RSS

Xbox One

21 май

Такам… Microsoft официално обявиха следващото поколение Xbox. Дами и господа, запознайте се с Xbox One.

Първата ми реакция? Това изглежда ужасно!

Xbox-One

Сигурен съм, че има хора които ще харесат новия дизайн, ама на мен ми изглежда като нещо изпълзяло от миналото… Единственото което ми допада е новия вид на контролера. Но както и да е, външния вид не е толкова важен (а и е субективен). По важния въпрос е – какво има в кутията?

8GB of RAM
40-nanometer чип който съдържа 8 ядрено CPU и GPU. Въпросното е разработено в партньорство с AMD.
500GB HDD.
Blu-ray
802.11n Wi-Fi
USB 3.0

Inside-Xbox-One

Освен това, всеки Xbox One ще върви в комплект с новия Kinect. Кинекта има 1080p широкоъгълна камера и прочие екстри.

Eто цялата хардуерна част от презентацията:

Разбира се, за нас (геймърите) най-важната част от Xbox One са игрите, но M$ логично отделиха голяма част от презентацията на другите форми за забавление. В следващото видео може да видите как работи новия интерфейс (в комбинация с кинект) и т.н.:

Xbox, go home… you’re drunk? 😀

И като заговорихме за забавление… Стивън Спилбърг прави Halo сериал

Кабуууууууум.

Но дайте да видим игрите! M$ заявиха, че заедно с партньорите си работят по 15 ексклузивни (за конзолата) игри, като 8 от тях ще са базирани на нови IP-та.

• Forza Motorsport 5 – надали някой ще е изненадан, но Forza-та беше там 🙂

• Quantum Break – лично за мен, това беше най-вълнуващото нещо от презентацията. Remedy работят по нова игра (за съжаление Xbox One ексклузив) която ще се казва Quantum Break, и от чийто трейлър не разбрах абсолютно нищо. Ама… това са Remedy, така че със сигурност ще е фън. 🙂
Eто трейлъра:

Сред не ексклузивните игри – Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watch Dogs, Thief и Call of Duty: Ghosts логично ще имат версии и за Xbox One. Като Activision ще продължат традицията си, и ще изкарват DLC-тата за Call of Duty: Ghosts, първо за Xbox-а. „Голямата“ новина разбира се, е че Call of Duty: Ghosts се сдоби с първи трейлър…

Признавам си, че от сърце се смях на твърденията на Activision, че това е чисто нова игра, направили са нещо невероятно, играта била феноменална графично и т.н. и т.н. Особено при положение, че преди това ни показаха няколко надъхващи филмечта в които обясняваха как това е мега хипер ултра играта (ето едно от тях):

И изтъкваха в тях основно и преобладаващо неща които виждаме в игрите… от години. 😀 Не искам да съм хейтър… ама дори графично не изглежда впечатляващо. Иначе браво, че вече могат да симулират мръсното под ноктите…

Освен това, MS показаха няколко неща които въобще не разбрах (най-вероятно защото не съм американец, и американския футбол ми е леко чужда). Ето едно от тях:

Нямам идея какво е това… но сигурно е много яко. 😀

Иии горе долу май е това. Разбира се, M$ ще са налични на E3 където ще говорят повече за Xbox One. Не изключвам възможността да пропускам нещо, но пуснах презентацията с леко закъснение. Сигурен съм обаче, че ако пропускам нещо важно, вие ще ме допълните в коментарите. 🙂

Кажете сега – това ли очаквахте? Впечатлени ли сте? Ще си вземете ли и т.н.

Докато разсъждавате по темата… оставям Ви с разни маркетинг глупости. 😉


UPDATE: За пропусналите, цялата презентация вече е налична за гледане тук. 😉

 
29 коментара

Публикувано от на 21 май, 2013 в Хардуеър, Games

 

Етикети: , , , , , , , , ,

29 отговора на “Xbox One

  1. Glatzial

    22 май, 2013 at 9:41

    Дизайнът и на мен ми харесва. Сигурно ще си я взема по-късно (след година-две), когато поспрат да излзиат заглавия за старото поколение.
    Иначе по въпроса конзола с/у РС – разбира се и двете си имат + и -. РСто винаги ще извади по-яка графика и за шуутърите (поне на мен) мишка + клавиатура >>> геймпад.
    Но от както си взех конзола не мисля да се връщам към РС гейминга – просто конзолата е много по-бърза за ползване – винаги ти е вързана към телевизора и игрите тръгват моментално. Също Лайв мрежата/сървърите са доста стабилни и никога не ме е дропило до сега. Последния път кат си купих игра за РС в чудо се видях – то не бяха ДРМи, онлайн активации, онлайн сейвове (които не ставаха заради задръстени сървъри и трябваше да преигравам едни и същи неща по 10 пъти)… Честно казано от торент по-бързо щях да я инсталирам и играя.

    Харесвам

     
    • Vasil

      22 май, 2013 at 10:57

      Ми не си купувай дебилни игри с ДРМ-и. И как по-точно една игра за конзола тръга веднага? На ПЦ да не би да трябва ритуал някакъв да се прави или съм се объркал?

      Харесвам

       
      • pavelcheto

        22 май, 2013 at 11:51

        Нали трябва да я инсталираш първо и там всичките й допълнителни програми? Трябва и да имаш и нови драйвери. На конзолата слагаш диска и тръгва – около 10 секунди.

        Харесвам

         
    • alexva0

      22 май, 2013 at 18:02

      Той и в новия Бокс ще има ДРМи, инсталации и cloud неща 😀

      Харесвам

       
  2. vipervlv

    22 май, 2013 at 10:07

    Единственото, което направи впечатление е Quantum Break-а и Helo сериала, за другите малко посредствено е станало – ала PS4 представяне. Ще почакаме и ще видим – плюс това се задава и E3-то.

    Харесвам

     
    • vipervlv

      22 май, 2013 at 10:11

      Halo сериала (видях че съм го объркал) и особено ако стане малко ала Pacific//Terra Nova// Falling skies щом го прави Спилбърг

      Харесвам

       
  3. pavelcheto

    22 май, 2013 at 10:39

    Много зле бе представянето. Дори като се чуваше пляскане от публиката се виждаше, че никои не пляска. Дизайна е ужасТ, да не говорим колко е голяма. Щях да кажа очаквах повече, но е по-правилно да кажа – очаквах нещо. Половин час говореха как да гледам ТВ на телевизора? За какво ми е Xbox да гледам тв, която вече имам? И когато най-после показаха игри – ЕА (най-лошата компания в света) и то със Фифа и ръгби? После 2 – 3 трейлъра и това е. И сега добрите неща: Кинекта трябва да е постоянно включен, не работи без него. Дори за сингъл плеър трябва да се свържеш поне веднъж на ден с интернет, даже е по-добре да си постоянно вързан. Има Internet Explorer. Игрите се инсталират веднъж само, после диска не е нужен, но ако го сложиш в друга конзола – трябва да платиш такса, да се отключи играта. С други думи искат пари и за втора ръка игри. Не можеш да играеш игри от 360.

    Xbox go home. Аз ще изчакам Xbox Two. Вчера сигурно е бил много добър ден за Сони.

    Харесвам

     
  4. synd

    22 май, 2013 at 11:53

    Дизайн – прилича на ДВД, което перфектно съвпада с новата ориентация на Xbox-а. Гейминг-wise никакви подобрения не правят. По-добър Kinect *slow clap*
    Игрите също не са нещо особено, освен онази Quantum Break. Макар че и там много рандом ми идва трейлъра.
    Името – си е ок. Не може много да се каже. Със сигурност е по-добре от 360 или 720 xD
    Като хардуер – low PC параметри. AMD хардуер. Трагедия.

    Обаче самото представяне е до долу. Въпреки че приложенията, които показаха за ТВ-то бяха готини (NBA статистиките), не мисля че това го е интересувало, които и да е било.

    Харесвам

     
  5. Nikola SubSonic Nakev

    22 май, 2013 at 12:00

    Добре де кое й е по различно на този бокс от предният? Ок, параметрите са ги вдигнали – това добре – дизайна според мен са го развалили много, старият повече ми харесва и са сложили опцията за ТВ която в Бг не може да се ползва. Не ми говорете че не ви интересуват опциите за музика видео и т.н. защото като дам една торба пари за нещо искам да го ползвам на 100%, а не да ме ограничават защото не живея не знам си къде. И да не говорим за това че конзолата непрекъснато ще „слухти“.
    А това колегата с трудното инсталиране на игри на PC – Steam – купувам играта – инсталирам я. По-лесно от това не виждам просто :).
    А ексклузивните им игри според мен 70% ще са за кинекта. Определено идеята за PS4 ми харесва мнооого повече.

    Харесвам

     
  6. Nikola SubSonic Nakev

    22 май, 2013 at 12:08

     
  7. Blaze

    23 май, 2013 at 10:53

    Никаква обратна съвместимост… ще има рекет. Само за пример… Halo 5 има малък шанс да излезе за 2та кашона, но 6цата ще е XboxOne exclusive… и нито „One“ ще може да подкарва старите игри, нито “360“ ще може да подкарва новите, за да може да бъдат принудени хората да си купят и 2те конзоли. Изключително гнусно и типично в стил M$

    Харесвам

     
  8. voxy

    24 май, 2013 at 1:57

    дизайнът на кутията е като изваден от нафталина, но така или иначе няма никво значение, най-важното е самото излизане на бокса и ps4 че с тоя хардуер на ps3 и 360 на хиляда години спъват развитието на индустрията

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.