RSS

Архив по месеци: септември 2010

SC2Casts за iPhone!

Преди малко Karbon-а ми линкна тази темичка в teamliquid.net от която разбрах, че Николай Начев (sc2casts.com) е публикувал (в app store-то близо до вас) една на пръв поглед семпла, но отвратително оусъм апликация, наречена SC2Casts.

В общи линии в нея има събрана база от над хиляда про StarCraft II игри, а нови се добавят ЕЖЕДНЕВНО. Игрите логично се зареждат от YouTube \трябва ви интернет връзка\ но най-якото е, че програмата не е просто „сбор от линкове“ а предлага множество възможности и филтри.

В нея има няколко различни категории – „Recent“, „Top Rated“, „Browse“ и „Search“
Recent логично съдържа списък на последно добавените игри;
Top Rated съдържа най-високо оценените игри, като има филтър за най-високо оценените игри от днес, седмицата, месеца и ЕВЪР. 😀
Browse пък ви изкарва списък по азбучен ред, като можете да филтрирате по играч, кастър и ивент.

Сърча е ясен.

Освен това когато видеото на играта е разделено на няколко части, можете лесно и бързо да си скролвате отделните парчета, което прави гледането им изключително лесно и приятно. Единственият недостатък е, екрана на iPod touch-а ми е едва 320×480 пиксела (ама пак става за гледане), но се надявам на високо революционният дисплей на iPod touch 4 до който смятам да се докопам в най-скоро време положението да е още по-добре. BTW на iPad трябва да е абсолютно оусъм!

Държа да отбележа, че програмката се държи изненадващо мазно (в добрият смисъл на думата) и браузването и е повече от приятно. С две думи, ако имате iPod touch, iPhone или iPad с iOS 3 и нагоре и се кефите на StarCraft II – взимайте веднага, струва си.

В момента стартовата цена е 0,79 € [App Store Link] така че действайте у време! И дори да нямате навика да го правите – ударете един рейтинг в апп стора, все пак апа е роден. 😉

 
5 коментара

Публикувано от на 30 септември, 2010 в Apple, Games, iPad, iPod touch/iPhone, Starcraft

 

Етикети: , , , ,

Цените на iPhone 4 от GLOBUL

Вчера споменах, а ето ги и цените на господин iPhone 4 от чичо ви GLOBUL:

Детайлите за GLOBUL Web&Talk програмите са тук.

Признавам, че като цяло цените ми се струват доста прилични, а и „неограничен мобилен интернет през вашия iPhone“ е далавера… като изключим че неограничения не е много „неограничен“.

За програми Web&Talk Start и Web&Talk Extra първите 250 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. За програма Web&Talk Super първите 1000 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. За програма Web&Talk Ultra първите 2500 MB ще бъдат предоставени на максимална скорост. След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps.

До тук добре, ама следва култовото:

GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление от 2 пъти включените МB на максимално достижима скорост.

Да ви имам и дефиницията на „неограниченост“. 😀 Сложили неограничено пък ми обясняват какво е „разумно потребление“. Айде не!

Отделно от горното заяждане – безспорно стъпка в правилната посока.

E естествено цени без договор продължава да няма (а и ако са верни слуховете, че до 15 октомври има 150-200 телефона за продан в магазинната мрежа е разбираемо) но и надали някой е очаквал нещо друго.

Така или иначе който му се чакат 3 седмици, и не му се занимава с договори с глобул, винаги може да си вземе тилифонче директно от UK за 1 136 лв. (16 GB); 1 363 лв. (32 GB)… Смятано по днешният курс на лирата. 🙂

 
13 коментара

Публикувано от на 30 септември, 2010 в Apple

 

Етикети: , , ,

Borderlands: Claptrap’s New Robot Revolution

Хах, още не съм завършил Borderlands, но това е един много силен трейлър на поредното DLC озаглавено – Claptrap’s New Robot Revolution, който задължително трябва да бъде гледан, ако поне за минутка сте се докосвали до света на Borderlands. 😉

 
Вашият коментар

Публикувано от на 29 септември, 2010 в Borderlands, Games

 

Етикети: , , , , , , ,

Dance Fortress 2

Поредното доказателство, че Team Fortress 2 има iГати продуктивното комюнити. 😀

Ултра мега хипер гига Full HD версията може да бъде свалена от тук.

Изпратено от z0ne.

 
1 коментар

Публикувано от на 29 септември, 2010 в Games, Music, Team Fortress

 

Етикети: , , , ,

GLOBUL представят iPhone 4 на 30 септември…

Преди малко получих мейлче, от GLOBUL в което ме уведомяват, че официалното представяне на iPhone 4 в България ще бъде утре (30 септември). „Лаунча“ ще се случи едновременно в тези магазини на Germanos. 🙂

Новият iPhone 4 се предлага на цени от 779 лв. с ДДС с абонаментни програми GLOBUL Web & Talk, при подписване на едногодишен договор.

Очаквайте утре, на сайта на GLOBUL да се появи още информация за различните абонаментни планове и тарифи. 😉

 
11 коментара

Публикувано от на 29 септември, 2010 в Apple

 

Етикети: , , ,

Fruit Ninja вече има GameCenter Achievements & Leaderboards!

Юпиии, една от любимите ми iPhone/iPod touch игри получи ново ъпдейтче, което добавя така желаните GameCenter ачийвмънти и Leaderboards. Играта вече има 24 ачийвмънта, а освен това ъпдейта нанася и леки промени по баланса на мултиплеъра на играта.

Сега след като ъпдейтнете и стартирате играта, ще видите диалогов прозорец който ви пита дали искате да използвате GameCenter или OpenFeint като основна Achievements & Leaderboard платформа. Не зависимо какво изберете обаче, и двете платформи ще продължат да следят прогреса ви. 😉

В GameCenter, Fruit Ninja има общо 4 Leaderboards. За класическият режим;За Zen мода; Обща бройка нарязани плодове (аз имам 25 561) 😀 и новото – победи в мултиплеър.

Освен това, продължаваме с интерес да очакваме следващият голям ъпдейт от Halfbrick който ще добави и чисто нов мод към играта. 😉
Както вече казах няколко пъти, ако имате iДивайс (или телефон с андройд) дърпайте веднага – няма да съжалявате. 😉

 
2 коментара

Публикувано от на 29 септември, 2010 в Games, iPod touch/iPhone

 

Етикети: , , , , , , , , , ,

StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.1.1

Опааа, вече няма нужда да Beware of the Ultralisk!! 😀

Bug Fixes:

– Fixed an issue where Ultralisk cleave range was being unintentionally extended by larger targets.
– Fixed an issue where the Phoenix’s Graviton Beam was automatically canceled if you used it just after the Phoenix reached 50 energy.
– Fixed an issue where queuing Return Cargo on a worker would cause it to ignore the built-in delay after it finished gathering.
– Fixed an issue where players watching older replays or saved games would experience stuttering.
– Fixed an issue where some Mac users were unable to join games properly.

PS: Някой успя ли да си изпати от утралиските? 😀

 
5 коментара

Публикувано от на 28 септември, 2010 в Games, Starcraft

 

Етикети: , , , , ,

SALESMAN PETE and the amazing stone from outer space

Само като видте заглавието, и трябва да се досетите, че става въпрос за нещо много EPIC WIN. 😀

Бихоуд, продавача Пийт:

Vodpod videos no longer available.

А пържолата просто рулира.

Още за проекта на www.salesmanbuck.com и www.salesman-pete.blogspot.com

via. geeksaresexy.net

 
4 коментара

Публикувано от на 28 септември, 2010 в Филми

 

Етикети: , , , , , ,

TGS ’10: Bulletstorm demo

Сега видях (естествено със закъснение), че кадрите от Bulletstorm демото показано на Tokyo Game Show са се появили в нета, заедно с коментарче от Tanya Jessen.

Няма как, играта наистина изглежда много добре!

via. RPS

 
Вашият коментар

Публикувано от на 28 септември, 2010 в Bulletstorm, Games

 

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,

Видео на Tron мишката и мауспада на Razer!

Преди време ви представих Tron периферията която Razer разработват. Едно от най-интересните неща при нея (освен, че клавиатурата изглежда НЕРЕАЛНО ЯКА) е, че мауспада е изработен от специално покритие, върху което след преминаване на мишката остава синя “био-луминесцентна диря”… Е преди няколко часа, Razer публикуваха видео което показва именно “био-луминесцентна диря” + Rez и De-Rez ефект при включване и изключване на мишока!

Не знам за другите Tron фенове, но аз съм остро ентусиазиран!

 
9 коментара

Публикувано от на 28 септември, 2010 в Филми, Хардуеър, Razer, Tron

 

Етикети: , , , ,