RSS

Бъдещето на PC гейминга и strangera.com [GG PC gaming]

01 апр.

От известно време усилено разсъждавам по няколко въпроса.
Първия и най-важният от тях е бъдещето на PC гейминга, а втория – съдържанието на Strangera.com.

Всички знаем, че PC гейминга умира и е само въпрос на време тази така любима ни платформа да се превърне в арена само за F2P и кежуъл уеб базирани заглавия. И докато преди тази перспектива ми изглеждаше далечна, сега когато сме на прага пред излизането на новото поколение конзоли, това бъдеще изглежда плашещо реално.

И разбира се, тук не говорим само за хардуер, а по-скоро за заглавия. Ще взема за пример, съвсем наскоро излязлата (за PC) игра – Rayman Origins. Играта е наистина страхотна, и аз се забавлявам ужасно много с нея. Само дето въпросната излезе за PlayStation 3, Wii и Xbox 360 още през ноември миналата година. Дори PlayStation Vita версията излезе преди тази за PC (на 22 февруари)! И това е само един от примерите. Има много други игри който излизат с половин – една година закъснения, а някой заглавия може би никога няма да се появят за PC (Heavy Rain).

А от друга страна имаме и цената на хардуера. Преди време си купих ново PC \детайлите тук\ което струваше не малка сума пари. Само няколко месеца по късно обаче, видях, че вече не мога да подкарвам някой игри на макс и трябва да инвестирам в нов хардуер. Само за протокола, в петък почти си закупих Nvidia GTX680… И някъде там се замислих сериозно… ЗАЩО да давам 1000+ само за видео карта!

И така стигаме до решението което окончателно взех преди час – суичвам на PlayStation 3!
Не ми беше лесно, защото наистина харесвам PC-то и за мен това е ултимативната платформа… ама писна ми! Писна ми да се занимавам с неоптимизирани портове, малоумни DRM защити и прочие малоумщини.
Избрах PS3, защото все пак платформата се предлага ОФИЦИАЛНО в БГ (за разлика от Xbox 360), а и освен това имаме „синхрон“ с Playstation Vita, която продължава да ми звучи като апетитна джобна конзолка. Освен това, до колкото успях да прочета PS3 е по-податливата платформа за използване на мишка и клавиатура (поне на първо време, докато се адаптирам към джойстика) и има редица други плюсове, който няма да изброявам сега, щото ще почне поредната фенбой война.

Съответно в понеделник смятам да си взема Vita-та (която поръчах вчера) и след като приключа с Diablo III, да продам PC-то, и да си закупя PS3. Не действам веднага, защото все пак Diablo-то е нещо което очаквам от твърде много години, и смятам да му отдам „финална почест“ (стига да ми върви нормално). Реално погледнато след него, няма нищо което да ме задържа на PC фронта.

Това разбира се означава, че PC новините в блога ще намалеят, и след циклежа на D3 ще секнат финално, за сметка на PlayStation-ските. За целта, в блога вече има създадена категория PlayStation в която ще бъдат добавяни всякакви новини свързани с игрите/платформата на Sony. Скоро ще има и леко преструктуриране на останалите категории наоколо.

Разбира се, когато излезе планирам да си закупя и PlayStation Orbis (PS4) но все още има време, преди да стигнем до там.

Надявам се, че въпреки решението ми някой от вас ще продължат да посещават блога, пък и смятам, че в скоро време в редиците ни ще има и нови фенове…

За сега не планирам да си взимам PS Move, но по-натам ще видим. BTW моля Ви, не започвайте да ми обяснявате как Xbox е по-добрата платформа – вече съм решил, така че ще съм Ви благодарен ако се съобразите с решението ми! Наистина нямам интерес към започването на поредната фенбой война, и без това в момента, ми е достатъчно тегаво.

Пътя до тук наистина беше забавен, и се надявам, че бъдещето ще бъде още по весело…

PS: Когато тръгна да продавам PC-то (предполагам около месец след Диаблото) смятам да организирам една последна PC ориентирана игра в блога, в която да раздам част от Razer хардуера си. Друга част ще бъде пусната за продан на прилични цени.

– – – – – –
Още информация за това, можете да намерите в тази статия – 1-во априлски анализ ‘12 @strangera.com 😉

 
41 коментара

Публикувано от на 1 април, 2012 в За блога, Хардуеър, Games, PlayStation

 

Етикети: , , , , , ,

41 отговора на “Бъдещето на PC гейминга и strangera.com [GG PC gaming]

  1. Владо

    1 април, 2012 at 15:22

    Честит първи Април! :)))

    Харесвам

     
  2. prodigy91

    1 април, 2012 at 16:11

    Новия background на блога стои доста добре като за новината 😀 😀 Happy Troll’s day

    Харесвам

     
  3. kristiqn iliev

    1 април, 2012 at 17:08

    Почнах да си броя парите, а после си казах Я да видя какво мислят другите и след това зацепих, че е първи април….. 😀 и че няма да има нова периферия

    Харесвам

     
  4. Todor

    1 април, 2012 at 17:50

    Нещото което те издаде е че смяташ да продаваш ПЦто месец след диабло… xD

    Харесвам

     
  5. FragLand

    1 април, 2012 at 17:56

    Не знам до колко е шега или истина но новия бакгроунд е върха

    Харесвам

     
  6. Daredevil

    1 април, 2012 at 18:33

    Стига бе аз се ХВАНАХ :(((

    Харесвам

     
  7. BoyanIlchev

    1 април, 2012 at 18:36

    Незнам дали се майтапиш, обаче ИМА СТРАШНО МНОГО ИСТИНА в това което си написал !!!

    Харесвам

     
  8. azkazvam

    1 април, 2012 at 20:35

    Направо изпаднах в шок след като прочетох статията 😀 :X

    Харесвам

     
  9. Alexander Nikolov

    2 април, 2012 at 13:27

    i see what u did there

    Харесвам

     
  10. antonio

    23 май, 2012 at 12:00

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.