с 2 анкетки:

И разбира се:

Иначе по презентации:

• EA (запис) – МНОГО ме издразниха тези момчета. Не заради нещата които показаха, а заради нещата които НЕ показаха. Реално погледнато, аз в цялата им презентация видях 2 смислени неща – Titanfall 2 и Battlefield 1. Само дето това което показаха от тях бяха трейлъри, а не Live геймплей на сцената. И да, от BF имаше геймплей, но технически погледнато той се случи СЛЕД пресконференцията. Това обаче мога да го преглътна, щото трейлърите бяха яки. Това което ме вбеси бяха Mass Effect: Andromeda и Star Wars представянията им… или по точно липсата на такива. За Andromeda, за 2-ро E3 ни показват… нищо, а от 100-те Star Wars игри който работят – можеха да извадят една минута геймплей егати.

А и да не забравяме няколко впечатляващи WTF моменти, концентрирани във Fifa сегмента… абсурден монолог на някакъв актьор:

И много окуърд „шеговит“ разговор с José Mourinho

• Bethesda (запис) – Bethesda ми бяха ок. Обявиха неща, показаха неща, тийзнаха неща. Пресконференцията беше умерена и добре подредена, без излишни глупости;

• Microsoft (запис) – аз като PC геймър съм много доволен от пресконференцията на M$. Xbox Play Anywhere e нещо което не очаквах, и което определено е добра новина (стига да пооправят Windows Store-а). От игрите които показаха имаше някой доста приятни неща. Разбира се обаче и те не се разминаха без WTF моменти. Само ще оставя това тук:

WTF MS

• Ubisoft (запис) – не знам защо се случва това, наистина. За поредна година пресконференцията на Ubi беше някакво тотално фрийкшоу с твърде висока консистенция на cringe елементи. Още повече, че тази година и списъка им от заглавия не беше чак толкова впечатляващ. За Watch Dogs 2 хайпа ми е нулев, STEEP би имал смисъл само ако е във VR. Единствено Ghost Recon Wildlands ми хваща окото, но ентусиазма ми за сега е умерен.

Иначе… поздрав:

• Sony (запис) – Най-адекватно направената пресконференция на това E3 поне за мен. Мен лично не ми е фаворит, защото повечето игри са PS4 ексклузиви, но не мога да отрека че хората се бяха постарали. А и за разлика от Ubisoft бяха помислили как да имат адекватно представяне вместо да губят времето на хората с глупости. Много пипната пресконференция, с много и все интересни заглавия.

От към игри – нещата които ми хванаха окото:
• We Happy Few – истината е, че в някакъв момент съм проспал заглавието, съответно геймплей трейлъра ме връхлетя изневиделица и… доста ме впечатли.

• ReCore – цветен готино изглеждащ platform action-adventure + супер симпатични роботи.

• Detroit: Become Human – Щом Quantic Dream са намесени аз съм готов да се хапвам… нищо, че играта е PS4 ексклузив.

• Gwent The Witcher Card Game – GWENT IS LOVE, GWENT IS LIFE.

• Prey – оригиналния Prey беше фън, съответно продължение се чака отдавна. Тази игра няма да е това продължение, и това принципно би била лоша новина. Само че в случая, играта се разработва от Arkane Studios, така че хайпа е на макс. 🙂 А и атмосферата в трейлъра е страхотна.

• Dishonored 2 – говорейки за Arkane Studios. След страхотния оригинал, вече нямам търпение за втората част.

• Quake Champions – това го слагам тук, не защото съм хайпнат а защото съм много много ама много любопитен какво ще се случи с Quake и дали нещото няма да „флоп“-не.

Очевидно е, че Quake Champions няма да е просто римейк на Quake III, защото трейлъра ни остава с впечатление, че персонажите ще имат различни скилове, което може да звучи като истинска гавра на някой от феновете… аз съм ок, ако е направено адекватно. Но предполагам, че ще трябва да изчакаме до QuakeCon преди да можем да си извадим някакви по кардинални изводи. BTW играта май се прави от Saber Interactive, защото в страницата на играта в уикипедия, въпросните са записани като дивелъпъри на играта (заедно с id Software).

• Titanfall 2 – и то най-вече заради сингъла.


• Battlefield 1 – защото Battlefield…

• Call of Duty: Infinite Warfare – защото… ми е любопитно. 🙂 Аз писах и пост по темата, ама реално новия трейлър изглежда доста яко.

И е факт, че в интернедите имаше доста коментари за това как хората са се изненадали когато са разбрали, че това е CoD (трейлъра нямаше надписи в началото). Не очаквам чудеса, но ще се зарадвам ако се окаже, че Activision са се напънали малко, и ще изкарат нещо оригинално… но няма и да се шокирам особено много, ако се окаже че всичко си е същото. 😀


И те така. Като цяло – средна работа E3 (поне според мен), без някакви твърди шокиращи изненади но и без прекомерно много тъпотии. Важното е, че поне нивото на cringe-а се запаси сравнително високо:

Вие сте…

 
3 коментара

Публикувано от на 18 юни, 2016 в Ревю, E3, Games

 

Етикети: , , ,

3 отговора на “Best of E3 2016

  1. Varnenec

    19 юни, 2016 at 0:26

    Така като гледам гласовете, хората мислят като мен. SONY изкъртиха баира отново, а УБИТсофт се изложиха както винаги. 1 изненада не поднесоха, хората искат нов PoP от 3-4 години, онези не ги ее, чакат хората Beyond G&E 2 от години, онези пак си веят байряка, еми с техните mmo, drm-и, насилствени online features и мулти във всяка манджа след 5 год. аудиторията ще им е 100 човека по света. Хората искат сингъл плеър изживяване, за мулти си има 1 камара игри като CoD, BF, Forza, GT, CS, Dota, Overwatch etc… Просто Ubi ми беше 1 от любимите компании преди 4-5 год. Супер яки сингъл плеър игри вадеха със супер графика и история. Имаше интрига да ги гираеш. Визирам и 1-те 2 Асасина. Няма помет от това студио от едно време (май от как си смениха логото), а и явно са си менкали баш шефа, не знам. Та затова е този хейт от моя страна, който ще продължи към тях докато си затъват така само с Асасини и Том Клансита. Искаме нещо ново или свежо, lol…
    SONY показаха общо взето как стават нещата. От там само величеството the last of us 2 ми липсва, но знам, че и то ще дойде.
    От Bethesda очаквах повечко, но те са пичове и всички знаем, че бачкат усърдно по грандиозния TES 6, но явно ще дойде догодина за next gen PC’s , Xbox Scorpio, PS 4K. А и освен това, имали и друг big project, така че това са хората. Ще видим.
    Разочарован съм от пича Ранди Пичфорд, къде аджеба ми е Bordera 3, човекО? Стига вече с това дуене за пари – прекюели, Батълборни, глупости. Давай на хората 3-та и да се почва, стига тъпотии.
    Take Two – разлаха кучетата, че уж, може би, сигурно, ще има Red Dead 3 и да позривят и те Е3-то, но ч
    п и от тях. Видяха явно повечко яки заглавия и искат да се откроят отделно и може би затова са пас. Много се бавят просто.
    Иначе интерес имам към: God of War PS4 ( #1 игра на шоуто), ReCore, Gears 4, Horizon, Forza 3, Days Gone, Dishonored 2, Call of Cthulhu, Prey, BF1, Detroit, The last guardian, GT Sport и още някоя друга, не се сещам в момента.

    Харесвам

     
  2. Violeta

    19 юни, 2016 at 13:38

    Преди всичко, VR не ме интересува за момента. Пробвала съм Oculus и Vive, но ми причиняват адското гадене, още преди да съм минала experience tutorial-a. Затова всичко свързано с VR ми беше на скип.

    Сони абсолютно изкъртиха. Те са ми и основния интерес, понеже вкъщи имаме PS4, а в България имах от PS1 до PS3. Crash Bandicoot ще е супер, God of War нямам търпение. Искаше ми се малко новини откъм портабъл устройствата, понеже адски обичам старото ми PSP, но явно нямат ново за момента.
    Новия плейстейшън не ни интересува особено поради горните причини, + 4к ъпгрейд ще правим сигурно догодина, зависи от това, как се развива индустрията. За момента, не е нужно.

    От останалите,
    – Bethesda активно отбягвам. За конференция се представиха слабо, нищо ново и неочаквано като цяло. Hype train-а който създават е сравним почти с този от Близард, но тази година нямаше такива изпълнения.
    Quake мяза на кеширане от успешен франчайз, в който бяха пионери навремето, но сега е изключително пренаситен.
    – ЕА беше супер безинтересна, само спорт спор спорт спорт и много шум за нищо. Разни спекулации се въртят, че е имало наемана публика и enhanced audience feedback, което ми се струва доста възможно, имайки предвид активната публика и минали години за сравнение.
    – Юбисофт не можах да я догледам, толкова криндж беше. Адски харесвам Farcry, но останалите им заглавия обикновено чакам за ревюта няколко седмици след излизането, да се види точно колко зле са им бъговете, портовете и експлоатирането.
    Tom Clancy пред каквото и да е заглавие не ме интересува (макар че Hawk би било яко за VR).
    – Майкрософт…за поредна година залагат на разни звезди и телевизионни екстри, които са валидни само за Щатите. Супер безсмислен нов Хбокс, който никой няма да купи, щото догодина ще пуснат отново нов, който е с 4к и VR и кво ли не.
    – Нинтендо гледам, само ако обявяват нова конзола, но като цяло са ми мех. Едно и също всеки път, дори върлите фенове са отегчени от кофти политиката, която се прилага от компанията и изтърканите заглавия.

    За игри, като цяло нищо което да ме накара да си отбележа календара.
    Battlefield трудно ще надскочи 4 и като цяло изглежда нишово,
    Call of Duty мяза на хибрид между Halo и Crysis, което може да им е в полза, но може и да излезе полувинчато,

    CDPR са единствената компания, продуктите на която кликам на преордър в момента, в който е възможно. Gwent сигурно ще пробвам, но надали ще ми остане в сърцето.
    Надявах се да има нещо за Cyberpunk, но за поредна година нищо. Gwent изглежда ок, но ми е най-омразната част от Witcher-a, та който го кефи сигурно много ще се зарадва. Не знам, доколко ще се конкурира с Hearthstone, който е абсолютния титан в момента. Предимство ще имат донякъде, защото е по-лесно да се започне, докато Hearthstone започва да влиза в категорията WoW, където имаш много наваксване да правиш, ако не си почнал в началото.

    Искаше ми се да видя нещо ново от 2K, по-специално Биошок бранша. Казаха, че Bioshock infinite ще е последната игра от франчайза, но все нещо ново трябва да изкарат.

    И така за Е3.

    Харесвам

     
  3. Станислав

    21 юни, 2016 at 7:29

    Скучно E3 и нищо ново на AAA фронта. Там студията си карат по познатата формула и си бълват сикуъли на поразия, които не се различават кой знае колко от предшествениците си, освен с малко по-фенси графики. Жалко, че Valve спряха да правят игри, а проектът на Крис Робъртс (Star Citizen) все повече заприличва на бездънна яма за пари. Witcher 3 не беше моята бира, но ми харесва това което правят CD Project Red. Имам добро предчувствие, че Cyberpunk 2077 ще достави. Този сетинг има безкраен потенциал, който новият Deus Ex не успя да използва пълноценно според мен. Mankind Divided също ми изглежда meh.

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.