RSS

CES 2016: Netflix – Now Streaming Worldwide.

06 ян.

YES ВЕ! Днес, по време на CES, Netflix обявиха, че добавят над… 130 държави към мрежата си (която вече включва над 190 държави). И да, България също е една от тях. Или казано с по прости думи УРААААААААААААААААА, NETFLIX в БЪЛГАРИЯ!!! 😀

Netflix BG

-> от днес срещу 7.99 до 11.99 евро на месец (зависи от тарифния план) имате достъп до каталога на Netflix. Освен това, ако се регистрирате преди 29 февруари, 2016-та получавате един месец безплатен Free трайъл.

Eто какво се включва в различните планове:

Netflix in BG

Пълния списък на поддържаните държави е тук. По всичко личи, че на този етап платформата НЕ предлага БГ субтитри но всичко останало звучи доста добре.

Аз задължително ще тествам и споделя мисли по късно.

До тогава, трейлър на услугата! 🙂

Още инфо на netflix.com/bg/.
Официалния анонс е тук.

UPDATE: Разцъках набързо, няколко кратки коментара:
НЯМА House of Cards което е безумно. Според bTV това се дължи на факта, че някой сериали няма да са достъпни на пазарите, където Netflix не притежава дистрибуторски права… което е доста странно, предвид факта, че House of Cards е тяхно шоу ЕГАТИ. Ключа от бараката обаче, май се крие в това, че сериала се излъчва по bTV Cinema т.е. Netflix може би нямат право да го излъчват, понеже вече са подписали договор с bTV. При всички положения обаче е доста тъпо, че един от хитовите сериали на Netflix не е наличен тук;

Всички останали сериали и филми показани в трейлъра по горе, са налични в БГ нетфликса… проверих го;

По някакви мистични причини, плейбека в Google Chrome е ограничен до 720p. Съответно ако искате да гледате нещата в Full HD, ще трябва да ползвате Internet Explorer или Microsoft Edge. Плейбека по браузъри е съответно:
Google Chrome up to 720p
Internet Explorer up to 1080p
Microsoft Edge up to 1080p
Mozilla Firefox up to 720p
Opera up to 720p
Safari up to 1080p on Mac OS X 10.10.3 or later

Също така, в YourAccount има Playback Settings от където можете да спрете Auto качеството и да си цъкнете High 😉 ако интернета Ви го позволява.

Също така, ми направи впечатление, че част от не Netflix сериалите са налични само частично… Arrow например има само 2 сезона в Netflix (при положение, че в щатите в момента върви 4-ти) а The Flash въобще не е наличен.

Още мисли и впечатления – като разцъкам повече.

UPDATE: Все пак, ако сте под IE, настройли сте си качеството, имате хубав нет и пак нещата не ви изглеждат баш както трябва, можете да си форснете максималния битрейт след като натиснете ctrl+alt+shift+s (докато филмчето върви). 10x на Kakapenka:

В Chrome това става посредством екстеншъна Super Netflix но отново повтарям, че там ограничението е 720p, докато в IE е 1080p.

UPDATE 2: Подробните ми мисли и разсъждения по темата – клик.

 
20 коментара

Публикувано от на 6 януари, 2016 в Сериали, Филми

 

Етикети: ,

20 отговора на “CES 2016: Netflix – Now Streaming Worldwide.

  1. CyberPunk

    6 януари, 2016 at 22:41

    Казвам последно сбогом на замунда.

    Харесвам

     
  2. Varnenec

    6 януари, 2016 at 23:59

    К’во сбогом, бе брато… Замунда ще ти дава най-новите игри и филмите излизат, даже преди да са по кината и то на DvdScr качество. Примери колкот щеш. Joy, Creed, In the heart of the sea, Омразната осморка, The revenant, the danish girl… има ги на DVD от мин. година, а по netflix и киното излизат едвам едвам края на месеца 😀 Zamunda и пиратията ще са вечни, докато има филми, музика и single player игри, неизбежно е.
    Сега това Netflix какво трябва да е? Чувал съм го, но нищо не знам. Нещо като HBO, така ли, само че платформа? Плащаш си и гледаш всички сериали и филми на 2K и 4K, но когато излизат на физически носител (филмите поне), така ли? Ама трябва да се вързва PC -то към TV- то или чрез wi fi връзка предполагам, че да стриймваш. Цената не е толко висока, ама не е и много ниска. Като аднат бг титри и бг аудио, може и да се позамисли масовия българин, засега не виждам кой знае какво. Но евала, че са се замислили и за нашата затънала държавица, направо чудно.

    Харесвам

     
    • Strangera

      7 януари, 2016 at 0:06

      То т’ва е проблема – че хем не знаеш за какво точно става въпрос, хем бързаш да обясняваш, как нещо друго всъщност е в пъти много по добро от нещото… което не знаеш какво е. 😀 Евала, с такова отношение към прогреса…

      Харесвам

       
    • CyberPunk

      7 януари, 2016 at 0:21

      Чакай, чакай. Не ме разбра. Аз и казвам сбогом. Нея ще си я има. Просто няма да се занимавам с търсачки,файлове,торенти,субтитри(в случая аз гледам с англисийски). Всичко това Netflix ще ми го спести. За 20 лв. стандартен пакет си заслужава според мен. Останалото няма да коментирам, защото не ми се пишат романи. Приятен ден.

      Харесвам

       
    • konvict5

      7 януари, 2016 at 2:22

      WAOW DVDSCR!!! Старая се, да не си го причинявам.

      Харесвам

       
      • Strangera

        7 януари, 2016 at 9:10

        Ама видя ли акцента „и то на DvdScr качество“. Все едно т’ва е някво много яко качество… 😀

        Харесвам

         
  3. Черибашки

    7 януари, 2016 at 0:15

    Ебати как обичам деца, които не помнят каква свинщина беше с пиратските видеокасети преди 20тина години. И как лицензираните видеотеки ги сринаха за по-малко от 2. И как темповете на пиратска музика намаляват от както има Spotify и прочее стрийминг платформи:) Anyway отплеснах се.

    Моментално се регистрирах, нещо не успявам да подкарам стрийм от телефон/таблет към телевизора, но в момента, в който пуснат ps4 app-a мисля да излизам в отпуска просто заради чистия кеф 😀

    Харесвам

     
  4. Varnenec

    7 януари, 2016 at 0:36

    Еми обясни, баце 😀 Netflix-a го имам на конзолата, това е стрийминг приложение, доколкото чета. Айде, сега, нали си професионалист, обясни в статията за по-незапознатите като мене малко по-подробно, благодаря :}

    Харесвам

     
    • Черибашки

      7 януари, 2016 at 10:01

      Не мисля че имам какво точно да обясням:) Всичко е на лице – не знам колко си годишен, но трудно ще оспориш, че в момента, в който лицензираните видеотеки стъпиха на пазара, за смешни 2 лева получаваш хубаво качество, адекватни субтитри и/или качествен дублаж. Докато за два лева преди това получаваш прескачаща лента и един човек, който доблира всичко. За нула време тея неща изчезнаха – като дойдоха торентите и видеотеките изчезнаха, просто защото беше по лесно да си свалиш филм от колкото да излезеш и да броиш 2 лева. Пиратството винаги е бил проблем на достъпа на една услуга а не потребителски такъв. В момента в който Steam примерно влезе в България, не съм свалял игра – просто защото вече ми е много по-лесно да си платя като човек, но да знам че няма да се занимавам с недъгави версии, търсене на пачове, липсващи rar файлове от торента и тн. В момента в който spotify и google music започнах да оперират, не съм свалял музика – причината е същата. 8 лева на месец с достъп до почти всичко, което се сетя ми е много по-лесно от търсене на албум на Dreadnoughts от преди 10 години с хубаво качество. И сега със Netflix е същото. Не съм сигурен кое трябваше да ти обясня, предполагам че пак се отплеснах, но е наистина нелепо да се правят сравнения със FullHD или UltraHD качество със DVD screeners.

      Liked by 1 person

       
  5. alwaysloveyou

    7 януари, 2016 at 10:21

    Не знам кой болен мозък може да приравни Замунда до Netflix. Откога второто предлага игри, операционни системи, графичен софтуер и прочие, и е безплатно (образно казано)? Който го кефи да си плаща за да гледа филми без субтитри, даже да не гледа филми ‘щото липсвали сезони и цели сериали. В замунда нищо не липсва. Явно затова му казват „Netflix & Chill“ ‘щото като няма какво да гледате с мацката и в крайна сметка се изчуквате (‘щото Netflix Ви го начукват).

    Харесвам

     
  6. Vladimir

    7 януари, 2016 at 10:57

    Преди да спрат Popcorn Time го ползвах доста активно. Удобно е директно да си стриймваш даден филм. Кофтито е, че ако имаш проблеми в нета, понякога се получава буфериране и е неприятно да чакаш в даден момент от филма. Там хубавото беше, че можеше да си импортнеш даден торент файл или субтритри на какъвто искаш език. След като прекратиха услугата във вида, който беше, го ползвам само за стрийминт на импортнати торенти.
    Ползвал съм HBOGo. Там хубавото е, че ги имаш всички HBO продукции перманентно, а някои филми(тези които в същият момент ги въртят и по канала), само за определен период от време.
    Сигурно ще пробвам Нетфликс, за да видя какво точно представлява. Но от мисълта, че може да ме ограничи от към кънтент, се дразня. Другото кофти е, че до колкото четох нямат поддръжка за Linux, което отново ме ограничава до голяма степен.

    Харесвам

     
  7. Курсове по английски език

    7 януари, 2016 at 11:12

    Много полезна сатия!

    Харесвам

     
  8. Nikola SubSonic Nakev

    7 януари, 2016 at 13:04

    Нещо много празен ми изглежда каталогът им. Голяма част от нещата които сега свалям ги няма там. А и нямат някои големи класики. Надявам се до края на свободното ползване да понапълнят малко. Иначе замунда и арена ще си останат фаворити на повечето хора.

    Харесвам

     
  9. Varnenec

    7 януари, 2016 at 13:04

    Черибашки, визирах стрейнджъра да обясни в статията по-подробно, не тебе. Ама него си го мързи и явно си ги пише за него тия статии, а който не знае всичко на 100% да се спасява… Както и да е, разбрахме, че тва е stream app за 4 платформи, което се плаща и което е супер бета бъгня към момента и няма БГ интерфейс, субс и аудио. Т.е. сори, ама не.
    И DvdScr качеството не е перфе, но е сравнително добро, в сравнение с CAM, TS-та. И все пак гледаш филмите 2 месеца преди премиерата, егати и че недоволни… Иначе моят стандарт си е 1080p blu-ray, а за най-алените филми – IMAX 3D-то ми във Варна с 12 канален звук, единствената зала в БГ такава 😉 От дълги години гледам филми и играя игри и да, преди имаше касети не за 2, ами за 4 лева ми ги пробутваха по видеотеките за най-новите филми, но пък беше интересно 😀
    И който има пари – нека си плаща, тука стандарта във Варна е 400 кинта заплата средно, така че торентите са приоритет 😀

    Харесвам

     
  10. Briel

    7 януари, 2016 at 13:55

    Всеки който сравнява Spotify и Netflix в България, меко казано не е в час. В Spotify България има 90% от музиката на света. Безкрайно съм доволен от Spotify и си плащам с кеф. Netflix България има 5% от филмите… тотална трагедия. Не си заслужава… 5 сериала следя, от тях има 1.. ами простотия си е и толкова. Всеки от горните драскачи които хвалят Netflix да млъкнат за малко и да помислят какво говорят/пишат (освен ако не им плащат за реклама, тогава са си добре).
    И да абонирах се, и проверих всичко което съм написал. Нямам проблем да си плащам за абонамент, но при сегашните условия това си е подигравка.

    Харесвам

     
    • Strangera

      7 януари, 2016 at 14:55

      Всъщност Spotify няма 90% от музиката в света, но да реално погледнато приликите свършват с това, че и двете неща предлагат сходен тип услуги (стрийминг).

      Съвсем обективно – когато Spotify стъпиха на БГ пазара си личеше, че там някой е вложил мисъл (BG Spotify цените например са едни от най-ниските), докато при Netflix остава впечатлението, че сме добавени на картата просто за да ни има.

      Въпреки това, аз твърдя, че наличието на Netflix тук е повече от добра новина, а това дали някой намира смисъл в това да го ползва… или не, си е въпрос на личен избор. Аз ще си изцъкам фрии трайлъра, след това ще преценя дали да го продължа… или да го кенсълна, и да си го пусна пак през март като излезе 2 сезон на Daredevil.

      Харесвам

       
  11. Yavor Yankov

    7 януари, 2016 at 16:54

    Spotify си има и БГ чартове, всичката (до колкото знам) функционалност и липсват някакви неща, но са по-скоро изключение. Нетфликс за момента е орязан каталог на премиум цена. Нещо като онова безумие Voyo. Скоро лицензните компании ще се осъзнаят, че няма как вечно да дърпат назад.

    Харесвам

     
  12. Strangera

    7 януари, 2016 at 21:31

    След като разцъках услугата по подробно – малко мисли и разсъждения от мен https://strangera.com/2016/01/07/netflix-in-bg/

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.