RSS

Да, в Medal of Honor можеш да бъдеш Талибан!

16 авг.

Репортажа започва веднага след някоя рандом реклама…

Vodpod videos no longer available.

Не искам отново да отварям спора за „тъпите американци“ ама Srsly!? И забележете, че тук не става въпрос дори за сингъл плеър компонента на играта, а за МУЛТИТО! Да, това което се е случило със сина на тази жена е ужасно… но защо трябва да има разлика дали в играта се бият талибани срещу американци, руснаци, китайци, мексиканци… демони, извънземни и т.н. За средностатистическият (35 годишен геймър) надали има особена разлика, и надали някой играещ CoD или който и да е друг състезателен FPS някога въобще се е замислял, с каква „раса“ играе. А и трябва ли?! Ние просто седим и избиваме други хора онлайн, ние сме чудовища…

И отново – нека да забраним FPS-ите защото в тях се избиват хора… Добре, че EA не са сложили и някоя цица в играта, че тогава щеше да стане страшно. Щото избиването на рандом хора е лошо нещо, но наличието на цици в игра с рейтинг 18+ е ужасТ и безумие… Поне евала на водещият, който определено е сфанал концепцията на компютърните игри. А госпожата, може би (колкото и вулгарно да звучи) трябва да си намери някакво по благородно занимание, от заяждането с гейм публишърите и издателите. Пак казвам, случилото се със сина и е ужасно, ама аре да не намесваме игрите в тези драми.
Няма как да не се сетя за една статия от преди време озаглавена Убиваш в компютърна игра, после и в живота… И те така, драма. А от тая драма всъщност печелят само EA щото ги рекламират на аванта по телевизора. 😀

PS: Ето някакъв стелт геймплей от играта, в което освен козички, се вижда как американци убиват талибани, който си седят край огъня. Какво ли мислят майките на Талибаните за това:

Vodpod videos no longer available.

UPDATE: UK Politician “Shocked” By Medal Of Honor [RPS]
*FACEPALMS*

 
19 коментара

Публикувано от на 16 август, 2010 в Плюнка, Games, Medal of Honor

 

Етикети: , , , , , , , , ,

19 отговора на “Да, в Medal of Honor можеш да бъдеш Талибан!

 1. GodForbid

  16 август, 2010 at 12:51

  Няма да коментирам много защото ще премина в цинизми вероятно. Но хората винаги тълкуват абсолютно всичко първосигнално. Щом има цица или труп, задължително ставаш изнасилвач и убиец. Да не прозвучи цинично, но наистина ми омръзна от умопомрачени хора, търсещи всякакъв възможен начин за търсене на справедливост. Така беше и преди години със Everquest и самоубилия се германец, така беше и със стрелба пак в германско училище. Тогава пък дълго бяха забранени групи, защото въпросният ученик ги е слушал и имал техни фланелки ебати. А тея примери наистина са много. Не е нормално да обвиняваш някакво средство за забавление, че оказва лошо влияние на деца, като ти в същото време не си повдигаш пръста за да ги възпиташ. Как може аз да съм изиграл всичко от Не се сърди човече до Manhunt и да съм изгледал всичко от Беджи, Закс и Звездния принц до Тексаско клане примерно и да съм възможно най-големият пацифист, който познавам. А някой да изиграл няколко игри на CS, да се окаже с някаква шизофрения и след тва играта да виновна.

  Ей ебати как ме изнерви тая жена ахах…Възможно е да съм се отклонил безкрайно от темата, извинявам се за което. Просто ми омръзна хората да очакват възпитанието на децата си да идва от телевизия и тн.

  Харесвам

   
 2. gogo.7

  16 август, 2010 at 13:05

  Всеки си намира причина.Никой няма силата и увереността да застане зад постъпките си.Колко пъти сте се извинявали в даскало ,че сте закаснели заради автобуса или ,че кучето ви е изяло домашните.Хората са си такива и търсят да обвинят някого( нещо) за свойте неуспехи и простотий.Така им става по леко и по удобно.Тъм шизофренясал масов убиец няма да каже „Аз съм тъп шозофренясал убиец и за това ги изтрепах“ ,той ще се жалва „Ама те игрите ми промиха мозъка…“.Майка му и баща му също няма да кажат „Ние сме толкова изпаднали родители..“.Ще кажат „Ами той игра много ГТА или нещо друго…“.
  Просто така е по уобно на хората…

  Харесвам

   
 3. fristys

  16 август, 2010 at 15:18

  Стрейнджър, без да се обиждаш, но за годините си пишеш много неграмотно, което мен лично не ми допада. Всеки е прав за себе си, но тази жена до някъде не е права.

  Харесвам

   
  • Strangera

   16 август, 2010 at 16:01

   fristys без да се обиждаш, ама като не ти допада правописа ми (или липсата на такъв) недей да четеш. 😉
   Около един милион пъти съм писал и подчертавал, че съм остро неграмотен и това няма изгледи да се промени скоро.

   Харесвам

    
   • Антонио (Predator)

    16 август, 2010 at 16:52

    Спокойно, не си неграмотен. 😉
    Това, че има 2-3 грешки (дори и печатни) нищо не означава. Има далеч по-неграмотни.

    Харесвам

     
   • Strangera

    16 август, 2010 at 16:54

    Абе че има по зле има. Но това не променя факта, че правописа ми е под всякаква критика. Ма – пуст мързел. 😀

    Чакам да измислят, някой съвършен спел чекър.

    Харесвам

     
 4. Shadowmar

  16 август, 2010 at 18:44

  Тая тема вече като че ли е излишна… Винаги ще има хора които няма да разбират игрите или ще ги гледат от друг ъгъл. И аз може да съм имал проблеми с червеите вкъщи, ама това няма да ме спре да играя Worms примерно. Ако не ти харесва, обърни се и си отивай… War is a game. Period.

  Харесвам

   
 5. eldred

  16 август, 2010 at 21:50

  Е хайде стига с тъпите американци. Такива ги има навсякъде, не само в САЩ, а като процент от населението сигурно в БГ са неколкократно повече.
  Иначе аз в крайна сметка не разбрах тая какво точно иска?

  Харесвам

   
 6. Vasil

  17 август, 2010 at 8:25

  Сигурно иска да спре няколкомилионния проект ахах!

  Харесвам

   
 7. Vasil

  17 август, 2010 at 8:33

  Aма като й казаха колко големи хора играят игрите и веднага се отклони за нещо незначително. Тея игри ми показват какво изпитват войниците и какво са войните, тя ми разправя колко са лоши. И говорят за талибаните сякаш за някви извънземни, животни, а не хора.
  Aми CnC generals?

  Харесвам

   
 8. Георги Минчев

  17 август, 2010 at 14:53

  Да ви кажа, реакцията на тази жена е много закономерна. Откакто стадото в америка започна да разбира, че и Ирак и Афга са войни за икономически изгоди, а не заради „терористи“, леко започнаха да се дразнят. Станаха едни такива свръхчувителни, че са си пратили децата не за да ловят мними талибани, а за да пълнят с милиярди сметката на Буш Старши и рандом производители на оръжия.
  Поинтересувайте се от един исторически факт. Че ЦРУ даваше на афганистанците тонове, тонове оръжия, техника и обучание при войната им срещу СССР / 89-97/
  Излиза, че сега американците загиват в Афга от хората, които са обучавали, от оръжията, които са доставяли там /особено Стингърите/…в известен смисъл са и окупатори.

  Тези войни вече навъртат едно десетилетие…моето мнение, че ще ги има поне още едно. САЩ просто нямат изгоди да ги прекратят.

  Харесвам

   
 9. eldred

  17 август, 2010 at 15:30

  Георги Минчев, тези факти които ни казваш са сигурно сдъфкани и предъфкани още от преди 10 години. Как по точно всичко това прави реакцията на лелката закономерна?

  Харесвам

   
  • Strangera

   17 август, 2010 at 15:45

   …и къде е връзката с темата за избиването на американци в играта.

   Харесвам

    
 10. eldred

  18 август, 2010 at 2:06

  Сори за офтопика, ама чак сега забелязах и не се сдържах.
  „при войната им срещу СССР / 89-97/“
  Много е забавно когато някой те призовава да се поинтересуваш от историческите факти и в следващото изречение слага заедно СССР и 97-ма. 😀

  Харесвам

   
 11. Георги Минчев

  19 август, 2010 at 1:08

  Като изключим, че обърках 89 за начало, вместо за край /искрено се трогнах, добре че съм човек/…много, да не кажа почти всички стари българи още си я наричат Съюза, не Русия, та сети се. Тя не умирга. 🙂
  Идеята ми беше, eldered, че след „Виентамският синдром“, САЩ вече психясва и за войните си в Изтока-не бързи победи, а безкрайна верига от убити и осакатени млади американци. А защо „лелката“ реагаира закономерно, написах…да разбереш, че синът ти е загинал не за „свобода“ и „борба против теротирма“, а в нарочно инспирирана от правителството ти война…пич ти няма ли да станеш свръхчувствителен по темата? От геймърска точка и на мен ми е се тая дали ще трепя канадци, японци и прочие…но обясни на „лелката“, че всички те са вируални аватари, а не гавра с паметта на детето й.
  За Марто не очаквах да вдене /сериозните анализи винаги са му бягали/, но ти ме изненада. ПЛС, избягай от наивната геймърска илюзия, че игрите са просто виртуално забавление, което няма досег с реалния свят. Така ще ме разбереш.

  Харесвам

   
  • Strangera

   19 август, 2010 at 9:03

   Прав си, той анализа ти е толкова сериозен и дълбокомислен… че няма как да не ми убегне.

   И да, лелката най-вероятно е свръхчувствителна по темтата, щото сина и е загинал заради икономически интереси, а не заради свобода… Човече ти вярваш ли си на глупостите дето ги пишеш?! Лелката е свръх чувствителна, защото вижда нещо което остро и напомня, за обстоятелствата при който сина и си е отишъл. На 95% съм сигурен, че тя най-вероятно въобще не си задава „икономическият въпрос“ който ти така упорито се опитваш да ни пробуташ с дълбокомислените си анализи…

   Харесвам

    
 12. Strangera

  23 август, 2010 at 16:17

  Ето, не е само лелката: UK Politician “Shocked” By Medal Of Honor http://www.rockpapershotgun.com/2010/08/23/uk-politician-shocked-by-medal-of-honor/

  Харесвам

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d блогъра харесват това: