RSS

На пазар със Strangera.com [Gamers Shopping Guide]

12 дек.

Помощ, гаджето ми е геймър! Какво да му подаря за празниците?

Ако тези факти и въпроси Ви измъчват, FEAR NOT, следва празничния подаръчен списък на Strangera.com. 😀

strangera_com-holiday-shopping-guide

Идеята е следната – Тъй като по празниците хората обичат да си купуват неща, ми се стори добра идея да спретна едно списъче с геймърски продукти, които намирам за интересни. Така, ако искате приятелката Ви (примерно) да Ви подари нещо, може случайно да забравите тази страница отворена на компютъра и. Ако пък нищо от изброените по-долу неща не Ви допада, може да ме нахраните в коментарите и да и го пратите с „миличко, виж го тоя какви тъпотии пише. Аз съм го нахранил в коментарите“. 😀

Започвам…

• Мишка – лично за мен, мишката е едно от най-важните неща за един истински PC геймър. Все пак, тя е ултимативното оръжие, продължението на ръката Ви, основното средство за управление на вашето виртуално аз и т.н.
Eто моя „скромен“ списък с препоръчителни мишки. 😀

Razer Mamba 4G

Razer Mamba 4G [259 лв.]
За мен, Razer Mamba е една от най-яките мишки на пазара в момента. Въпросната е семпла, изчистена, красива… и смъртоносна. Както за противниците Ви, така и за семейния бюджет. 🙂 Мишката е безжична и просто радва. Аз лично ползвам Mamba откакто… има Mamba в БГ и съм супер доволен (Първо имах старата Mamba \ревю\, после превключих на 4G);

Razer Ouroboros [259 лв.]
Това е другата скъпа алтернатива. Аз лично, още не съм тествал понеже мишока е в БГ буквално от няколко дни, но в общи линии Ouroboros представлява… всичко страхотно от Mamba-та плюс опцията да си конфигурирате дължината, страничните бутони и т.н. И отново изглежда доста, доста яко. Аз не бих си взел такава мишка никога, защото имам 2 котки които ще я „окосмят“ за отрицателно време. 😀 Но да, ако човекът, за когото купувате мишката обича да човърка някакви неща и да има местещи се части, Ouroboros-а е интересно решение.

Razer Naga Epic [259 лв.]
Ако човекът, за когото купувате подарък е „обсебен“ на тема MMO-та (WoW; SWTOR) и ще давате много пари за мишка, то правилното решение е Razer Naga Epic. Мишка, базирана на Mamba-та, но направена специално за MMO геймъри. Отново безжична. Ревюто ми е тук. 😉

Ако не ви се дават 260 лева за мишки обаче, можем да погледнем една идея по-евтините алтернативи. 🙂

ROCCAT KONE[+] [159 лв.] | Roccat Kone XTD [179 лв.] – доста прилична мишка на ROCCAT. Пасва в ръката изключително удобно (да, по-удобна е от Mamba-та) и не струва чак толкова много пари. Подробните ми впечатления от нея са тук. XTD версията, е KONE[+] но с извесни подобрения.

Razer Naga 2012 Edition [159 лв.] Razer Naga 2012 на практика е Razer Naga EPIC но с кабел. Иначе мишката има почти всичко което и EPIC Naga-Та, съответно е особено подходяща за MMO геймъри. Тук, можете да прочетете подробното ми сравнение между нея и Logitech G600.

Razer Naga HEX [159 лв.] – Naga HEX се предлага в две разцветки (червена|зелена) и е подходяща за хората цъкащи RPG-та (да, идеална е за Diablo III) и MOBA игри (Dota 2, HoN, LoL и т.н.)

Razer Imperator 4G [139 лв.] | Razer Imperator 4G Mass Effect 3 edition [139 лв.] – Imperator-а също е една много яка мишка (ползвам такава в офиса). Подходяща за любителите на FPS-ите. Много удобна и приятна за ежедневна употреба.

Razer DeathAdder Black Edition (3.5G) [119 лв.] – DeathAdder-а на практика е Mamba с кабел. Особено важното при него обаче е, че ползва оптичен, а не лазерен сензор, на което много хора (особено цъкащите CS) се кефят доста. Принципно, ако ще купувате DeathAdder, бих препоръчал да изчакате DeathAdder 2013, но имайте предвид, че въпросния най-вероятно ще е в БГ в началото на следващата година. Иначе от всички DeathAdder-ери аз определено препоръчвам Black Edition-а, защото изглежда в пъти по яко. BTW тази мишка се предлага и във вариант за хора работещи с лява ръка (клик), което определено е доста яко.

• Мауспад – да имаш хубава мишка и да я ползваш с гаден/без мауспад, e геймърската алтернатива на това да имаш спортен автомобил и да го караш по малките улички в кварталите.

Razer Scarab Battlefield 3 edition [69 лв.] – моето скромно мнение е, че към момента Razer Scarab е най-добрия пад на Razer, наличен на пазара. Единствения проблем на оригиналния (Razer Scarab) е кофти цвета. Именно по тази причина (и поради факта, че харесвам BF3), моя фаворит за пад е Battlefield 3 изданието на Scarab-а (+ в момента е с 10 лева по-евтин от обикновено). Ако човекът, за когото ще купувате обаче, не е фен на Battlefield, е добре да обмислите алтернатива.

Roccat Sota [49 лв.] – това е един доста приятен пад на ROCCAT, който на скоро имах удоволствието да видя на живо. Въпросният е много интересен „хибриден пад“ (микс между мека и твърда подложка), защото самия пад е мек, но покритието е като на твърд. 🙂 Реално погледнато повърхността на Sota е доста близка до тази на Scarab, съответно това е втория ми избор в списъка на падовете.

• Клавиатура – клавиатура е не по-малко важна от хубавата мишка. Тук обаче, моето предложение е сепло и изчистено:

Razer BlackWidow Ultimate 2013 [279 лв.]
Това е ДЪ клавиатура. От както имам BlackWidow вкъщи (ревюто ми е тук) не мога да си представя да играя на нещо друго. Просто ползването на тези бутони е… оргазъм. Единственото което трябва да вземете под внимание (освен цената), е простичкия факт, че бутоните са доста шумни. Мен лично това не ми пречи, даже напротив, но за някой е доста дразнещо. Иначе 2013 едишъна, е просто оригиналния BlackWidow но с някой подобрения.

• Слушалки – оправихме клавиатурата, мишката и пада, време е да погледнем към… звука.
Razer Megalodon 7.1 [299 лв.] – това са ултимативните геймърски слушалки (ревюто е тук). Слушалките са супер яки, поддържат 7.1 канален звук, и тъй като си вървят със собствена аудио карта, инсталацията им е елементарна (просто включвате USB-то).

За тези от вас, които ще ме попитат защо тук не препоръчвам Razer Tiamat 7.1, отварям специална скоба. Tiamat 7.1 определено вади по-добър звук от Megalodon (все пак има 8 физически говорители), но е доста по-комплициран за инсталиране и, за да изкарате хубав звук, имате нужда и от доста прилична аудио карта в компютъра си (и не, не говоря за тази на дъното Ви). Съответно, освен ако много добре не познавате конфигурацията на човека, за когото са слушалките, не ви съветвам да рискувате. А и Megalodon е доста по-удобен. 😛

От по-бюджетните решения, за съжаление повечето интересни модели още не са налични на БГ пазара (Razer Kraken Pro, новия Razer Carcharias), така че евентуално бихте могли да чекнете:
– SteelSeries Siberia v2 [169 лв.]. Въпросните се предлагат в тонове разцветки – White, Purple, Pink, Green, Black и NAVI изданието (то обаче е по скъпо с 10 лева). Обръщам внимание и на факта, че в момента всичките SteelSeries Siberia v2 закупени от ozone.bg вървят с подарък CS:GO.

• USB хъб | Mouse Bungee

Roccat Apuri

Roccat Apuri [60 лв.] – Apuri-то на ROCCAT е един доста приятен продукт, на който предполагам повечето геймъри биха се зарадвали. Въпросната джаджа представлява USB хъб (винаги е ценно човек да има ОЩЕ USB-та на бюрото) с автономно захранване и система за мениджмънт на кабела на мишката ви, а.к.а. Apuri-то държи кабела на мишката, за да не Ви се пречка докато цъкате. Разбира се, ако мишката Ви е безжична това е излишно (въпреки че може да го ползвате като хъб), но ако е с кабелче, ROCCAT Apuri определено е интересен продукт (за протокола, ънбоксинга ми е тук).

• Фигурки – фигурките посветени на игри винаги са WIN.

Jim Raynor [Terran Outlaw]

Jim Raynor [Terran Outlaw]

Моя личен фаворит са StarCraft-ските, като, ако човека е фен на Тераните, може да погледнете:
Jim Raynor [79 лв.]
Tychus Findlay [79 лв.]
Протос:
Zeratul [79 лв.]
Зерг:
Kerrigan [79 лв.]
Ънбоксинг на Zeratul и Jim, тук. Епични снимки на двете, тук. 😉

WoW-ските фигурки (клик), също не са никак лоши. 😉

• R/C – ако човекът, за когото ще купувате подарък гледа като дете пред витрина на сладкарница, всеки път когато забележи количка с дистанционно в парка, но няма собствена, остро препоръчвам да му вземете:
HPI Mini Recon [235 лв.]. Въпросната количка е доста добър модел, с който да започнете приключенията си в света на радио управляемите модели, защото е сравнително евтина + за нея могат да се намерят ужасно много съвместими части и от други моделчета. Най-важното обаче е, че тъй като модела не е голям, катастрофите с него (а такива със сигурност ще има), няма да Ви струват стотици левове. 😛 Разбира се, ако човекът вече има опит с R/C-та, това не е подходящ модел, но ако до сега не е имал истинска радио управляема количка, определено ще се зарадва много. Аз лично получих Mini Recon като подарък за миналия си рожден ден и съм много радостен от избора на подаряващите. 🙂 Разни видеа с моя Recon, можете да видите тук. Имайте предвид само, че зариби ли се човек веднъж… става страшно. 🙂

• Портативни Колонки
– Logitech Mini Boombox [159 лв.] – черен | червен. Ако човекът, за когото ще купувате подарък активно ползва таблет или обича да ходи на палатка примерно, остро препоръчвам да погледнете Mini Boombox-а на Logitech (ревюто ми е тук). Тази мъничка колонка… кърти, и вади нечовешки добър звук, така че всеки би се зарадвал да има една такава в чантата. 😉 Тествал съм много портативни колони, това определено е едно от най-добрите решения, на които съм попадал на БГ пазара.

Razer Ferox [109 лв.] – това е продукт подходящ за хора ползващи лаптоп. Портативните колонки изглеждат чудесно, вадят много приятен звук и са чудесно допълнение към лаптоп аксесоарите. Ревюто ми е тук. 😉

• Дрехи – най-ужасния подарък ЕВЪР е… пуловер. Подозирам, че всеки един от нас поне веднъж в живота си е изжевявал ужаса от това да му подарят… пуловерче. Нещата, обаче драстично се променят, ако на пуловерчето има логото на любимата ни игра. 🙂 И тук на помощ идват jinx.bg. Там пуловери няма да намерите, но ще намерите тениски, анораци, шалчета и т.н. брандирани с така любимите ни игри. Всичко което трябва да знаете е какво обича да цъка човекът, за когото купувате подарък и щастливата физиономия е гарантирана. 🙂

• Волани – ако човекът, за когото купувате подарък се кефи на игрите с колички, тук има две интересни предложения свързани с волани. Както може да се досетите от цената, Logitech G27 е далеч по-якия волан. 😀

• Хардуер
Принципно намирам пазаруването на хардуер за нещо много интимно и важно за нас мъжете, 🙂 така че не мога с чиста съвест да ви препоръчам какво да вземете. Честно казано, единствения безопасен подарък, за който се сещам е SSD хард, но това при условие, че сте се уверили, че човекът, за когото го купувате вече си няма такъв. 🙂
Все пак, ако решите да взимате SSD, гледайте да е поне 120GB. Принципно бихте могли да минете и с по-малък, но наистина намирам 60 GB за критичния минимум. Съответно съветът ми е да се целите в 120GB и ако имате бюджет, нагоре.

Ето няколко предложения:
120GB Samsung 840 с подарък Starctaft II: Hearth of the Swarm [229 лв.]
128GB OCZ AGILITY 4 [209 лв.]
128GB OCZ Vertex 4 [235 лв.]
120GB INTEL 520 Series [255 лв.]
120GB Corsair Force Series [261 лв.]

• Нищо не си харесах – ако все още не сте харесали нищо, можете да заложите на един (или няколко) класически… Ozone Gift Ваучер. 🙂 След това, въпросните могат да се използват от човека, на когото сте ги подарили, за да си купи каквото му душа иска от ozone.bg. Расфасофките са съответно:
1020 точки [199 лв.]
505 точки [99 лв.]
150 точки [29 лв.]

BTW вземете под внимание и фактът, че в момента в ozone.bg доста от изброените по-горе продукти вървят с различни подаръци (шапки, l33t пакове и т.н.) 😉

И горе долу това е. Ако се сещате за нещо друго, споделете в коментарите. 🙂

Имайте предвид, че това е моето лично мнение, базирано на моя опит с горните продукти. Не ангажирам никого с мнението си, и не твърдя, че това са най-най-най яките неща, които могат да се намерят на пазара. Все пак, всеки човек има различно мнение и харесва различни неща. Това по-горе е моя списък. 😉

Весели празници. 😛

 
21 коментара

Публикувано от на 12 декември, 2012 в Ревю, Хардуеър, Games

 

Етикети: , , , , ,

21 отговора на “На пазар със Strangera.com [Gamers Shopping Guide]

  1. Dimitar Smilyanov (@ShadowmarN)

    12 декември, 2012 at 22:20

    „Принципно намирам пазаруването на хардуер за нещо много интимно и важно за нас мъжете…“ – Много си прав… Направо нямаш представа колко си прав. 😀

    Харесвам

     
  2. lame_stranger

    13 декември, 2012 at 5:42

    Статията пръска от простотия, сложил си по 2 от най скъпите рейзър продукти в почти всяка категория, браво стрейджър, това никой освен теб не може да го направи

    Харесвам

     
    • Strangera

      13 декември, 2012 at 8:43

      Силни думи… за човек който не може да брои. 😀

      Но след малко като седна пред PC, СПЕЦИАЛНО за теб ще направя списък с най-скъпите продукти на Razer. 😉

      Харесвам

       
      • Strangera

        13 декември, 2012 at 10:19

        Ето, специално за лейм човека от по-горе. 😀

        Мишка: Razer Mamba 4G [259 лв.]
        Пад: Razer Megasoma [99 лв.]
        Клавиатура: Опитай си да си намериш TRON Gaming Keyboard – около 300 лева, или изчакай Razer DeathStalker Ultimate – около 500 лева. 😀
        Слушалки: Razer Tiamat 7.1 [359 лв.]

        За да не стане грешка – определено това, не е списък на препоръчаните от мен продукти (освен мамбата, която е оусъм). Просто човека искаше НАЙ-СКЪПИТЕ работи. 🙂

        Харесвам

         
  3. madurko1

    13 декември, 2012 at 9:48

    Мен моят скараб е с нормалният цвят и много си ме кефи. Какво му е гадното на цвета? 😀

    Харесвам

     
    • Strangera

      13 декември, 2012 at 10:00

      Ми… не ми се връзва с нищо на бюрото. 😀

      Харесвам

       
      • madurko1

        13 декември, 2012 at 14:25

        Има и друго. За да работи като хората вторият сензор на мамбата и другите 4G трябва подложката да е едноцветна. Предимство си е. 😀

        Харесвам

         
        • Strangera

          13 декември, 2012 at 14:40

          Не е вярно. 😉 Сензора на Mamba 4G си работи съвсем както трябва на цветни падове. Все пак ползвам Mamba 4G на BF3 изданието на Scarab. 😀 Съмнявам се, при другите 4G сензори (император и т.н.) да е различно. 😉

          Просто ако ти прави проблеми, правиш калибрацията на Lift-off дистанцията веднъж, и след това спираш автоматичното калибриране.

          Харесвам

           
          • madurko1

            13 декември, 2012 at 23:38

            Е незнам, в драйверите пише,че е нужно едноцветен сърфейс. Не съм пробвал на многоцветен как е. 😀

            Харесвам

             
  4. Alwaysloveyou

    13 декември, 2012 at 12:48

    Заглавието на статията трябваше да е „Ако имате твърде много пари и не знаете за какво да ги изхарчите“.
    Пропуснал си да добавиш – Mass Effect 3 Razer Chimaera 5.1 Wireless Gaming Headse – 419лв и Razer Hydra – 279лв.

    Харесвам

     
    • Strangera

      13 декември, 2012 at 13:13

      Не съм пропуснал. Просто не ги намирам за подходящи. 😉 Въпреки, че си прав, че Chimaera-та можеше да е в списъка за „лейм“ човека.

      Другия път ще ви направя бюджетен списък със canyon-и. 😉

      Харесвам

       
      • savag3

        13 декември, 2012 at 16:33

        Stranger недей с лошо към canyon понеже съм им голям фен, особено на мишките!

        Иначе доста готина статия, дал си най-качествените неща, което е хубаво!

        Не знам защо всички се нахвърляте върху strangera! Принципно нещата на Razer не са от най-евтините, тъй че няма причина да се оплаквате…

        П.П. Ако искате хубава евтина мишка – Hama uRage Evo е за вас 🙂 истински звяр!

        Харесвам

         
        • Strangera

          13 декември, 2012 at 16:37

          А, аз не го казах с лошо. Просто canyon са един от брандовете които винаги ми изниква в съзнанието като се замисля за евтина периферия, която е ок.

          Харесвам

           
  5. JesusBlack14

    17 декември, 2012 at 3:32

    Казвай къде има Ороборос.. аз си мислех, че януари ще е валиден! Отивам на пазар за него утре, само кажи къде има!!! 🙂

    Харесвам

     
    • synd

      17 декември, 2012 at 3:46

      В Илиянци съм сигурен, че ще ги намериш 😀

      Харесвам

       
  6. JesusBlack14

    17 декември, 2012 at 4:02

    … Има ги в озон.. е как така, преди 1 месец пишеше че ще доставят януари.. прецаках се – не съм в БГ.. дано не ги изкупят докато се върна 😀

    Харесвам

     
  7. MD...

    18 декември, 2012 at 15:00

    Мислих, че съм свикнал с рекламите у стр.ком, ама тука верно леко пресолихме манджата. Кефя се на Озонци, защото са коректни и внимателни към клиентите си, ама тоя бeзспирен over hype/prize за Рейзър.

    Не ги знам про геймърите, ама колко ли хора от читателите биха кихнали 400 лв. за периферия, която ще снимат 1 път за Фейсбука, а през останалото време ще цъкат WoW У пиратка с нея. Имам 2 чифта слушалки -безжичните са към 50 лв, а Canyon-а за 20. Познайте кое се ползва, напук, че е по-евтино.

    Ще се накефя на пост с периферия до 100/150 лв. Примерно, ако правя подарък на френд, не на гадже, или ако родител взима 1ва конфигурация на малкото си чаве. Challenge…

    Харесвам

     
    • Strangera

      18 декември, 2012 at 15:09

      0_o Какво общо имат озонци с „безспирния ми over hype/prizе на тема Razer“? Ozone.bg предлагат най-различна геймърска периферия, от най-различни брандове. Това тук е личното ми мнение, и моята лична класация и няма много общо с тях. Освен разбира се, че съм линкнал повечето продукти към техния сайт, защото са ми най ок за пазаруване, и имат богат асортимент?

      По втория ти абзац, ще отговоря кратко:
      Esports-dqdo-koleda-01

      За последното – за съжаление не съм запознат с периферията за до 100/150 лева, така че не мога да ти помогна.

      Харесвам

       
  8. JesusBlack14

    20 декември, 2012 at 4:15

    Vzeh si Oroboroscheto. Oshte ne sum se zapoznal s nego „lichno“ zashoto she go vidia chaaak dogodina, kat se vurna v BG. Vuv celiq internet SVQT ima 3ma, koito se oplakvat ot skurcashti desni klikove. Sudeiki po ujasniq mi kusmet, stiskam palci da ne se okaja tretiq 😀 Aide veseli praznici

    Харесвам

     

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.